Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do opowie?ci magmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 365
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo podobają mi sie zdjęcia, ale zwłaszcza pierwsze, tzn. zdjęcie z drzewem. Jest w tym widoku coś optymistycznego: słońce, drzewo, dom. Elewacja "od sąsiada" też bardzo ładna. Porządnie, symetrycznie i pieknie. Życzę szybkiego finału zmagań. Czy możesz zdradzić jaki będzie kolor elewacji?

Chętnie zaszalelibyśmy z jakims kolorem typu pomarańczowy, ale przy tych wszystkich kolorach które już są (dachówka, drewno) całość wyszłaby za ciemno.

Będzie więc raczej jasny tynk, albo jakiś rozbielony odcień żółtego, albo coś beżowo-piaskowego. Chyba jednak żółty, bo optymistyczny, poza tym nasz dom stoi przy ulicy żółtych domów :D, nie będziemy się wyłamywać...

Dodatkowo, myślimy ewentualnie nad kremowymi opaskami doookoła okien.

No i oczywiście górna część ścian szczytowych będzie w oblicówce drewnianej, w kolorze podbitki.

Magmi, jestem pod wrażeniem.

Ta ściana z klinkieru do kuchni jest imponująca.

A jakie płytki masz w przedpokoju? (jaki producent?) Bardzo mi się podobają.

Powiedz, czy salon tej wielkości nie jest przytłaczający? Ja jak patrzę na nasz projekt, to wydaje mi się, że będzie wielki. Jak to w rzeczywistości wygląda?

Jeszcze pytanie dotyczące ściany z klinkieru. Na moim projekcie (nie oryginalny) jest w kształcie L, czy u Ciebie jest T? Wydaje mi się szersza niż nasza. Czy część nachodzi na jadalnię?

Pozdrawiam

Stefa

Płytki w holu pochodzą od polskiego producenta, kupiliśmy je w Castoramie. :D Nasz kafelkarz ocenił je dobrze, trzymają wymiary, jakość wydaje się OK. Te same płytki leżą też w kuchni i jadalni, tylko na zdjęciu słabo to widać, bo są po prostu strasznie brudne...

Salon wcale nie jest przytłaczający, jak sobie wyobrażę wstawione meble, to miejsca jest tak akurat, w sam raz. Przynajmniej dzieci będą miały gdzie budować farmę z klocków i imprezę taneczną można zrobić. :wink:

Co do ściany ceglanej, rzeczywiście ma ona kształt litery T, ale "nóżka" tego T od strony kuchni ma wysokość ok 110 cm - między kuchnią i jadalnią będzie barek oparty właśnie na tej ściance. Szerokość ściany została dostosowana do planu aranżancji wnętrza - od strony salonu będzie przy niej stało nasze pianino.

Cała przestrzeń hol-salon-jadalnia-kuchnia wygląda u nas trochę inaczej niż w projekcie, bo klatka schodowa jest przesunięta do tyłu o ponad metr, a z kolei wiatrołap jest poszerzony w stronę holu - więc do kuchni wchodzi się nie z boku, tylko od strony pokoju. Mam nadzieję, że rozumiesz o co chodzi z tego zawiłego tłumaczenia. :roll: :D

Pozdrawiam!

Magmi, właśnie odkryłam zdjęcia Twojego domu ... :) to wspaniałe móc obserwować jak dom widniejący jedynie na rysunkach staje się PRAWDZIWYM DOMEM ... bardzo mi się podoba.

Przyznam że zazdroszczę Ci prac ogrodowych, bo chociaż z pracami budowlanymi i wykończeniowymi jesteśmy na podobnym etapie, to mój plac budowy nadal przypomina krajobrac księżycowy. :(

To kiedy przeprowadzka? Zdążycie w listopadzie czy godzicie się z myślą o przeprowadzce w grudniu?

Pozdrawiam,

gaga2

Miśku, ależ oczywiście, ze możesz zrobić sobie tapetę z naszego domku, będzie mi bardzo miło. :D

Nie martw się, że Wasza droga do domu jeszcze długa - mnie się też tak wydawało kilka lat temu, kiedy kupowaliśmy działkę, a sama nie wiem kiedy to przeleciało.

Przed rozpoczęciem budowy tyle trzeba się nauczyć, tyle pozałatwieć, tylu wyborów dokonać... Teraz macie na to czas, wykorzystajcie go - na pewno nie będzie to czas stracony. Pozdrawiam serdecznie!

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa. :D

Zdaję sobie sprawę, że te skany moich zdjęć nie są najlepszej jakości - ostrość nie taka, kolory przekłamane... Musicie mi uwierzyć na słowo, że w rzeczywistości nasz dom wygląda o wiele ładniej. Na pewno pokażę następne zdjęcia, jak tylko wykończeniówka będzie bliżej końca, czyli za jakiś miesiąc. Może uda mi się je zrobić cyfrówką, powinny być lepsze.

Gaga - planujemy przeprowadzkę w listopadzie. Poślizgów nie przewidujemy. :D

Magmi, rozumiem, rozumiem, bo w końcu w naszym projekcie wykorzystaliśmy wiele Twoich pomysłów. Po prostu mamy podobny gust. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko. Najwyżej na naszym domu powiesimy tabliczkę ' Na podstawie pomysłu magmi' :))

Pozdrawiam

Stefa

P.s. Prześlę ci skan naszych rzutów, to zobaczysz.