budoflaniec 14.09.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 witam mam tu zagwozdkeniby rysunek mam ale nie jestem pewny, bo juz sie przekonalem, ze w te rysunki nie do konca mozna ufac http://img119.imageshack.us/img119/2023/polaczenie2jn6.jpg otorz nei wiem czy ta krokiew jest przecieta na pol a krokiew koszowa leci w calosci , czy tez moze obie sa w polowie przeciete i nakladaja sie na siebie....wiecie pol na pol a moze 3 wariant krokiew normalna leci w calosci a koszowa jest z dwoch czesci (tylko zle narysowali) ktos ma pomysl? acha jak juz przy tym jestesmy to jak polaczyc murlate wykusza z krokwia? ..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 15.09.2007 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 na pewno ktos wie jak to sie robi..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 15.09.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 i krokiew jest w calosci i koszowa jest w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 15.09.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 acha jak juz przy tym jestesmy to jak polaczyc murlate wykusza z krokwia? ..??? w którym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 15.09.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 ten rzut aksonometryczny więzby roi sie od błędówpierwsze erste - krokiewki przed facjatą wisza w powietrzu , łaty ich nie utrzymaja - trzeba zatosowac tzw wymian okapowy drugie erste - krokwie koszowe przy facjatach powinny byc inne , lezec na krokwiach dachu głównego a stoja pod kątem i są z grubego krawędziaka całkiem niepotrzebnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 15.09.2007 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 dzieki kapustawidze ze mozesz mo pomoc ta krokiew koszowa jest tylko tak zle narysowanaa rzeczywistosci to deska 4x 24problem mam primo: jak wyglada "skrzyzowanie" tej deski z krokwia? czy ktoras z nich ma leciec w calosci a druga ma byc z dwoch kawalkowalbo tez kazda ma wyciecie, tak, zeby weszly "w siebie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 15.09.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 jeżeli jest to deska 4/24 to lezy płasko na krokwiach dachu głównego - oba elementy jak juz pisałem są w jednych kawałkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 15.09.2007 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 zeby uscislic chodzi mi o przeciecie DK4 z ta dluga krokwia dachu glownego nie rozumiem jak to sobie wyobrazaszprzeciez nie moge tej deski polozyc plasko, gdyz dobijaja do niej krokwie facjaty..??? po za tym jesli cokolwiek "poloze" na krokwiach to bedzie przeciez odstawalo od polaci a ja chce to deskowac..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 15.09.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 przykro mi ze nie masz wyobrażni - ona ma leżec na krokwiach dachu bo na niej opierają sie kulawki daszku facjaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 15.09.2007 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 chodzi ci o ta jedna kulawke K29? czyli ze niby na tym rysunku prawie nic sie nie zgadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 15.09.2007 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 no chyba lapie o co chodziale analogiczny problem pojawia sie tuz obok -spojrz na KK2ona ma juz przekroj 10x20 cm i tez sie "krzyzuje" z krokwia dachu glownego.....??zy ona tez ma lezec? wreszcie trzecia sprawa- czy P1 jest po prostu przykrecone do krokwi ?- ze niby dobija do krokwi z boku i jest przykrecone, lub przybite?, lub czy tez powinno "wchodzic na ta krokiew z gory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 15.09.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Poproś konstruktora z tej pracowni co projektowała dom żeby ci to zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 15.09.2007 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 dowcipnis z ciebie docent.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 17.10.2007 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 juz sie wszystko wyjasniloekipa byla i wiezbe zrobilate narozna 4x24 nie byly jednak na lezaca a na stojaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts