xmarta27 27.08.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Ma ktos moze szkic pomieszczen z naniesionymi wymiarami? Chcialbym stworzyc wirtualne wnetrze tego domu. I jak tam udało sie coś stworzyć???? Może wkleisz jakieś zdjęcie, a może 2... Ciekawa jestem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 27.08.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam Wszystkich...Z chwilą kupienia projektu H2 pragnę dołączyć do waszego grona Hermesików...Już jakiś czas temu zaczęłam się przyglądać temu wątkowi, ale dopiero teraz piszę...Wraz z mężem również zaczynamy budowę, może jeszcze na jesień jak dobrze pójdzie.. Teraz jesteśmy w trakcie papierków... Pozdrawiam Edytowane 27 Sierpnia 2010 przez xmarta27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 08.09.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Witajcie... Cisza u nas na wątku, więc się pochwalę postępami...Przepraszam za jakość zdjęć...Widok ze schodów na wykuszhttp://foto2.m.onet.pl/_m/9a9ff2b831a5fc6bcc8317148e3ab7b6,10,19,0.jpg I z wykusza na schody. Przy okazji tu widać zmianę. Wejście do garażu zrobiliśmy pod schodami i tam będzie też spiżarka.http://foto3.m.onet.pl/_m/b1b9dc1d838d0ce5634607613aff550f,10,19,0.jpg A teraz już po wylewkachhttp://foto1.m.onet.pl/_m/791cd5f1cdd931c10be250c6b3fcf65d,10,19,0.jpg Duży pokój i bałagan na tarasiehttp://foto0.m.onet.pl/_m/d3c46095d68da9d0260950f72db1e4e8,10,19,0.jpg A jutro uruchamiamy piec i bierzemy się za wygrzewanie jastrychu.http://foto1.m.onet.pl/_m/e75d76bd8375c1ef747b29a4029dc275,10,19,0.jpg A co u Was? Jak tam Lolek, jak tam Marocoo? No i oczywiście wszyscy pozostali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniś1719507776 27.09.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witam Hermesowiczów, mam pytanie do Macst - bardzo zaciekawiło mnie twoje rozwiązanie- umieszczenie wejścia do gabinetu nie bezpośrednio obok kominka, czy dodatkowo zmieniło się wejście do łazienki na dole, w jaki sposób rozplanowałeś wejście do spiżarki ?? czy musiałeś przesunąć schody, czy skrócić gabinet, żeby zrobić wejście do garażu w tym miejscu ?czy powiększyłeś salon ? czy mógłbyś zamieścić jeszcze kilka zdjęć z wnętrza domu i napisać coś więcej o twoich zmianach w rozmieszczeniu pomieszczeń?? z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 29.09.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Hej. MoniśWejście do gabinetu jest zaraz za kominkiem. Tu na zdjęciach nie widać za bardzo. Projekt parteru został u nas zmieniony dość znacznie. Spiżarka będzie pod schodami w przejściu między garażem, a przedpokojem. Na prawo od schodów (nie były przesuwane) jest łazienka i dopiero na prawo od łazienki jest wiatrołap i jakiś zakamarek na nasze kurtki i buty.Postaram się znaleźć jakiś rysunek lub narysować samemu, aby Ci pokazać jak to wygląda w naszym przypadku. Pozdrawiammacst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniś1719507776 04.10.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Hej Macst, dziękuję za odpowiedź, czyli schody nie były przesuwane. Będe bardzo wdzięczna za jakieś rysunki z rozmieszczenia pomieszczen na parterze, bo naprawdę bardo ciekawe rozwiązanie PozdrawiamMoniś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 06.10.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Witam. W końcu odszukałem w starych dokumentach rzut parteru. http://foto3.m.onet.pl/_m/1bb9105699b1c3da127df24a5deaa8fb,10,19,0.jpg Z małym zastrzeżeniem. Na tym rysunku kotłownia i kanały wentylacyjne zaznaczone są w pomieszczeniu 1/7, w rzeczywistości piec i te kanały zostały zrobione w pomieszczeniu gospodarczym 1/9. Pozdrawiammacst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 07.10.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 witajcie po długiej przerwie U mnie trwa powolna walka z wykanczaniem ..... siebie . Dolna łazienka jest w stanie prawie zakonczonym, górna łazienka ... hmmm mam nadziej ze dzis przyjada płytki - fachowiec umówiony od 15.10. Kocioł ma dojechac koło 20.10 , wiec coś tam sie rusza .. Macst nieźle Ci to idzie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniś1719507776 07.10.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Dzieki Macst za rzut parteru, brdzo fajnie Ci to wyszło, mam jeszcze jedno pytanie, bo wydaje mi się, że wykusz jest u Ciebie przesunięty na środek ??Czy zmniejszałeś tym samym kuchnię ?? Bo w projekcie wykusz jest chyba bardziej wsunięty w salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 07.10.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Dzięki Marocco!. Staramy się jak możemy. Gdyby wszystko poszło zgodnie z planem już byśmy mieszkali... A tak to się szykujemy na Wielkanoc.... Budowa domu systemem gospodarczym chyba sprowadza do parteru każdego, nawet największego optymistę. Ale przynajmniej mamy już w domu ciepło. Właśnie jutro mija 28. dzień wygrzewania jastrychu i będę mógł na jakiś czas wyłączyć piec. Zresztą będę musiał, bo dzisiaj przyjechały wszystkie kafelki i Panowie kafelkarze jutro biorą się ostro do roboty. A i jutro też w końcu zalewamy podłogę w garażu. Już mam serdecznie dość omijania wszystkich kabli, rurek i potykania się o kanalizę.... Moniś Wymiary kuchni są bez zmian. Wykusz nie był ruszany (poza zmianą jego konstrukcji). To cały dom jest powiększony wzdłuż kalenicy o 1.4 metra w stronę ogrodu. Pokój dzienny i ten obok są przez to o 1.4 metra dłuższe, a wykusz przez to znajduje się bliżej środka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 16.10.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Macst >> u nas wielkanoc to jest juz ostateczna wersja przeprowadzki ). Tak masz racje system gospodarczy to jest taki jaki jest, ale ma tez i swoej zalety, dom ułożony technologicznie, przestanie sobie w stanie surowym zime , wymrozi sie, wywieje itp a w czasie przerw w wiekszych pracach mozna przemyslec nad koncepcjami urzadzenia i zregenerowania portfela ). Od poniedziałku wchodzi kafelkarz do górnej łazienki , płytki w kotlowni są juz tez w połowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldim1 31.10.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Mam Prośbe do makro11 czy możesz przeslać lepsze skany zmian w projekcie interesuje mnie zmiana położenia schodów .(ściana nośna byla przesowana czy schody przez nią przechodzą?)Jak wyglądają pomieszczenia po zmianach na tym etapie i czy nie było problemów z realizacją zmian?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frykeny 28.11.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 (edytowane) Kochani, u nas też wsio szło (jak na system gospodarczy) bardzo szybko, do września mieliśmy mury postawione, czekaliśmy na więźbę i dachówkę i oczywiście na firmę, a później ... zostaliśmy rodzicami bliźniąt. Po miesiącu zorganizowaliśmy na nowo swoje życie i cała budowa ruszyła znowu, więc na dzień dzisiejszy mamy dach, okna i bramę garażową (do wymiany - firma wykonała nie ten kolor). Wkleiłam dwa zdjęcia: przed dachówką i z dachówką oraz pierwszym dymkiem z komina. Edytowane 28 Listopada 2010 przez Frykeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 29.11.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Cześć Frykeny Gratulacje przede wszystkim bliźniaków. Będą miały sporo miejsca w nowym domu. A co do budowy... To teraz się zacznie.... Ja myślałem, że etap wewnętrzny będzie przyjemny... Będzie... Do czasu.... My już mamy kominek zamontowany, ale wprowadzka dopiero na wiosnę. PS. A ten dym z komina to dlaczego? Nie wierzę, że udaje się wnętrze Wam rozgrzać przy niezamkniętych otworach okiennych? Pozdrawiam macst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frykeny 30.11.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Cześć macst.To była próba małego piecyka. Okna są już wstawione, więc i piecyk daje radę.Obecnie walczę z ociepleniem poddasza wełną, "super praca".Ogólnie cały czas do przodu.Instalator za centralne, kominek, podłogówki z piecem i kominkiem, grzejnikami itd powiedział 43000 zł,elektryk 4500 + kable itd około 6-7 tys.Czas ucieka i gotówka też.pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 10.01.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 witajcieJa po całkowitej grudniowej przerwie , znów zaczynam "wykanczajacą walkę" z etapem wykonczeniowym. Własnie w eekend odpaliliśmy kocioł i w domku jest juz cieplutko , wiec nie bedzie teraz juz usprawiedliwienia , ze zimno i sie nie chce.MACST>>> jak tam wasze postępy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 12.01.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Cześć Marocco! U nas ciepło już od września. Dzisiaj montowane są drzwi między garażem, a domem oraz między garażem, a kotłownią. Kafelki w łazienkach położone. Do końca następnego tygodnia będą kafłe na podłodze na całym parterze i potem wejdzie parkieciarz. Dzisiaj kupujemy farby do ścian. Na koniec stycznia/ początek lutego mają być wszystkie drzwi wewnętrzne oraz kuchnia.... Pozostaną tylko schody i będzie można mieszkać... Liczymy, że na koniec lutego się przeniesiemy. Chyba, że mrozy puszczą i się droga dojazdowa rozleci..... Bo błoto mamy przeokrutne.... Pozdrawiam macst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 19.01.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Witajcie Hermesowicze My budujemy hermesa 2 w odbiciu lustrzanym i podwójnym garażem i kilkoma zmianami. Mamy stan surowy zamknięty i lada dzień będziemy zamawiać okna, drzwi zewnętrzne i bramy. Troszkę zazdroszczę Wam tego dymku z kominów macst, maroco - wklejcie jakieś foteczki z obecnego stanu, jak to u Was wygląda Pozdrawiam Edytowane 19 Stycznia 2011 przez Monisiaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 19.01.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witaj Monisiaaa. Ostatnio zdjęć nie robiłem. U mnie teraz zmiany zachodzą wewnątrz... Ostatnie ze zrobionych zdjęć to kominek... http://foto1.m.onet.pl/_m/3480aff10a913a6adb23929f622a1281,10,19,0.jpg Tu jeszcze z niegotowym sufitem. Jak znajdę chwilę i porobię zdjęcia to coś jeszcze podeślę. Ale ze względu na sezon chorobowy i dwójkę maluchów, mniej mam czasu do spędzenia na budowie. Oby do wiosny Pozdrawiam macst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 16.02.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Witajcie Cisza jak makiem zasiał, więc mimo, iż aura nie sprzyja, a ospa dokucza, podeślę parę zdjęć z ostatnich dni. Sorki za jakość, ale robione komórką. Lampa w pokoju chłopcahttp://foto3.m.onet.pl/_m/4d1b8d6ae61ee64640355d620c637cf3,10,19,0.jpg I dziewczynkihttp://foto0.m.onet.pl/_m/97882e30baf5d24f819bfdc84ffb7c00,10,19,0.jpg Podłoga w pokoju "cichej nauki", tzn. w miejscu gdzie spędzę większość czasu, gdy TVN rozpocznie nadawanie kolejnego brzydulo-majko-mucho serialu.http://foto0.m.onet.pl/_m/d08af861766037f082666c887eaeac10,10,19,0.jpg Na parterze kończą wyżywać się parkieciarze. Od poniedziałku wchodzą ludzie z kuchnią. Potem jeszcze drzwi wewnętrzne i schody. Mam cichą nadzieję, że 11.03. zamienimy już sprzedane mieszkanie w bloku na swojego Hermesika... Pozdrawiammacst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts