Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Właśnie wczoraj przysłali mi projekt Hermesa 2-G2 i powiem wam że projekt prawie idealny. Wprowadzę tylko drobne zmiany i będzie wszystko OK. A co do oglądania to niestety w okolicach Warszawy nie ma projektów na żywo do obejrzenia ale jak macie znajomych co budują lub budowali Alabastra to jest prawie tak samo. Niewielkie różnice ale ogólnie bryła jest taka sama. Pozdrawiam i może odezwę się niedługo

• Odpowiedzi 282
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam. Właśnie wczoraj przysłali mi projekt Hermesa 2-G2 i powiem wam że projekt prawie idealny. Wprowadzę tylko drobne zmiany i będzie wszystko OK. A co do oglądania to niestety w okolicach Warszawy nie ma projektów na żywo do obejrzenia ale jak macie znajomych co budują lub budowali Alabastra to jest prawie tak samo. Niewielkie różnice ale ogólnie bryła jest taka sama. Pozdrawiam i może odezwę się niedługo

Jak fajnie, że nasze grono "hermesików" wciąż sie powiększa... Witamy Cię Basia 2908 i życzymy powodzenia:):)

Jak już będziecie w Zielonej to możecie wpaść do Cybinki, zapraszamy do oglądnięcia naszej wersji Hermesika z podwójnym garażem

Czesc Frykeny,

Dzieki za zaproszenie. Szkoda, ze nie zauwazylem wczesniej, bo juz wrocilismy do UK i nastepna wizyta w Polsce za jakis czas. Naszczescie udalo sie nam odiwedzic Macka w Zielonej Gorze i jego Hermes wywarl na nas super wrazenie. Sami zaczynamy na jesien.

Pozdrawiam

Witajcie,

w naszym Hermesiku są już okna drzwi, instalacje, wylane podłogi, zrobione tynki. Obecnie gipsujemy i zaczynamy powoli zastanawiać się nad wykończeniem. Oczywiście wszystkie sieciówki budowlane prześcigają się z ofetami ale jak chcesz coś znaleść to ... albo nie w naszym guście a jak w naszym guście to nie na nasze możliwości finansowe:)

Jeśli chodzi o elewacje to mamy położony podkład, na jesień położymy tynk.

Napiszcie jak wykończyliście łazienkę na górze, chodzi mi konkretnie o kosz.

Na zdjęciu tylna elewacja, niestety jeszcze bez podkładu.

20110303040.jpg

macst

czy moglibyśmy odwiedzić Was w Zielonej i pooglądać Wsze cztery kąty? Jak adaptowaliśmy nasz projekt to twoje sugestie i rozwiązania były dla nas bardzo cenne i z wielu skorzystaliśmy. Może coś byś nam podpowiedział.

Gratuluję i czekam teraz na dalsze postępy a ja utknęłam w papierologi i z chorymi dzieciaczkami. Na szczęście synek zdrowy. A ciekawa jestem jak długo będzie u ciebie stan zero. Wklejaj jak najwięcej zdjęc, bo ja jakoś nie mogę sobie poradzic z tym draństwem a chciałam wkleic zdjęcia działki. Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam.

Od dawna przeglądam to forum i stwierdziłam że także zacznę tu pisac. Tak jak wszyscy na tej stronie zakupiłam projekt Hermes2-G2 i już nie mogę się doczekac kiedy zaczniemy go budowac. Jak narazie próbuję opanowac dziennik budowy razem z wklejaniem zdjęc ale idzie mi to bardzo ciężko. Jakby co to poproszę o jakieś rady jak to zrobic. Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...

witam,

Bardzo długo tutaj nie zaglądałam ale widzę że niczego nie przegapiłam bo tutaj powiało pustką. Pewnie wszyscy budują i nie mają czasu zaglądać. Zresztą u mnie było podobnie. Ale powiem tak papierologia została nareszcie złożona w odpowiednim urzędzie i teraz tylko czekam na pozwolenie. Mam cichą nadzieję że niedługo będę miała ten najważniejszy papierek bo jak tak to wiosna 2012 należeć będzie do najpięknieszych wiosen jakie przeżyłam. A teraz powiem jakie zmiany. Standartowo podniesienie ścian poddasza oraz pomieszczenia nad garażem o 2 pustaki, dodatkowo okno w kuchni, drzwi balkonowe zmienione na ścianę a w miejscu gdzie są dwa zwykłe okna jedno wielkie przesuwane i ogromny taras na całej szerokości budynku. Na górze dostawienie okien w pokojach(przy balkonie nad tarasem) oraz drzwi balkonowe w łazience. A dodatkowo w pokoju nad garażem będzie pomieszczenie gospodarcze i pokój syna. Nie jest dużo zmian a bardzo ułatwią życie. Jak nauczę się wklejać zdjęcia to wszystko będzie jasne. Pozdrawiam i czekam na zdjęcia od Was bo to jest najlepsze w całym forum.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a4ce2587e3d46cc7.html Ale jestem dumna z siebie udało mi się nawet z planem domu. Ołówkiem zaznaczyłam małe zmiany w projekcie:wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle:

Edytowane przez Daria2010