lolek632 12.11.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 za robote poszło 40tyś czyli materialy ze 120tyś. (w tym okna, drzwi, brama 17tys, pokrycie dachu 16tys blachodachówką) kiedyś pisałem elegancko na co ile poszło ale komputer odmówił posługi i wszystko poszło z dymem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 12.11.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 za robote poszło 40tyś czyli materialy ze 120tyś. (w tym okna, drzwi, brama 17tys, pokrycie dachu 16tys blachodachówką) kiedyś pisałem elegancko na co ile poszło ale komputer odmówił posługi i wszystko poszło z dymem 40 za cały dom z dachem? To mało!!! Może zależy od regionu. Stan surowy faktycznie można policzyć na około 160tys, ale moja robocizna w tym wyszła 30(mury) + 20(dach), czyli razem 50. Pozdrawiam ps. ja budowałem Hermesa1 z pewnymi zmianami (zakres podobny do wersji dwustanowiskowej albo większy nawet), a wszystko można przeczytać na forum głównym Hermesa, a dla ciekawych fotki w moim albumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 16.11.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 a oto jak obecnie wygląda mój hermesik, niezbyt sie zmienil , aole zawsze to cos ) http://images45.fotosik.pl/228/b697896d0ee2ec7fm.jpg http://images43.fotosik.pl/227/4389ce21818e478em.jpg http://images39.fotosik.pl/224/01d9d3dcc71d1081m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamareck 18.11.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 maroco nieźle nieźle .... . Jaki piec w końcu wybrałeś? Pozdrowienia dla Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 19.11.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 maroco nieźle nieźle .... . Jaki piec w końcu wybrałeś? Pozdrowienia dla Was. z piecem jeszcze poczekam ... chyba do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 17.12.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 http://www.wypas.exofire.net/parter.jpg Prosze o opinie co do zmian ktore dokonalem. Poniewaz nie potrzebujemy dodatkowego pokoju na parterze wiec polanczylem go z salonem i jest jedynie przedzielony kominkiem z szyba na oba pomieszczenia. Zmienjszylem tez kuchnie i przesunalem wykusz blizej srodka. Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 17.12.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 weź pod uwagę, że na tych projektach rozmiar mebli nie wiele ma wspólnego z rzeczywistym. Wylicz sobie ile będzie metrów w salonie za kominkiem bo może się okazać, że wstawisz dwa fotele, stolik i koniec miejsca. Tak samo nie myśl, że jadalnia przy wykuszu zajmie ci tyle miejsca jak to jest przedstawione na rysunku, będzie wystawała dużo dalej, czyli łóżko wyjedzie Ci w schody. Poszukaj w necie programów do meblowania, tam lepiej to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 17.12.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Ma ktos moze szkic pomieszczen z naniesionymi wymiarami?Chcialbym stworzyc wirtualne wnetrze tego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 18.12.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 najlepiej projekt zeskanować, tam wszystko jest elegancko wyliczone. Nie pomogę bo w domu będę dopiero w poniedziałek. Na tą chwilę mamy w dzienniku budowy takie ogólne wymiary budynku i metry kwadratowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldim1 02.01.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witam W projekcie HERMES 2 jest Strop gęstożebrowy , ja robie monolityczny i tu moje pytanie jak wygląda u was zbrojenie , czy są belki wzmacniające, ile, czy je widać i w których miejscach i JAK TO ROZWIĄZAŁ PROJEKTANT Może macie jakieś zdjęcia? Jeśli ktoś buduje,wybudował ten dom w okolicach Krosna Podkarpacie bardzo proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 02.01.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witaj Waldim1 Ja też zrezygnowałem z gęstożebrowego. U nas został zaprojektowany filigran. Nie mamy żadnych belek wzmacniających... Płyty na których opierają się dwa słupy wspierające dach (pozostałe dwa mają pod spodem ścianę nośną) zostały zaprojektowane ze znacznie grubszego zbrojenia. Tak na moje oko oczywiście. Niestety nie jestem projektantem, ale projekt konfrontowałem w kilku miejscach. Jest dobrze i tak ma pozostać. PS. Jak będziesz w okolicach to zapraszam. Dom jeszcze w stanie surowym. Czekamy na okna... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 05.01.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 szybkie pytanko - co warto wiedzieć o grzejnikach? Mam wycene na grzejniki Purmo VK 22 i VK 11 na cały dom + kocioł z eko groszek EKO KWP 25KW, wszystko 13tyś. Może coś na temat aluminiowych? Warto o tym myśleć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arazzz 21.02.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witam Hermesowiczów niedługo mam zamiar dołączyć do grona szczęśliwych posiadaczy projektu HERMES 2 z duża ilością zmian. Mam gorącą prośbę do posiadaczy projektu chodzi o wymiary wierzby dachowej (krokwie, murłaty ,jętki) mam nieplanowaną wycinkę w lesie i chce je w 100 % wykorzystać z góry dziękuje za podpowiedzijavascript:emoticon('') Ps buduje się ktoś w okolicach Garwolina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toruński Piernik 10.03.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 proszę o info czy wystarczające jest doświetlenie 2 mniejszych sypialni na poddaszu wg projektu,czy ktoś może dołożył po oknie przy drzwiach balkonowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 11.03.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 proszę o info czy wystarczające jest doświetlenie 2 mniejszych sypialni na poddaszu wg projektu, czy ktoś może dołożył po oknie przy drzwiach balkonowych? Powiem tak , ja zrezygnowałem z okien dachowych , a dołożyłem wlasnei przy drzwiach balkonowych po okienku 90x150 , choć o praktyce sie nie wypowiem, bo jeszcze nei mieszkam, ale będąć na budowie nei stwierdzam ze jest zbyt ciemno .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apodis 15.03.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 proszę o info czy wystarczające jest doświetlenie 2 mniejszych sypialni na poddaszu wg projektu, czy ktoś może dołożył po oknie przy drzwiach balkonowych? Jak najbardziej wystarczające. Pomieszczenia są jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toruński Piernik 18.03.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 witam, ogrzewa ktoś może Hermesa2 pelletem? jeśli tak to jaki piec i jakie rozwiązanie c.o. i c.w. zastosowaliście? zastanawiam się nad Reco Pellet 24KW firmy MCI , bo kotłownię mam większą przez powiększenie garażu na dwustanowiskowy ,będzie gdzie wsypać kilka ton pelletu. rury z gazem niestety brak, a oszczędność pompy ciepła wydaje się dość pozorna. pozdrawiam z miasta Kopernika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toruński Piernik 24.05.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 z czego stawialiście ścianki działowe, jeżeli na zewnątrz poroterm wg. projektu 24mm, samo się nasuwa że też poroterm 12mm , ale moje majstry chcą mnie wkręcić w gazobeton, bo niby lepiej , szybciej ,taniej (dla nich pewnie lepiej!). pochwalcie się jak to zrobiliście i jakie są ewentualne za danym rozwiązaniem, proszęęęęęę!!!!! trochę mnie ciśnie data a tu na hermesowym forum wielka cisza nastała, pobudowali się i trawniki koszą wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 25.05.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Faktycznie cisza w Hermesowym wątku jak makiem zasiał...Ja Ci nie bardzo mogę pomóc. Mój Hermesik jest zbudowany z betonu komórkowego 24 cm, a jako ścian działowych użyłem 12 cm Silki ze względu na lepsze tłumienie dźwięków takich ścian...A mój Hermesik otulony wełną wygląda dzisiaj tak:http://foto0.m.onet.pl/_m/6dba314eb7b29d647474ec607a27e840,10,19,0.jpg Pozdrawiammacst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejaska 19.08.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam, Czy ktoś buduje Hermesa 2 w woj. mazowieckim? My z meżem kupiliśmy juz projekt i na wiosne startujemy z budową. Szukamy kogoś z województwa mazowieckiego, bo bardzo nam zależy, żeby móc zobaczyć jak domek wygląda w rzeczywistości. Na pewno ułatwi nam to decyzję co do zmian w projekcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts