Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ŁAZIENKA: oświetlenie, lampy łazienkowe, kinkiety nad lustro - wątek zbiorczy

jacek213

Recommended Posts

• Odpowiedzi 436
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

• 6 months później...
Hmm, ciekawa aranżacja. Rozumiem koncept autora ( oświetlenie imitujące prysznic), jednak osobiście widziałabym motyw z kryształkami tylko w sypialni. Łazienka (i tu: ważne dla kobiet) powinna mieć wyraziste oświetlenie, niekoniecznie nad lustrem. Przed zamontowaniem wykonałabym kilka testów. Poniżej przedstawiam mój koncept oraz nieco rozbudowaną Twoją wersję. A czy podoba Ci się punktowe oświetlenie?

dodatek_dom-s13o0.jpg

swiatlo_w09_lazie.jpg

Łazienkę chciałem trochę ożywić bo ostatnio ktoś mi powiedział ze jest zimna :) a co do oświetlenia punktowego podoba mi sie bardzo i też sie nad tym zastanawiam, pewnie trochę tańsze będzie niż te kryształki zwisające :) Zastanawiam sie nad plafonem na sufit, który dobrze oświetli duże lustro bo nad nim nie bedzie oświetlania. Łazienka nie jest duża w stylu nowoczesny i dlatego szukam jakiegoś fajnego nowoczesnego oświetlenia...

Venus_m nasza łazienka jest mała a punkty oswietleniowe mam nad małym lustrem(trzecie zdjęcie) oraz na suficie na środku. W łazience jest jeszcze jedno duze lustro ale nad nim nie bedzie oswietlenia dlatego musze wymyśleć jakies dobre swiatło na suficie. Dziekuje za pomoc jesli bedziesz chciała zdjecia sufitu to zrobie:D:D

Hmn...a gdybyscie zrobili downlighty np Brilluxa? o ile sie wam podobaja.

Nad lustrem fajne oswietlenie daje taka lampa: http://www.lampyesklep.pl/index.php?vMenu=1&vMenuItem=8&vSubPage=12233&vItemDB=itemdb&vFiltrDB=720 chyba dobre do robienia makijazu, tylko u was lepiej pasowaloby w chromie.

Nie bardzo tez czaje co za kolory macie w lazience...widze tam jasny szary i cos hmn...szaro-brazowego? + listwy aluminiowe? czy to moje indywidualne ustawienia monitora tak pokazuja? Czy planujecie dodatki w jakims konkretnym kolorze?

Venus_m fajna lampa ale czy ona dużo światła daje ? zgadza sie kolory w łazience jest szary i jasny brąz (moka) dokładnie a miedzy nimi listwa aluminiowa. Jutro jest wielki dzień bedzie montowana szafka pod umywalkę i pralkę w kolorze dębu mam nadzieje, że bedzie pasować :))

Dąb i orzech na pewno pasuja do szarosci i swietnie je przelamuja. Isiu odnosnie tej lampy lustrowej to ma 2x zarowki 40w to chyba sporo zeby zrobic makijaz. Tak czy siak musicie sie przejechac po salonach oswietleniowych i zobaczyc jak dane oprawy i lampy swieca zeby cokolwiek zdecydowac. Tylko szukajcie w chromie plz! :)