dzabij 26.11.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Metal zeszlifowany do "żywego", nie ma prawa siedzieć tam jakiekolwiek ognisko korozji (lakier bezbarwny, było by widać jakieś niedociągnięcia w szlifowaniu). Gdyby coś się jednak pojawiło w przyszlości to mogę zdemontować (nie jest pospawane w jedną całość) i oddać do piaskowania a potem niklowania / chromowania. Też myślałem o gotowych elementach ale nie spotkałem "kwadratowych" a jedynie okrągłe. No a nam bardziej pasuje kwadratowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Startos 26.11.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 dzabij,zupełnie z innej beczki:- trepy na schodach z desek czy paneli?- białe fragmenty nie brudzą się Wam przy wchodzeniu?Z góry dzięki za odpowiedź. PS.Balustrada swoją drogą bardzo fajna, no i szacun za samoróbkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 27.11.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Trepy to jesion ciemny, klejonka z litych deszczółek. Białe podstopnie trochę się brudzą, ale tylko wtedy gdy chodzę po domu w klapkach takich "basenowych". Od skarpetek nie. Balustrada to niestety nie samoróbka, tzn. chciałem zrobić to samodzielnie ale ze wzgledu na brak czasu (a czas goni, nasz młody coraz dzielniej chodzi ) odpuściłem i zleciłem ślusarzowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 04.12.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Ja zrobiłem taką:http://images50.fotosik.pl/235/51f97132d0fe33c1med.jpg' alt='51f97132d0fe33c1med.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrekzbronami 01.09.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witam. Czy może ktoś robił również samemu balustradę w gotowych elementów kutych bądź drewnianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigi_bigi 21.10.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Odgrzeje kotleta, bo wlasnie dzisiaj skonczylem ostatnie hefty. Wyszlo tak: Koszt materialowy - 270zl + 5 tarcz + troche elektrod + troche pradu. Calosc okolo 300 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 23.10.2013 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Odgrzeje kotleta, bo wlasnie dzisiaj skonczylem ostatnie hefty. Wyszlo tak: [ATTACH=CONFIG]219930[/ATTACH] Koszt materialowy - 270zl + 5 tarcz + troche elektrod + troche pradu. Calosc okolo 300 PLN. Myślałem by wyspawać samemu tego typu balustrade ale zastanawiam sie czy co roku nie będe musiał jej malować z powodu rdzy....Druga opcja to taka by wyspawać z profila słupki w krztalcie litery L i zawieść je do ocynkowania przed zamontowaniem do czoła balkonu a do słupków później coś przykręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigi_bigi 23.10.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Tralki sa pelne, reszta to plaskownik. Jedyny profil profil pusty to zatopione profile do ktorych spawalem reszte. Zreszta zaspawane na amen. Wszystko zasmarowane podkladem antykorozyjnym. Zobaczymy jak rdza, ale nie sadze aby byl problem. Na balkonie w mieszkaniu ponad 5 lat temu spawalem barierke i bez podkladu zamalowalem farba dwukrotnie, do chwili obeznej brak sladow rdzy. Jak juz obawiasz sie rdzy, to mozesz zmalowac gola blache podkladem epoksydowym jachtowym np. epirustem, a pozniej farba i nie ma szans zeby sie przebila ruda. To tylko balkon, nie ma soli tylko slodka woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincento 04.04.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Ja rok temu podjąłem się zrobienia balustrady własnymi rękami. Ktoś tu pisał, że stal może obejść rdzą, no tak się dzieje, jak robimy balustradę ze zwykłej stali. Wiadomo nierdzewka lepsza i droższa, dużo droższa. Jednak na zwykłą stal też jest metoda, wystarczy spryskać ją czymś antykorozyjnym, np. pomalować albo sproszkować. Ja tak robiłem, użyłem sproszkwanej stali zwykłej i kliku elementów gotowych, które montują balustradę, coś takiego m.in. http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=28809585 całość wyszła ok, tanio i nawet łatwiej, dużo mniej spawania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 04.04.2014 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Ocynkowanie balustrady drogie nie jest a zabezpiecza ją na dłuuugie lata Polecam. W firmie cynkujemy praktycznie wszystkie balustrady, ogrodzenia, elementy kontrukcji, elementy montażowe. Klient zadowolony a i my mamy przez to mniej problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dewelopper 16.01.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Jak będę mieć moment na fotki to postaram się wrzucić moje dzieło;d zamontowałem u nas w domu balustradę przy schodach – szklana i ze stali nierdzewnej. Może trochę dziwnie to brzmi że szkło i stal w domu ale gwarantuje że wygląda zacne. No ….zwłaszcza że zrobiona własnymi rękoma:D jak szukasz miejsca zaopatrzenia to polecam sklep w którym my zamawialiśmy – mg stal mają sprzedaż wysyłkową także skompletujesz wszystko co będzie potrzebne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleuresse 01.12.2015 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 My też kupowaliśmy balustradę ze stali nierdzewnej przez internet z firmy Eskatt. Początkowo nie byłam przekonana czy będzie pasowałą do wnętrza i nie ochłodzi go, ale wygląda fajnie. Zeby nie przesadzać z tą ilością stali wzięliśmy balustradę z samymi słupkami i szkłem w środku. Obcięli nam słupki na wysokość jaką chcieliśmy i po trzech tygodniach mięliśmy balustradę zamontowaną. Szkło jest matowe więc nie widać tak bardzo odcisków palców i innych zabrudzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrDomestos 25.01.2018 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Oto jak zrobiłem moją balustradę tarasową i barierki balkonowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam7710 02.02.2018 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 (edytowane) Witam, mieliśmy ten sam problem. Tzn. nie było czego kupić, każdy projekt taki sam. Dlatego od fazy projektowej po montaż uczestniczyłem w wytworzeniu takiego produktu unikstil.no. Chętnie odpowiem na pytania. Pozdrawiam Adam Edytowane 2 Lutego 2018 przez Adam7710 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts