Tomek_P 14.09.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Jaki powinien być skład betonu do wykonania docelowej posadzki na otwartym (niezadaszonym) tarasie nad nieogrzewanym garażem? Pokrycie stropodachu garażu jest takie: 1. Warstwa podłoża, wyrównująca, ze spadkiem. 2. Warstwa uszczelniająca - masa bitumiczna na folii PCV. 3. Warstwa poślizgowa - folia PCV 4. No i ta rzeczona, docelowa pozadzka na której nie chcę mieć już nic. Zadnych płytek, terrakot i innych takich tam. Chodzi o to, żeby posadzka ta spełniała wszelkie funkcje użytkowe - chodzenie po niej, ustawienie jakiś ogrodowych mebelków, etc... Jaki rodzaj cementu?Jakie dodatki uszlachetniające (p-wodne, utwardzające)?Jakie proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 16.09.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 500-600 kg cementu /metr sześcienny mieszanki... a docelowo - myślałbym o daszku dojrzejesz do tego daszka jak i dodania warstwy ocieplającej po kilku zimach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_P 17.09.2007 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 dojrzejesz do tego daszka jak i dodania warstwy ocieplającej po kilku zimach... Ja już dojrzałem dawno, ale "moja" Wspólnota Mieszkaniowa nie - taras (i garaż) przylega do elewacji budynku. A ten beton to ma być taki "goły"? Bez żadnych dodatków? A ile ma być piachu? Standardowo 1:2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts