lolek632 06.09.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 nasze skromne zmiany na parterzehttp://foto2.m.onet.pl/_m/ffe20d0af8563356ed9a21179c3ff4a6,10,19,0.jpg i aktualny stan - położony dach w całości http://foto1.m.onet.pl/_m/773718916e28d41d83a3b0e31a67e951,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 07.09.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Wow! Lolek pięknie Ci to wyszło. Lukarny super się komponują co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 09.09.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 nam też się spodobały, dobrze, że się na nie zdecydowaliśmy, szkoda, że nasza wspaniała ekipa nawet nie ucelowała w wymiarowy otwór na okno ;/ szkoda, że w ogóle oni stawiali nam dom ale tego już nie cofnie.Na pewno koszty były większe zrobienia lukarny ale mimo wszystko opłacało się i drugi raz zrobiłbym tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapm 16.09.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Witam serdecznie, czy jest tu ktoś, kto wybudował dom wg projektu Hermes 2 w okolicach Gorzowa Wlkp. ( woj. lubuskie)? Pytam, ponieważ jesteśmy z mężem zainteresowani kupnem tego projektu i bylibyśmy bardzo wdzięczni, gdyby ktoś umożliwił nam odwiedzenie takiego domku. Z góry dziękuję za udzielone odp. i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 01.10.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witajcie, otóż nadrabiam dziennik budowy troszkę śpieszę się pochwalić, że w końcu zaczęli kopać nam wodę ... od marca troszkę im się zeszło.. no i w końcu się ogrodziliśmy, już wiadomo gdzie nasze a gdzie sąsiad całe ogrodzenie własnymi rodzinnymi rękami ! pozmniejszam zdjęcia to będe wrzucał dalej pozdrówki dla Hermesiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 15.10.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Coś mało piśmienni jesteście ostatnio pytanko mam kwestii technicznej - ile dawaliście wełny na ocieplenie dachu? my robimy 15 i kwestia do przemyślenia - 5cm w poprzek krokiew. I druga techniczna sprawa - czy robiliście wełnę od dołu do samego czubka czy nad sufitem -nad czy pod jętkami ? Zastanawiamy się co jest wydajniejsze i praktyczniejsze. Jeśli miałoby iść nad sufitem to mniej towaru i pod jętkami czyli nad nimi można ubić pare desek i będzie kawałek strychu. Jadąc do góry większa materia do ocieplenia I przy okazji napiszcie orientacyjne koszty za rurki rureczki, piec, grzejniki, całe CO i wszystkie te gadżety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 16.10.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 I przy okazji napiszcie orientacyjne koszty za rurki rureczki, piec, grzejniki, całe CO i wszystkie te gadżety... Lolek, akurat jestem świeżo po zakupach tych wszystkich rzeczy do CO : rura al/pex 16/2 wavin- to ok 2,5 /mb rura miedz miękka fi 15 - to 11zł/mb, fi 18 - 13 zł, a fi 22- 15,5zł/mb rozdzielacze . ... to kwestia osprzętu, grzejniki równeiż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 17.10.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 a znasz już kwotę jaką wydasz na cały towar i robocizne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toruński Piernik 17.10.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Witam Ekipę Hermesowców2, Rozpoczęliśmy budowę pod Toruniem. Na razie wykopy i ławy fandamentowe zaszalowane, we wtorek przyjadą gruchy z betonem. Ile m3 betonu poszło w ławy, bo u mnie majster woła 21m3? Napotkaliśmy trochę trudności bo wykopy w glinie a ostatnio grubo padało.... Przy okazji gliny, robił ktoś przydomową oczyszczalnię ścieków w takim gruncie? Jeśli tak to jaką i jak się sprawuje. Poza tym proszę o info jeśli wybudował ktoś Hermesika2 gdzieś w okolicach Torunia, Bydgoszczy, Gdańska. Będę wdzięczny za zaproszenie Pozdrowionka z Piernikowego Miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 19.10.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 a znasz już kwotę jaką wydasz na cały towar i robocizne ? Znam +/- , bo sama kotłownie mi instalator będzie robil jako drugi etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 22.10.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ile dawaliście wełny na ocieplenie dachu? my robimy 15 i kwestia do przemyślenia - 5cm w poprzek krokiew. I druga techniczna sprawa - czy robiliście wełnę od dołu do samego czubka czy nad sufitem -nad czy pod jętkami ? Zastanawiamy się co jest wydajniejsze i praktyczniejsze. Jeśli miałoby iść nad sufitem to mniej towaru i pod jętkami czyli nad nimi można ubić pare desek i będzie kawałek strychu. Jadąc do góry większa materia do ocieplenia lolek632 koniecznie daj do piętnastki jeszcze 5 w poprzek !!! Same 15 cm to za mało. Co do szczytu to ja ociepliłem go też, ale tylko 10cm gdyż mam tam jakby "graciarnię".Podłogę właśnie nabiłem z deski podłogowej na jętkach i mam całkiem fajny stryszek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toruński Piernik 10.11.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 A może również znajdzie się ktoś z mazowieckiego lub kujawsko-pomorskiego, kto mógłby "pochwalić" się swoim Hermesem 2? hej, budujemy hermesa2 pod toruniem na trasie na warszawką. na jakim etapie jesteście, u nas ściany parteru dzisaij ruszyły do góry, proszę o info gdzie stawiacie, ps. zmienialiście szer. klatki schodowej do góry, te 100cm będzie ponoć problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toruński Piernik 10.11.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 ile dawaliście wełny na ocieplenie dachu? my robimy 15 i kwestia do przemyślenia - 5cm w poprzek krokiew. I druga techniczna sprawa - czy robiliście wełnę od dołu do samego czubka czy nad sufitem -nad czy pod jętkami ? Zastanawiamy się co jest wydajniejsze i praktyczniejsze. Jeśli miałoby iść nad sufitem to mniej towaru i pod jętkami czyli nad nimi można ubić pare desek i będzie kawałek strychu. Jadąc do góry większa materia do ocieplenia lolek632 koniecznie daj do piętnastki jeszcze 5 w poprzek !!! Same 15 cm to za mało. Co do szczytu to ja ociepliłem go też, ale tylko 10cm gdyż mam tam jakby "graciarnię".Podłogę właśnie nabiłem z deski podłogowej na jętkach i mam całkiem fajny stryszek. Pozdrawiam witam, skoro mieszkasz to proszę o wrażenia, szczególnie interesuje mnie czy zmieniałeś klatkę schodową z książkowej 100cm szer. na jednym zabiegu, jakieś inne zmiany które mogłuby podnieść komfort użytkowania? chętnie posłucham doświadczonego kolegii. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 11.11.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 u nas schody mają 107cm, dorzuciliśmy jeden schodek dzięki czemu mają niższe stopnie. Póki co dobrze wnosi się wełnę na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frykeny 11.11.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Mam pytanie co do kosztów stanu surowego zamkniętego, tzn. z położonym dachem. CHodzi mi o projekt z podójnym garażem. Oczywiście chodzi mi o koszty orientacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 11.11.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 z pojedynczym garazem ok 160tys, dach i okna. Wiadomo - plus minus.Nie ma co liczyć, że wyjdzie x czy y. I tak wyjdzie ze 30% więcej jak nie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toruński Piernik 11.11.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 u nas schody mają 107cm, dorzuciliśmy jeden schodek dzięki czemu mają niższe stopnie. Póki co dobrze wnosi się wełnę na górę Jak udało się dołożyć te 7cm? ścianki między zabiegami nie daliście czy jak? u nas wczoraj mury zaczęły się piąć do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 11.11.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 nie pamiętam, albo ściana nośna była przesunięta na całej długości o 7cm albo ścianka od pokoju na dole -gabinetu- . A jeden schodek, który był dodany- żeby nie wystawał -to ścianka , w której ma być szafa (na przeciwnko łazienki) jest przesunięta o swoją grubość i elegancko jest na równo ze schodami. Szkoda, że tyle walczyliśmy o schody u projektanta a wykonawca je spaskudził od tak sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 11.11.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 tu więcej na temat hermesa 2 http://forum.muratordom.pl/post3779345.htm#3779345 mazowieckie służy pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frykeny 12.11.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 lolek632 rozumiem, że kwota ta jest wraz z robocizną Łudzę się nadzieją, że zmienijszę te koszty, bo mam rodzinną firmę budowlaną, więc robocizna free. Więc jak mozesz to podaj mi orientacyjne koszty materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts