Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 436
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mi sie te ostatnie 2 propozycje podoba, tylko pytanie czy wam sie podobaja? Tylko nie wprowadzalabym juz czarnego koloru...w ogole na zdjeciach w temacie lazienki nasze ta orzechowa szafka to taka ciemna wyszla ;)

Isiu plafon jaki zaproponowales jest fajny, sama bede miec identyczne tylko pojedyncze takie lampki na gorze w lazience nad lustrem.

.....

klasyczne z f-my Limburg (glashuette-limburg.de ser octagon, seashell, , pyramid, spherical) i stylizowane z tej samej firmy crystal glass oraz nowoczesne serie lazienkowe/bez nazw - tylko symbole i klasa bezpieczenstwa oraz Spash proof/

..

Odgrzeję nieco pierwotny temat. Planuję właśnie sposób oświetlenia lustra nad umywalką w łazience. Teoretycznie plan był taki, aby były to jakieś 2 oprawy na świetlówki liniowe. Proste (w sensie formy/ozdób) oprawy umieszczone po bokach lustra. Niestety nie znalazłem takich opraw z IP4x . Sprawdzałem niektóre namiary podane przez 2112wojtek - są fajne oprawy np. firmy f-my Limburg (model 8548, 8549 , na świetlówki kompaktowe niezintegrowane), ale one kosztują rzeczywiście sporo (6-8 stówek to dolna granica).

Z tego co przeczytałem w tym wątku jednak nie ma specjalnie tańszej alternatywy ? Może podsuniecie mi jakiś produkt/pomysł ?

Ciekawym rozwiązaniem są lustra podświetlane, ale ta cena. Np. FUJI SHAVER 0548 - 1450PLN brutto.

propozycja Aandziula jest fajna jak równieżTwoja ostatnia.

może są gdzieś takie kinkiety ale bez tej czarnej wstawki. zdecydowanie nie dawałabym kolejnego koloru do tego kompletu. te 3 to sporo. grunt żeby światło było jasne i może zadbaj o możliwość aby była możliwość jego stopniowania - np. 1 żarówka albo wszystkie.

Znalazłem już oświetlenie do łazienki myślę, że będzie pasować tylko jest mały problem bo nie mogę jej nigdzie znaleźć może ktoś mi pomoże poszukać albo wie jaka to firma???

9..jpg

Ja na obrazku widze umywalke Roca hall, oswietlenie dlugie ktore w ofercie ma np firma Massive jak tez halogeny z mozliwoscia regulacji kierunku swiatla, mozna je znalezc w LM lub Castoramie.

Ja takiego dlugiego oswietlenia nad lustro troche szukalam bo te co mi sie podobalo to bylo ze stali szczotkowanej, a ja w lazienkach mam wszystkie dodatki chromowane :) Kto szuka ten znajdzie :)

Prosze moja oprawa nad lustro w chromie :

http://www.lampyesklep.pl/getobraz.php?vPlikObrazu=schematy/ma01021wa_001ch.jpg&vDstW=1000

71 cm szerokosci, koszt 211 zl

Tylko ja w tej lazience mam okraglosci :)

Znalazłem już oświetlenie do łazienki myślę, że będzie pasować tylko jest mały problem bo nie mogę jej nigdzie znaleźć może ktoś mi pomoże poszukać albo wie jaka to firma???

Fajna ta lampa - jakbyś znalazł - napisz proszę, bo ja od 2 lat nie umiem się zdecydować na oświetlenie przy lustrze....

http://www.lampyesklep.pl/getobraz.php?vPlikObrazu=schematy/100006.jpg&vDstW=440 a co w ten desen? Tylko to pewnie ze 2 by byly potrzebne

http://www.lampyesklep.pl/getobraz.php?vPlikObrazu=schematy/100008.jpg&vDstW=440 tylko one maja lekko zaoblone brzegi ;p

Takie duze protokatne na bank widzialam w LM, tylko niestety w satynie ;/

Melduje, ze dzis widzialam prostokatne lampy nad lustro w chromie, forma kanciasta, koszt ponad 300 zl zalezy od rozmiaru. Niestety producenta nie bylo podanego :(

Venus_m niooo fajne dziś podjadę do LM i zobaczę może będą, moje lustro ma 60 cm i szukałem po necie przez parę dni i znalazłem taką która mi sie podoba ale cena mnie zabiła:(

i jest to Lampa kinkiet ........ TALLIN 900 600 300 - 609zł 60cm może ktoś widział gdzieś tanszą wersję???

1_c76775879338.jpg