Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi z wiatrołapu do garażu

lidex

Recommended Posts

Jakie macie drzwi z wiatrołapu do garazu? Mam 4m2 wiatrołap i wychodzi na to, że będą tam 3 rózne drzwi: zewnętrzne (drewniane, pasujące do elewacji) , między wiatrołapem a domem (pasujące do wnętrza) i do garażu (no właśnie-jakie?). Chyba najlepiej byłoby zrobić takie jak zewnętrzne; a może są jakieś przepisy mówiące, że takie drzwi muszą być np metalowe? Jak jest u was?

Witam - włąśnie tak mam od jakiś 3 tygodni - każde drzwi inne, na szczęście każde na innej ścianie. Do garażu mam drzwi metalowe - białe - żeby się nie wyróżniały na tle jasnej ściany, ocieplone wewnątrz 4 cm pianki (analogicznie jak brama garażowa) , . Przy czym mam plan awaryjny - drzwi wewnętrzne mam z firmy DRE a u nich można kupić na m2 okleinę, taką jaką obklejają drzwi - więc jeśli po pomalowaniu ostatecznym wiatrołapu będzie duży dysonans, to je obkleję. Nie wiem jedynie co zrobić ewentualnie z białą ościeżnicą.

Bacha

A nie za duży misz-masz drzwiowy na tak małej powierzchni? U nas w bloku w garazu sąsiadowi tez się samochód spalił :( .

Starałam się wszystkie drzwi dobrać w tej samej kolorystyce i prawie mi sie to udało. Tez na początku zastanawiałam się jak to będzie wyglądać, ale szybko przestałam na to zwracać uwagę.

J mam takie jak tu

http://www.porta.com.pl/po.php?name=products&lang=pl

W sąsiednim linku narzekam na PORTĘ, ale jeśli chodzi o te konkretne drzwi nie mam zastrzezeń

A nie obawiasz się wspomnianego wyżej samozapłonu? Bo te drzwi to chyba takie bardziej jak zewnetrzne powinny byc? A twoje to chyba wewnetrzne? Ale dzieki za fotkę, zobaczyłam że porta ma metalowe z naswietlami i w róznych kolorach, może to jest jakiś pomysł, bo drzwi zewnętrzne będziemy mieć szare.