vilemo 02.02.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Bez przesady - jeśli to ma być takie lustro do "rzucenia okiem" a nie golenia czy malowania to nie ma co przesadzać... moim zdaniem oczywiście. Ja dziś przyjrzałam się majemu kibelkowi - jak by tam były jeszcze dwa kinkiety to jak na scenie normalnie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 02.02.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Tez uważam że w tym przypadku dodatkowy punkt świetlny to rzecz zbędna. U mnie też będzie tylko oświetlenie górne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.02.2009 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Ja bym dała. W naszej mimiłazience dolnej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 06.02.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Wszystko zależy od tego, czy masz piękne koleżanki, które będziesz zapraszać, i które chcesz wkurzyć, że w toalecie nie mogą się dobrze "poprawić" bo słabo się widzą oświetlone od tyłu - bo jak rozumiem, górne oświetlenie jest na środku, a jak one przybliżą twarz do lustra, żeby sprawdzić czy tapeta się trzyma, to będą widziały tylko swoje rozświetlone włosy... Z drugiej strony będą mogły wtedy łatwiej włosy poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78South 26.02.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam wszystkich bardzo serdecznienieśmiało wkraczam "fizycznie" w to forum, na którym notabene siedzę już chyba rok. Niestety nie znalazłam tematu dotyczącego kinkietów łazienkowych (jeżeli takowy jest to przepraszam). Nie zdawałam sobie sprawy, że akurat oświetlenie lustra łazienkowego wpędzi mnie w deprechę. Wszystkie bowiem kinkiety na których moje oko dłużej się zawiesza, są koszmarnie drogie. Interesuje mnie jeden prosty, surowy w formie, pozbawiony wszelkich zawijasów i zakrętasów kinkiet, na który to przygotowano miejsce nad lustrem. Pomożecie? Bardzo dziękuję z góry za wszelkie namiary na przystępne cenowo cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguu 26.02.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ja mam to, skandynawsko proste i surowe. Nie wiem czy cena mieści się w kategorii "tanie", ale mi się spodobał i bardzo pasuje, tzn. będzie pasował, bo jeszcze nie wisi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 26.02.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 ja też długo szukałam takich kinkietów i plafonu do łazienki a ponieważ wykosztowałam się ostro na inne lampy to pozostało mi szukać czegoś baaaardzo "prostego" wybrałam takie : http://www.bozenaglass.nazwa.pl/krzychu/6046sgrupa.jpg i do tego plafon : http://photos01.allegroimg.pl/photos/oryginal/558/30/82/558308254 na żywo wyglądają znacznie ładniej cena kinkietu to ok. 100zł. z przesyłką ale jeśli szukasz czegoś droższego to do przedpokoju kupiłam coś takiego http://deccoria.pl/files/21643/13584/ca30e9a74b5d3ddfc0f7dc742fc63f27.png po prawej stronie jest kinkiet po lewej oświetlenie górne ale tutaj koszt już ponad 500zł. za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78South 26.02.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 przystępne dla mnie są kinkiety do 500 peelenów. Dziękuję i proszę o dalsze naprowadzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78South 26.02.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 podobają mi się np. takie:http://www.max-fliz.com.pl/olazienkowe.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 26.02.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ja mam nad lustrem coś ttakiego:http://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p411_Osiris-II-galeria-nad-lustra-i-obrazy-2x75W-srebrny.html http://swiatswiatla.pl/images/product_images/popup_images/411_0.jpg W moim dzienniku można zobaczyć jak to wyszło nażywo (ostatni post)[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamich5 19.03.2009 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Niestety tak jakoś dziwacznie wysoko nasz fachowiec zainstalował nam kabelek i teraz nie wiem jaką lampę tu dać... http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1611076,2,3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 20.03.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 co na lustrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetkaWi 04.05.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witam!Zadałam pytanie w wątku o łazienkach, ale nikt mi tam nie odpowiedział więc dlatego zakładam nowy wątek. Proszę napiszcie mi jak macie rozwiązane włączanie tych wszystkich światełek, lampeczek i podświetleń w łazienkach. Czy jednym przyciskiem zaświaca sie wam wszystko czy może lepiej to podzielić? Ale jak? Główne światło osobno, nad lustrem osobno a pozostałe pierdołki osobno? Tak by mi pasowało, ale nie za dużo tego będzie? Proszę napiszcie jak to jest u was bo na zdjęciach, jak już jest urządzone to wszystko pięknie wygląda, ale zaczynając walkę z wykończeniówką trzeba trochę przejść i sie wiele dowiedzieć. Robimy prąd w domu i nie wiem jak poprowadzić kable. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 04.05.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 U mnie jest podwójny włącznik do halogenów na suficie przy wejściu do łazienki, natomiast do oświetlenia nad lustrem (potrzebnego do makijażu) jest włącznik w środku pod szafką, w jednej ramce z normalnym gniazdkiem. Stwierdziłam, że nie będę wychodzić z łazienki, żeby włączyć oświetlenie lustra, a z kolei nie jest ono potrzebne do "normalnego" korzystania z łazienki . Jeszcze jedna lampka jest w kabinie, ale tą włącza się już w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 04.05.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Najczęściej widuje taki schemat, przy wejściu jest podwójny klawisz który zapala oświetlenie główne i podświetlenie łazienki (podświetlenie wanny,lampki podłogowe,podświetlenie różnego rodzaju półek itp.) Oczywiście do podświetlenia jest zastosowane delikatne światło np. Lampki Ledowe aby stworzyć swego rodzaju klimat w łazience.Przy lustrze kolejny włącznik który odpala światło nad lub koło lustra dzięki czemu dokładniej będziemy widzieli swoje odbicie i pod przełącznikiem gniazdko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 04.05.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 U nas w lazience jest szesc niezaleznych oswietlen.Zapalane ona sa z osobnych wylacznikow,takze i dwuklawiszowych umiejscowionych w dwoch miejscach w lazience i jednego na zewnatrz przy drzwiach.Oswietlenie lustra i kabiny + went oraz podswietlenie dolne kabiny przy wejsciu,ale w lazience.Oswietlenie glowne przy drzwaich na zewnatrz.Oswietlenie czesci gdzie jest wanna oraz jej podswietlenie w lazience na innej scianie.Wszystko to jednak chyba zalezy od projektu lazienki i upodoban uzytkownikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 04.05.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 na zewnątrz włącznik głównego światła sufitowego, przy lustrze włącznik do lampek umieszczonych nad nim a w ukrytej i zabezpieczonej wnęce obok wanny jest po2jny włącznik do halogenów nad wanną w półce i pod sufitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 04.05.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Na zewnątrz włącznik do światła górnego i włącznik do wentylatora. W środku włącznik do halogenów i do oświetlenia lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 04.05.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 U mnie będzie bardzo prosto: jeden pstryczek na wszystkie górne halogeny, do tego dwa sznureczki do dwóch kinkietów przy lustrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetkaWi 04.05.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Mam nadzieję że elektryk jeszcze nie zaczął działać w łazience.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts