Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do opowie?ci magmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 365
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...

Doczekałam się! Magmi napisała!

I właśnie o to mi chodziło. To stwierdzenie o wakacjach - miodzio po prostu :p Tak właśnie się czuję, kiedy jadę na działkę i nie byłam pewna czy tak się będę czuła po zamieszkaniu... Dzięki.

Gratulacje z okazji podjęcia dalszych działań! Czekam na zdjęcia!

Cześć Zielona! :D

Oglądałam wczoraj Twoje najnowsze zdjęcia i jak zwykle zazdrośc mnie podgryzała, że u Was już tak wszystko dopięte na ostatni guziczek (zwłaszcza ogród)...

Ale że już malowanie? Tu mnie trochę przestraszyłaś. Przecież dopiero co się wprowadzaliście!

Co do naszych tynków... to zaraz odpowiem na Twoje pytanie w dzienniku. :D

Dzięki, dzięki :D!

Śliczny to on się dopiero zrobi, jak już będzie elewacja. W każdym raize taką mamy nadzieję. 8) Już nie mogę się doczekać!

A co do podłogi - to naprawdę nic trudnego. Przed chwilą wprawdzie przeczytałam u Brada w dzienniku o jego problemach z panelami (chyba drewnianymi? tak zrozumiałam) i trochę się wystraszyłam, czy i u nas coś takiego za miesiąc nie wyjdzie... Zobaczymy. :roll:

Magmi, masz w sobie tyle pary, że tylko pozazdrościć! Domek jest piekny i bedzie jeszcze piękniejszy. Co do deski barlineckiej, to raczej nie powinnaś się obawiać. My mieszkamy z barlinecką :wink: już ponad 18 lat. Wprawdzie to deska z innych czasów i technologii, ale sądzę że teraz jest jeszcze lepsza i bardziej wytrzymała. Nasza znosi dzielnie wspólne zamieszkiwanie. Wprawdzie trochę wymaga już liftingu, ale niech martwią się o to inni. Przed nami wreszcie!! budowa. Mamy już pozwolenie, a jak wszystko wyjdzie tak jak w projekcie :wink: - domek będzie podobny do Klementynki, chociaż Klementynką nie jest. Trochę szkoda, ale cóż , tak wyszło. Pozdrawiam i życzę sukcesów w układaniu podłogi.

Magmi, pomyślę o dzienniku, chociaż już na początku byłby jeden wielki bluzg na architekta, natomiast o dziwo och-y i ach-y w kierunku urzędników powiatowych. Spisali się póki co bardzo dobrze jak nie-urzędnicy :wink: W ogóle papierologia okazała się być nie taka straszna a to za sprawą dobrych ludzi, którzy stanęli na naszej budowlanej drodze. Oby tak dalej, tfu!! żeby nie zapeszyć! Projekt chętnie pokaże gdy tylko moja starsza córuś wróci z wakacji i wrzuci go na skaner albo inne tego typu ustrojstwo. Pozdrawiam

Oszczędności łatwo policzyć.

W naszych stronach chcą 15-20 zł od m2 ułożonych paneli (przypuszczam, że deskę barlinecką można pod panele podciągnąc, jesli chodzi o robociznę).

Razy 70m2 poddasza daje coś między 1000-1500 zł. Może nie jest to fortuna, ale zawsze... piechotą nie chodzi. :wink:

A robota szybka jest. Jesteśmy już za połową.

Pozdrawiam Cię Jaguś jak zwykle serdecznie! :D

Witaj magmi!

Dołożę swoje trzy grosze na temat deski barlineckiej.

My układaliśmy ją sami. I tę na klej i tę na clicki (jeszcze prostrze).

Nie ma żadnej potrzeby angażowania do tego fachowców!

Średnie pokoje to jedno popołudnie, większe - np. salon to dwa popołudnia i wszystko gotowe.

Zepsuć się nie da!

Powozdenia :lol:

• 2 months później...

Droga Magmi! Jako niezarejestrowany użytkownik forum zaczęłam nieśmiało czytać dzienniki budowy. I co? Twój dziennik był pierwszym, który od roku śledziłam z ogromnym zainteresowaniem. Posłużył on również do inspirującej myśli: kurcze, jeśli ona, to może i mi by się udało? Ciężko było przekonać do tej myśli męża, ale w końcu się udało. Jesteśmy na etapie poszukiwania działki. A hasło: każdy Belg rodzi się z cegłą w brzuchu (odpowiednio przerobione) było nie raz cytowane.

Chciałam Tobie podziękować za trud włożony w pisanie dziennika, życząc jednocześnie samych szczęsliwych dni w waszym domu.

Pozdrawiam Basias.

Basiu,

bardzo Ci dziękuję i za miłe słowa, i za kwiaty, i za czytanie mojego dziennika! :D

To świetnie, że udało Ci się przekonać męża. Świetnie, że się zdecydowaliście i szukacie działki. Jestem pewna, że nie będziecie tej decyzji żałować. Trzymam kciuki za powodzenie Waszych planów! :D