Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do opowie?ci magmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 365
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem, czy czasem nie przekroczyłam limitu pojemnosci konta na serwerze. Ale wieczorem spróbuję coś z tym zrobić, obiecuję.

Co do pierogów :D, dla mnie wszystkie są pycha. I ruskie, i z kapustą i grzybami, i z mięsem. I z truskawkami oczywiście, mniam...

A barszczyk - zawsze i wszędzie. A już taki wigilijny, z uszkami - uch! Dla mnie na tym Wigilia mogłaby się skończyć, jeśli chodzi o jedzonko. Uszek z grzybami pochłaniam każdą ilość. :oops: :lol:.

No i rozmarzyłam się...

Weszlyscie panie na bardzo niebezpieczny temat :wink: - pierozki (mniam, mniam).

Wczoraj rozmawialam z siostra i ona wlasnie mowila o pierogach, ze mama narobila i w zamrazarce poukrywala dla mnie i Misia, jak tylko do Polski przyjedziemy (to jeszcze miesiac :cry: ), - najwiekszych zarlokow na pierogi :D , hmm doczekac sie nie moge..

a te twoje zdjecia, Madziu, to jak takie pierogi - ile by ich nie bylo, ciagle malo :lol:

Czupurku,

mamy zwykły tynk cementowo-wapienny, bez gładzi gipsowych, zatarty paseczkiem i pomalowany farbą ścienną.

Na zdjęciach wygląda to prawie na tynk strukturalny, w rzeczywistości ten efekt "przecierki" jest subtelniejszy.

Gładzie nam nie pasowały do koncepcji wnętrza :roll: :wink: , a przy takim tynku jak nasz mamy dodatkowo komfort psychiczny. Trzeba wykuć dziurę i zakleić? Nie ma sprawy. I tak nie jest gładko, najwyżej w jakimś miejscu będzie jeszcze trochę mniej gładko.... :lol:

A karnisze są montowane do sufitu, bo nad oknami mamy RKS-y.

:lol: RKS-y to styropianowe skrzynki podtynkowe na rolety, które montuje się tuż nad oknem.

U nas zaraz nad RKS-ami jest już strop (przy większej wysokości pomieszczenia może być jeszcze nadproże), więc wolelismy karniszy do tego styropianu nie przykręcać.

Teraz w sklepach są nawet dwa rodzaje uchwytów do karniszy: do ściany i do sufitu. Bałam się, jak to będzie wyglądać, ale zupełnie normalnie.

Aga,

najpierw chciałam te zabawki sprzątnąć do "sesji zdjęciowej", a potem pomyślałam, że bez sensu.

W końcu to jest u nas stały element wystroju wnętrza... :lol:

No może nie całkiem stały, bo raz leżą klocki, raz autka, a raz ciastolina, ale COŚ zawsze leży :-? - na samym środku naszego "salonu" :roll::lol:

Magmi i dobrze że nie posprzątałąś właśnie dlatego czuję że tam ktoś mieszka bo u mnie jest tak samo :lol: A moja młodsza córka już się cieszy że w nowym domu to dopiero będzie miała pole do popisu będzie budować drogi i wozić swoje lalki po całym domu :lol: :lol: :lol:

Już to widzę :)

Jaguś, niezłe, oczyma wyobraźni od razu zobaczyłam Cię przy biureczku, z głową wewnątrz monitora :lol:...

A poważnie, to wypuście się kiedy na jakąś wycieczkę na południe. W góry czy do Krakowa czy cóś... Każdy pretekst jest dobry :wink: .

I zapraszam wtedy do nas. Na pooglądanie w naturze. Na herbatkę i szarlotkę... I pewnie jeszcze inne rzeczy... :D Przenocować gości juz mamy gdzie 8) .

Teraz ferie, szkółki nie ma, może sie wyrwiecie? A jak nie, to na wiosnę. A jak nie, to w lecie... :D