Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do opowie?ci magmi

Recommended Posts

Madziu, siwki można potraktować farbką, a i bez niej też mają swój urok.Nowy Roczek jest dla Was łaskawy, bo gazem was powitał :wink: Oby dalej był taki, to wszystko sie spełni. Niech tylko zdrówka nie zabraknie. Jak cudnie musi smakować kawa na jadalnianym stole w Klementynie, oj jak cudnie. Może kiedys dane mi będzie się przekonać :wink: Pozdrowienia

• Odpowiedzi 365
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiesz, Magdziorek, powiem tak: bardzo mi się podoba moje Błędowo. Nie mogę się doczekać, żeby już tam mieszkać. Ale tych pełnych mediów to Ci naprrrrawdę zazdroszczę. Nam nie grozi ani gaz ani tym bardziej kanaliza. To był nasz świadomy wybór, ale szkoda, że nie będziemy tego mieć. Mądra z Ciebie Kobitka :p

Wiem doskonale, że nasza kuchnia jest po prostu NIEMODNA (tak jak i cały dom...).

Raczej teraz inne klimaty się ludziom podobają - zupełnie gładkie drzwiczki szafek kuchennych, kolory - wanilia + drewno egzotyczne, uchwyty typu długi stalowy reling albo aluminiowy uchwyt wtopiony w drzwi szafek. Nowocześniej, prościej.

Ale co z tego? Mamy kuchnię w stylu, który najbardziej lubimy. A że z trendami na bakier... No trudno. Trendy i tak się zmieniają. Bardzo mi miło i bardzo się cieszę, że nasza kuchnia się komuś jeszcze, poza nami, podoba... :wink: :lol:

Miśku, płytki na podłodze zostały zakupione w Castoramie, dalej są tam w sprzedaży.

Producent jest polski, firma Ceramika-Gres. Mają stronę: http://www.ceramikagres.pl/PL/02/index.html, ale tam tych płytek nie ma. Mogę sprawdzić nazwę na fakturze, jeśli chcesz, bo już nie pamiętam w tej chwili. Cenę miały bardzo przystępną - coś w rejonie 30-35 zł/m2.

Co do płotka przy kuchence, został zakupiony gdy nasze Młodsze Dziecko nauczyło się chodzić. Póki co, nadal widzę sens w jego stosowaniu. Żeby małe, ciekawskie łapki nie ściągnęły na swojego właściciela np. patelni z gorącym olejem.

A Starsze Dziecko już samodzielnie miesza w garach i musi po protu uważać... :roll: :lol:

Co do nastepnego członka rodziny - myślimy o tym. Coraz częściej.

Aniu, z tą cegła to jest coś śmiesznego. Każdy, kto przychodzi do nas domu, MUSI ją pogłaskać. :o :lol:

I nie dlatego wcale, że taki obowiązek narzucamy gościom. :wink: Jakoś taki ceglany mur ludzi prowokuje, żeby dotknąć, popukać, poskrobać...

Osobiście jestem gorącym miłośnikiem cegły klinkierowej zarówno w elewacjach, jak i we wnętrzach (pzrecież ślązaczką jestem...), więc od początku było wiadome, że cegła w naszym domu musi być. Tylko wybór zabrał nam trochę czasu.

Aniu, z tą cegła to jest coś śmiesznego. Każdy, kto przychodzi do nas domu, MUSI ją pogłaskać. :o :lol:

Sama bym ją chętnie pogłaskała :lol:

Dzięki takiemu rozwiązaniu pełno masz w domu swojskości, ciepła, po prostu prawdziwego DOMU.

Podziwiam gratuluję :lol:

Marto,

tak, mebelki są z Ikei.

Płytki kuchenne (te na ścianie) były moją miłością od pierwszego wejrzenia, właściwie od nich zaczęło się "urządzanie" naszej kuchni. Mój mąż przywoził je z drugiego końca Polski równo rok temu, gdy na naszej działce były tylko fundamenty...

Ten płotek "przeciwdzieciowy" jest bardzo pożyteczny, polecam. Nasz jest firmy Chicco, kupiony w sklepie z wózkami, kojcami i różnymi drobiazgami dla dzieci. Wiem, że obecnie coś podobnego sprzedaje też Ikea.

Magmi, OGROMNIE :lol:

Na pierwszy rzut oka widać, że w tym domu mieszkają żywe osoby, ludzie z pasjami i upodobaniami i dzieci (ten płotek- super)

Dom odzwierciedla styl życia. U Was dodatkowo ma w sobie mnóstwo ciepła prawdziwego domowego ogniska.

U nas przewagę we wnętrzu domu ma mieć drewno. Dążymy do tego powoli ze względów płynnościowych, ale jesteśmy konsekwentni. Wszelkie murki i kawałki ścian będą obite drewnem, taras będzie drewniany, do nowo nabytego stołu dokupimy tylko jedną dębową komódkę pod telewizor i wieżę, gabinet w całosci wyposażymy drewnem itp. Na podłogach prawie wszędzie mamy drewno, co przy naszym stylu życia jest ryzykowne, bo za kilka lat podłoga w salonie bedzie do wymiany, ale co tam. Takie mamy marzenia i z nich nie rezygnujemy :lol:

Wam to się pięknie udało :lol:

podłogach prawie wszędzie mamy drewno, co przy naszym stylu życia jest ryzykowne, bo za kilka lat podłoga w salonie bedzie do wymiany, ale co tam. Takie mamy marzenia i z nich nie rezygnujemy :lol:

No pewnie. Każda podłoga się niszczy, może gres najmniej, ale nie każdy lubi gres w salonie - ja akurat też zdecydowanie wolę drewno i będzie drewno (za parę lat, bo na razie muszą być panele :(). Podłoga drewniane ma tę zaletę, że mozna ją kilkakrotnie odnawiać, i nie jest to zabójczy koszt, więc wymiana na nową na pewno tak szybko Wam nie grozi.

A we własnym domu trzeba mieć to, co się lubi. Po prostu. :D

Przyłączam się do zachwytów nad kuchnią. Mnie najbardziej podoba się kontrast zimnej bieli, ciepłego koloru terakoty i pomarańczowych ścian. Ale mam jedno pytanie - gdzie Wy w tej kuchni macie lodówkę?

No tak, po niewczasie zauważylam - za kominem. Właśnie się zastanawiałam czy jest ukryta za drzwiczkami jednej z szafek, ale o ile mi wiadomo Ikea nie sprzedaje szafek do zabudowy małych, niskich lodówek. Niech żyje spostrzegawczość!

PS. Łazienka też mi się podoba!

Śliczna kuchnia, ma klimat taki...kuchenno - domowy. Kojarzy mi się z zapachami pierogów i barszczu...Cudo! Wreszcie zobaczyłam te wypatrzone przez Ciebie kafelki... :p

Łazienka też jest świetna. Szczególnie podoba mi się kabina. Brawo, pięknie wszystko urządziliście. Czekam teraz na jadalnię, sypialnię i salon (kominek!) :D