magangs 14.09.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Według projektu niektóre elementy więźby (płatew, murłata) mają po kilkanaście metrów i trudno mi takie dostać teraz w tartaku. Czy można je wykonać z krótszych połączonych kawałków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 14.09.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Niektore mozna, laczac je np na podporze. Ale co to za tartak albo jak dlugie te elementy skoro mi np platew 16x22 13 metrowa przywiezli bez problemu. Choc i tak murarz - ciesla niestety przecial ja bo ponoc nie mogl ja wsadzic na gore w calosci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 14.09.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Trafiłeś na jakiś kiepski tartak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 14.09.2007 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 A który byś polecił? Jestem z okolic Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 15.09.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 kierownik budowy słuzy do tychze spraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 15.09.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 U mnie murłaty mają długość 16 metrów. Już w projekcie zaznaczone są jako dzielone, więc w czym problem? Może w wiedzy i umiejętnościach projektanta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 15.09.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Ja zamawiałem więźbę w tartaku w Wołowie. Murłaty miałem prawie 14 metrowe, dostałem w jednym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 15.09.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Dzwoniłem do szwagra projektanta, stwierdził, że nie ma problemu jeżeli murłatę bedziesz miał w dwóch kawałkach, tak, że nie przejmuj sie i możesz zamówić je w kawałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 15.09.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 nalezy wybrac miejsca połączenia murłaty na projekcie i tak je podzielic aby wyszło w tych miejscach w których chcemy Z płatwiami sprawa jest identyczna - złącze moze byc do 90 cm od podpory Po co stresowac tartaczników wycinając te elementy w całości jak ciesla i tak potnie je na dwa kawałki bo lepiej mu będzie montować -wiedza o tym zapewne w tartaku w Wolowie ,Garwole,Mojęcicach czyw ObornikachŚląskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 15.09.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 ...........Po co stresowac tartaczników......... Bardziej chodzi o kase nie o stres. Nic dziwnego że ktoś wypisuje o kosztach budowy jeśli ma zachcianke na 20m murłate w jednym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 16.09.2007 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Te kilkunastometrowe odcinki są w tej chwili praktycznie nie do kupienia, przynajmniej w 5 tartakach, do których wczoraj dzwoniłem. Po konsultacji z projektantem już wiem jak je podzielić. Z murłatą prolemów nie będzie, przy płatwi też, tyle że trzeba pamiętać o słupach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 16.09.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 " tyle że trzeba pamiętać o słupach." nie znam słupa dłuższego jak 5-6 m - czyzby chodzilo o maszt do okretu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 16.09.2007 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Słup ma max. 2,6m, problemem nie jest jego wysokość. Ale na słupach opiera się płatew i dlatego należy je wziąć pod uwagę przy dzieleniu płatwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.09.2007 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Zestawienie drewna powinien wykonać cieśla bo to on będzie potem to montował! Murłaty i płatwie można i należy podzielić na mniejsze kawałki. Jak zamówisz w całości to wywalisz dużą kasę i jeszcze może się okazać, że trzeba to będzie dźwigiem kłaść na strop. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts