karolcia14m 28.01.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Ja u siebie będę miała szczelne IP 65. Przede wszystkim w trosce o bezpieczeństwo dziecka,którego pomysłowość nie zna granic. Ale długo szukałam, żeby znaleźć takie które będą mi się podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.01.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 karolcia pokaż jakie masz!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 28.01.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 oprawa doru, jeszcze nie zainstalowana więc nie mam co pokazać http://www.luxmarket.pl/asortyment/spotline/oprawa-lazienkowa-doru-ip65/3089 Kupowałam w grudniu i była o 30 zł. tańsza !! a podobno ceny spadają[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.01.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Niestety nic nie chce tanieć. Płytki też podrożały i wkłady kominkowy i wszystko, o co pytam, po nowym roku nowe ceny, wyższe oczywiści Oprawka śliczna tylko trochę droga. Nad sam prysznic potrzebuję 6 szt - zostaję więc przy moich tanich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filippo 28.01.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 A ja zostane chyba przy tym 230V - jakoś nie wyobrażam sobie zalać sufitu na wysokosci 2,5m (w szczególnosci ze brodzik bedzie zamontowany bezpośrednio na ziemi).Znalazłem takie oprawy, które mi pasują z wygladu, a jednoczesnie mają IP44. http://merlin.pl/Oczko-halog-230V-VENUS-SQUAR-1X50W-BRLZ_Lite-Licht/diy/product/218,546807.html#fullinfo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.01.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 to kup chociaż oprawki na 12 V- tutaj wybór już jest ogromny. Transformator można schować pod sufitem podwieszonym. W razie awarii można zawsze go wyjąć przez otwór na halogen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.01.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 tak na szybko np. ta w inoxie jest podobna, do tej którą wybrałej:http://www.allegro.pl/item536114195_oprawa_halog_uchylna_6_kolorow_odlew_k04.html tu jest fajna w inoxiehttp://www.allegro.pl/item536949910_rewelacja_oprawa_halog_kwadratowa_uchylna_k23.html http://www.allegro.pl/item537757844_nowosc_opr_halog_uchylna_2pkt_extra_design_k62.html ta pewnie daje fajne swiatło;http://www.allegro.pl/item540957100_super_oprawa_halog_szeroki_rozsyl_swiatla_k18.html Ja ostatnio kupowałam u tych gości oprawy za ponad 1300zł i naprawdę wyglądają porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 01.02.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Kochani, mam zagwozdke -mam maly kibelek na dole 3 m2 z malym okienkiem.Planuje oczywiscie oswietenie gorne, ale zastanawiam sie czy dac rowniez oswietlenie nad/obok lustra nad umywlaka. Czy jest naprawde potrzebne? jak to jest u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strzelba1719504319 01.02.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Kochani, mam zagwozdke -mam maly kibelek na dole 3 m2 z malym okienkiem. Planuje oczywiscie oswietenie gorne, ale zastanawiam sie czy dac rowniez oswietlenie nad/obok lustra nad umywlaka. Czy jest naprawde potrzebne? jak to jest u was? Cześć Jeśli ktoś będzie się golił lub tynkował przed tym lustrem - moim zdaniem dodatkowe oświetlenie jest konieczne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 01.02.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 nie, to bedzie tylko wc, zlew by umyc rece i lustro zeby sie przejrzec wydaje mi sie ze moge sobie oswietlenie darowac, chociaz mam wyprowadzony keble pod kinkiet, ale jak juz go przykryje kafelkami bedzie za pozno na zmiane decyzji. Stad pytanie o doswiadczenia innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_Niedźwiadek 01.02.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 według mnie, światełko powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.02.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 czy dac rowniez oswietlenie nad/obok lustra nad umywlaka. Czy jest naprawde potrzebne? To zależy do czego to lustro nad tą umywalką i w ogóle kto i jak będzie tej łazienki używał. Jedno jest pewne. Górne światło nie oświetli Ci dobrze twarzy kiedy stoisz przy lustrze. Pamiętaj o tym jak będziesz dokonywać wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 01.02.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 a moze wystarczy do oswietlenia łazienki tylko swiatło nad umywalką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 01.02.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 W nieco mniejszym kibelku bez okna nie mam swiatla górnego. Zrobilismy ciąg halogenow na lustrem (lustra będą na 2 przeciwleglych scianach) i wyprowadzilismy kabel do oświetlenia - nazwijmy to - "ozdobnego" szafek nad kibelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_kasia 01.02.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 A u nas w malym wc lustro sięga prawie sufitu i górne światło się w nim odbija. Może przy ciemnych płytkach lepiej jest doświetlić, my mamy jasne i jest ok. Na Twoim miejscu dałabym tylko kinkiet lub jakieś halogenki nad/obok lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.02.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 3m2 to nie taki malutki kibelek w mieszkaniu miałem mniejszy .... była tam jedna oprawa na lustrem i było OK, ale tam się nikt nie golił lub malował, na 3m2 dałbym punkt i na górze i przy lustrze (x2), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 01.02.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 dzieki za rady w takim razie zastanowie sie moze nad oswietleniem, chociaz nadal nie jestem w 100% przekonana moze rozwiazaniem bedzie podswietlane lutro http://images.reuter-badshop.de/images/product_images/info_images/zie-garda10080_0.jpg ale to zawsze dodatkowy koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.02.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 wg mnie koszt punktu oświetleniowego to max. 100 zł, licząc materiał, robociznę elektryka i oprawę (kinkiet, plafon, klosz etc.)bez jaj .... możemy mówic o tym czy on jest potrzebny czy nie, ale nie mówmy o kosztach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 01.02.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 no tak, ja myslam o koszcie podswietlonego lustra, bo takie mi sie bardziej podobaja niz z lustro z kinkietem obok jak kinkiet to dwa - z 2 stron lustra i tak planuje w lazience sypialnianiej. a moze to moje jakies uprzedzenia i po prostu musze wiecej aranzacji poogladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_kasia 02.02.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Bez przesady - jeśli to ma być takie lustro do "rzucenia okiem" a nie golenia czy malowania to nie ma co przesadzać... moim zdaniem oczywiście. Ja dziś przyjrzałam się majemu kibelkowi - jak by tam były jeszcze dwa kinkiety to jak na scenie normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts