magmi 30.09.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Czupurku, florentyn..eee..ciężko to wytłumaczyć to taki zawijas przy płytce schodowej z kawałkiem podstopnicy. Lepiej po prostu zobacz - o tu znalazłam:http://www.fromag.cnet.pl/oferta5.htmltylko zobacz obraz powiększony, to będziesz dokładnie widziała o co chodzi.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 30.09.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 no i już wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.09.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Magmi , przede wszystkim gratulacje zbilżającego się wielkimi krokami końca. Napisz proszę jaki masz model kuchni z Ikei? I opisz dokładnie jakie sprzęti i jakiej marki i jaka pow. kuchni. 8 tys to wydaje mi się być ok. Czy wiesz może, czy w Ikei można kupić jeno same fronty do szafek? Obejrzałam sobie florentyn. Wszystko byłoby ok, gdyby nie nazwa tej płytki - "trep schodowy" Jako, że mój mąż wojskowy, to tak mi się jakoś kojarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 04.10.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Agnes, odpowadam od końca. W Ikei można kupić same fronty szafek (drzwi, szuflady itp.) My mamy obecnie i dalej będziemy mieć kuchnię STAT (białe drzwi w takie pionowe szczebelki). Blaty drewniane, bukowe (sprawdziły nam się przez cztery lata i nadal bardoz nam się podobają). Wczoraj zamówiliśmy kuchnię i niespodzianka: koszt okazał się trochę niższy - ceny niektórych elementów spadły! Także 8 tys. zł będzie kosztować całość w przywozem i montażem. W tej cenie mamy: płytę ceramiczną Whirpool ze sterowaniem sensorami na samej płycie (bo piekarnik mamy osobno), zlewozmywak stalowy jednokomorowy z ociekaczem, bateria z głowicą ceramiczną, szafki stojące różne 7 sztuk ( w tym jedna narożna z tzw. karuzelą w środku), szafki wiszące różne 5 sztuk (w tym dwie witrynki ze szklanymi półkami), blaty bukowe na szafki o łaczenj długości 5 metrów, blat półokrągły (200cmX80cm) plus blacik na barek 40cmX124cm. Jak zamontują nam kuchnię, to zrobię zdjęcia, ale to dopiero w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.10.2004 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Dzięki Magmi. Zaraz lecę do katalogu i sobie Twoją kuchnię obejrzę. Wydaje mi się, że cena jest sensowna. Czekam z niecierpliwością na produkt gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 09.10.2004 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Magmi!!! Domek cudo. Twój dziennik przeczytaliśmy z moją połówką jednym tchem (od czasu do czasu duszac się ze śmiechu ). No i chyba jesteśmy przekonani - będzie Klementynka. Myśleliśmy jeszcze o Rodzinnym - tutaj ciągle się wahamy - i o Bungalowie z gabinetem - tutaj już się nie wahamy (koszt przerasta nasze mozliwości). A Klementynka cudowna - spełnia wszystkie nasze wymagania i przede wszystkim jest rozwojowa. Z niecierpliwością czekamy na dalszy ciąg twojego dziennika i ZDJĘCIA. Gratulujemy postępów w pracach ogrodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 11.10.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Dziekuję za miłe słowa. Życzę trafnego wyboru projektu i szybkiego rozpoczęcia budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 12.10.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 MAGMI!!! Zdecydowalismy sie!!! Bedzie KLEMENTYNKA (w lustrzanym odbiciu) Mamy nadzieje, ze w razie potrzeby bedziemy mogli skorzystac z Twojej pomocy w sprawach budowlanych... Na razie przez dwie noce rozplanowalismy pomieszczenia - male przerobki na dole. Umiejscowienie domu na dzialce wzgledem stron swiata mamy bardzo podobne - u nas front dokladnie od zachodu, a do granicy dzialki nie moze byc blizej jak 12m... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 12.10.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Grauluję wyboru projektu! Przesyłam Wam na priva kilka uwag przydatnych przy adaptacji projektu. Gdybyście mieli jakieś pytania, chętnie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 12.10.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Madziu, dziekujemy Ci serdecznie. Budować będziemy się w Tanowie koło Szczecina. Faktycznie - brak wentylacji w kuchni rzucił nam się w oczy. Na pewno zwrócimy na to uwagę. Będziemy wdzięczni za wszystkie uwagi i z twojej propozycji pewnie nie raz skorzystamy. Jeszcze czeka mnie przeprawa z gminą- nie ma miejscowego planu zagospodarowania, a na warunki mozna czekac i czekac, bo nie wiedza na co mogą zezwolic. Na szczęście pan, który zajmuje sie naszą miejscowością jest właściwą osobą na właściwym miejscu: "Warunki były beztermnowo wydane poprzedniemu właścicielowi działki.Jeśli dostaniecie państwo pozwolenie pisemne od bylego właściciela na scedowanie praw, to bedziecie mieli." A były właściciel jest uczynny, więc mam nadzieję, że jednak uda się zacząć z budową w przyszłym roku. No i najważniejsze - możemy spokojnie kupić projekt... Czekam na dalszy ciąg twojej opowieści, bo pióro masz niesamowite. Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 12.10.2004 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Budować będziemy się w Tanowie koło Szczecina... Szkoda, że to na drugim końcu kraju - chciałam Wam zaproponować wizytację naszej Klementynki, ale cóż... Myślę, że lada dzień będą nowe zdjęcia naszego domu, tylko wypstrykam do końca film w aparacie. Trzymam kciuki za wasze warunki zabudowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.10.2004 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Magmi, wypstrykaj wreszcie ten film! Ja już się nie mogę doczekać zdjęć. Jestem strasznie ciekawa kominka i cegieł w kuchni i płytek i wszystkiego innego.... Mało to ślicznych obiektów do pstrykania masz koło siebie? (dzieci Twoje mam na myśli... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 14.10.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Już, Jaguś, już pstrykam! Od wczoraj prawie nic innego nie robię! Obiecuję, że zdjęcia będą najdalej w sobotę wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 14.10.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Trzymamy Cię za słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 14.10.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Madziuniu!!! Biedne Wasze raczki. Pewnie grzejecie je teraz o kubeczki pelne goracej herbatki, moze z jakas wkladeczka A nie trzeba sie bylo wpierw zapytac, czy to dobry pomysl? Ja taka madra, a sama to samo przecwiczylam po przyjezdzie do Norwegii. Sloneczko pieknie swiecilo, chwastow na ogrodeczku co nie miara (nawet nie wiedzialam, ze tu takie piekne krzaczki tui mi rosna za tarasem ), wiec sie wzielam do roboty. Efekt koncowy podobny... lapki odmrozone i poklote, ze jak najmlodszego Misiaczka kapalam to gabki w rekach nie czulam. Ale efekt wizualny - no coz,bylam z siebie dumna. Takowoz i z Was mroweczki pracowite dumna jestem. Pomimo wszystko warto bylo, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 14.10.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Wkroczylam z odezwa do narodu w watku klementynkowym. Myslisz, ze odezwa sie pozostali klementynkowicze?A moze masz z nimi jakis kontakt? Bo taka cisza tam zalegla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 15.10.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Hej Miśku! Co do wątku klementynkowego, do pewnego momentu trwała intensywna wymiana poglądów, a potem - jak sama zauważyłaś - jakoś budwniczy zamilkli. Myślę, że powód jest prosty -ci "starzy" już zakończyli budowy, zamieszkali i przestali bywać na forum, a ci "nowi" są zajęci budowaniem i na pisanie mają mało czasu. Kilkakrotnie próbowałam "wskrzeszać" ten wątek, ale ze słabym odzewem - może po prostu dlatego, większość tematów (zmiany w projekcie, konstrukcja, materiały wykonczeniowe) została już dość gruntownie przewałkowana. Co do naszego trawnika - oczywiście, nie tylko warto, ale trzeba było to zrobić. Chcemy go jeszcze skosić - po raz pierszy i ostatni w tym sezonie - odchwaszczenie było konieczne... A łapki już ogrzane. Wszelkimi dostępnymi metodami. P.S. A ile Was tam, Misiaczki, jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 16.10.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Na razie jest nas trójka - Tata Miś (Piotrek), Mama Miś (Sylwia) i najważniejszy członek naszej rodziny - Synuś Miś (Michałek - obecnie 4 lata i 4 miesiące) zazwyczaj zwany Misiaczkiem (bardziej pasowałoby Patyczak , bo odkąd zaczął chodzić, a raczej biegać, grubiutkiego Misia nie przypomina...). Zaczeliśmy budowę makiety Klementynki w skali 1:25. Ale chata! Nie mozemy doczekac sie tego prawdziwego, to przez najblizsze miesiace wypiescimy to maleństwo. Łatwiej będzie zdecydować się co jeszcze ewentualnie zmienić w środku. Pozdrowienia Madziunia! Czekam na zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 18.10.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 magmi - czytam, czytam...nadrabiam zalegości i już miałam pytać o tę kuchnię ...ale widzę że juz napisałaś co to za model czyli końcówka już...nic tylko sie wprowadzać za chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.10.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Magmi czy to śniadanko to było już Wasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts