macst 19.02.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Co prawda gadam sam ze sobą, ale może to kogoś zmotywuje do podrzucenia swoich fotek bądź przekazania aktualnego raportu ze swojej budowy. Coraz bliżej końca.... http://foto0.m.onet.pl/_m/7a0c380a47324762f56bf7f346ddb674,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/bb1e3b61a759d169c9753b99292e012e,10,19,0.jpg Wkrótce wielkie sprzątanie..... Pozdrawiam macst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 22.02.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Macst gratuluje... dom prawie na ukończeniu. pewinie już mieszkacie. Na dole bardzo praktycznie rozplanowałeś pomieszczenia i funkcje a na piętrze tez zmieniłeś coś względem projektu? a ścianka kolankowa bez zmian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 22.02.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam. Jeszcze nie mieszkamy. Właśnie Panowie montują kuchnię. 25.02. będą drzwi wewnętrzne. Zaraz potem schody. Potem sprzątanie i..... Na górze zmieniliśmy przebieg ścianek działowych. Ścianki w pokojach (1 obok łazienki, drugi na przeciw tego) poszły w stronę korytarza o 60 cm. W ten sposób w powstałych wnękach będą zabudowane szafy. Korytarzyk przez to jest mniejszy, ale i tak wystarczy na solidne biurko i jakieś miejsce z komputerem, wg położonego parkietu cały korytarzyk na górze ma 19 m2. Ścianka kolankowa o jeden bloczek (20 cm) do góry. Aha w sypialni (u nas od ulicy) nie robiliśmy balkonu. Czyżbyś zamierzała się na ten projekt? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 23.02.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 (edytowane) Witaj ...Czyli jak dobrze zrozumiałam podzieliłeś garderobę na pół dla każdego z pokoi? Też fajnie.. Korytarz faktycznie spory, ja obecnie to nawet salonu nie mam w takim metrażu.Co do projektu to zgadłeś, jesteśmy w trakcie końcowej adaptacji. Muszę się przyznać, że "ukradłam" sobie parę pomysłów z twojej adaptacji (bo miałeś ciekawe rozwiązania funkcjonalne), dlatego ciekawi mnie góra, bo jej planów nie widziałam tutaj na forum.PS. Mąż się pyta z jakiego materiału budowałeś ściany ? Pozdrawiam Edytowane 23 Lutego 2011 przez xmarta27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 23.02.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Już sobie odpowiedziałam, bo wróciłam do wcześniejszych wypowiedzi na tym forum i znalazłam, że tu cytat: "Mój Hermesik jest zbudowany z betonu komórkowego 24 cm, a jako ścian działowych użyłem 12 cm Silki ze względu na lepsze tłumienie dźwięków takich ścian..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 23.02.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Witam. Garderoba została pomniejszona po 60 cm z każdej strony. Ta przestrzeń nie zniknęła całkowicie, a i tak można było tam jeszcze zamontować dwa okna dachowe, jedno obok drugiego. Dodatkowym plusem robienia ścian działowych z Silki jest to, że można na nich bez obaw zawiesić zlewozmywak na niczym nie podpartej półce... Jestem ciekaw czy taka konstrukcja przetrwa próbę dzieci-wszystkoniszczycieli. A gdzie powstanie Wasz Hermesik? Pozdrawiam macst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 25.02.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witaj... dziękuje za rzuty macst:) My bedziemy stawiać naszego H2 w połowie drogi między Opolem a Wrocławiem.. Przy dobrych wiatrach na działke ekipa wchodzi w kwietniu, więc już tuż tuż.. Nie mogę się doczekać..:) PS. ale "ciche" te formum... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 25.02.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Witaj... PS. ale "ciche" te formum... Pozdrawiam No właśnie... Przez chwilę (parę postów wyżej) miałem wrażenie, że to mój Dziennik Budowy... Dziś montowałem oświetlenie dużego pokoju... Mam radę.. Uważajcie na ostre noże... Mało palca nie straciłem. Jak będziecie w tych rejonach to zapraszam na oględziny. Pozdrawiam macst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frykeny 07.03.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 No właśnie... Przez chwilę (parę postów wyżej) miałem wrażenie, że to mój Dziennik Budowy... Nie martw się, wprawdzie z uwagi na nasze maleństwa nie mamy za dużo czasu by zaglądać na forum, ale ... co zajrzymy to widzimy, że Twoje prace prą do przodu - fajowo! Na naszej budowie zakończono w części mieszkalnej tynki, został jeszcze garaż ale tu z uwagi na złożony materiał tynki idą wolniej. W następnym tygodniu mają wylewać podłogi - czekamy z położeniem styropianu na instalację kominka. I do roboty ... Na zewnątrz kleją styropian, narazie z elewacją poczekamy - szukamy koloru. Przyznam szczerze, że wielkość pokoju nad garażem jest dla mnie przerażająca - w naszym domu - ma to być bawialnia, choć znajomi śmieją, ze może śmiało robić za domowe przedszkole:) Czy ktoś z Was robił taras w innym miejscu niż w projekcie dołączonym do pozwolenia na budowę, jak wygląda to od strony formalnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 28.03.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ja powiem po cichutku, żeby tej ciszy na tym wątku nie zmącić... Mieszkamy A co do pomieszczenia nad garażem to faktycznie ogromne... U nas po podłodze jest tam taka powierzchnia jak całego starego mieszkania.... Zazwyczaj w pierwszym okresie jest problem z wilgocią... Nie wiem dlaczego tak się stało, ale u nas jest wręcz odwrotnie.... Mamy 19 % wilgotności... Pozdrawiam macst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 28.03.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 No to też szeptem powiem ...Gratulacje macst... PS. zapamiętaj sen z pierwszej nocy przespanej w nowym domku, ponoć się spełni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 30.03.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Gratuluje tym ktorym juz sie udalo zamieszkac. My zaczynamy dopiero na jesien w gminie Dlugoleka. Bardzo by nam zalezalo zobaczyc takiego Hermesa 2 w rzeczywistosci. Czy jest ktos chetny do oprowadzenia po salonach (nawet nie wykonczonych) w okolicach Wroclawia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 31.03.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witaj Wypas Ja sam jak zaczynałem to jeździłem w okolice Wrocławia oglądać Hermesa 1 i Hermesa 2. Oba domy ludzi z Forum Muratora, ale widzę, że już się nie udzielają na wątkach. Więc jeśli Zielona Góra nie jest za daleko dla Ciebie to zapraszam. Dom już zamieszkany, ale jeszcze kilka drobnych rzeczy i OGRÓD nie jest zakończonych... Pozdrawiam macst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 01.04.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Witaj Wypas Ja sam jak zaczynałem to jeździłem w okolice Wrocławia oglądać Hermesa 1 i Hermesa 2. Oba domy ludzi z Forum Muratora, ale widzę, że już się nie udzielają na wątkach. Więc jeśli Zielona Góra nie jest za daleko dla Ciebie to zapraszam. Dom już zamieszkany, ale jeszcze kilka drobnych rzeczy i OGRÓD nie jest zakończonych... Pozdrawiam macst Byloby super. Mamy odwiedzic znajomych w Zielonej na wolne maje, ktorzy tez zaczynaja sie budowac. Wiec jezeli by Tobie pasowalo w tych okolicach poczatku maja to prosze namiar na priva. Pozdrawiam Ps. Ktorego Hermesa wybudowales(as)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 11.04.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam.. Jak to zwykle bywa, plany planami a życie i tak pisze swój scenariusz... Ekipa miała już wylewać fundamenty a tu z racji niezakończonych etapów u poprzednich kontrachentów, musimy przełożyć dzień wkopania "przysłowiowej łopaty" na początek maja:(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 14.04.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 xmarta27 Przekładanie terminów jest często irytujące, ale dobrze, że ten maj jest już za pasem A zobaczysz, że ani się obejrzysz, a mury piąć się będą w górę A teraz ja pokażę naszego hermesa. Jest on po kilku przeróbkach w SSZ i zaczęliśmy od wczoraj zabawę z elektryką: " kochanieee, gdzie umieścić włączniki od lamp w salonie, na tej ścianie czy na tej..." http://img683.imageshack.us/img683/6548/imgp2586.jpg http://img850.imageshack.us/img850/9962/imgp2585.jpg http://img21.imageshack.us/img21/6456/imgp2707b.jpg http://img543.imageshack.us/img543/7639/imgp2711.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frykeny 19.04.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Gratuluje tym ktorym juz sie udalo zamieszkac. My zaczynamy dopiero na jesien w gminie Dlugoleka. Bardzo by nam zalezalo zobaczyc takiego Hermesa 2 w rzeczywistosci. Czy jest ktos chetny do oprowadzenia po salonach (nawet nie wykonczonych) w okolicach Wroclawia. Pozdrawiam Jak już będziecie w Zielonej to możecie wpaść do Cybinki, zapraszamy do oglądnięcia naszej wersji Hermesika z podwójnym garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 26.04.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Witajcie.. Świata święta po świętach..:)... Mam zapytanie do macst oraz maroco11, bo z tego co kojarzę to chyba już te święta spędzili w swoich hermesikach, czy mogą się podzielić swymi wrażeniami z mieszkania w tym domku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 26.04.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 xmarta27 Przekładanie terminów jest często irytujące, ale dobrze, że ten maj jest już za pasem A zobaczysz, że ani się obejrzysz, a mury piąć się będą w górę Dzięki Monisiaaa za słowa otuchy:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macst 29.04.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Mam zapytanie do macst oraz maroco11, bo z tego co kojarzę to chyba już te święta spędzili w swoich hermesikach, czy mogą się podzielić swymi wrażeniami z mieszkania w tym domku??? Witaj. Przed Świętami już mieszkaliśmy, ale zostały spędzone u rodziców (jednych i drugich)... Co do wrażeń z mieszkania to za bardzo odkrywczy to nie będę... Mieszka się suuuuuuuuper i do bloku już bym nie wrócił za żadne skarby... Ale myślę, że Hermes2 nie ma z tym wiele wspólnego. Po opuszczeniu blokowiska mieszkałoby mi się tak samo super w każdym innym wolnostojącym domku. Jedyne co bym chyba zmienił to postawiłbym większy nacisk na wykończenie wnętrza. Wprowadziliśmy się do domu bez większości lamp, z rozgrzebaną instalacją TV-Sat i LAN, nie kupiliśmy jeszcze wszystkich mebli... I tak od kilku tygodni ciągle coś przykręcam, skręcam, montuję, a w międzyczasie ogród doprowadzam do jakiegoś rozsądnego stanu... Ale broń Boże nie narzekam. Ja nawet lubię majsterkowanie, tylko mi się moja żona już niecierpliwi i nie może doczekać kiedy wieczorem będziemy mogli sobie razem spokojnie usiąść... PS. Róbcie sobie zdjęcia instalacji przed tynkami!! Ja tego nie dopilnowałem na parterze (górę mam obfotografowaną) i teraz siedzę z czujnikiem i zgaduję czy tu jest kabel czy go nie ma... Pozdrawiam macst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts