Vad3r 03.02.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) @Vad3r Wydaje mi się, że nie dasz rady pozbyć się ściany nośnej odgradzającej salon z kuchnią. Sufit wg mnie ma wtedy zbyt dużą powierzchnię bez wsparcia. U mnie problemy robiono już przy chęci pozbycia się belki HEB w stopie... Ściany się pozbyłem , HEB został - kupiłem go za nieduże pieniądze. Robiłem wstępne wyliczenia - da się zrobić z filigranem bez podciągów, ale wychodzi drożej 30% niż terriva. Edytowane 3 Lutego 2013 przez Vad3r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianmurator 02.03.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Niezły pomysł. Widzę masz bardziej pomysłowego architekta (może bardziej mu się chce ). Ja mojego przymusiłem do zamiany na belkę ukrytą. Ale jak zobaczyłem czym mam zastąpić podciąg to już nie wiedziałem czy nie dać sobie spokoju. Wykonanie tego architektonicznego "cuda" też było nie lada łatwe :/ a za stal dałem nawet więcej PLN niż bym dał za HEB'a... jak znajdę to wstawię zdjęcia. Na ten rok mam zaplanowane dach i okna. Gdyby ktoś miał zdjęcia z realizacji byłbym wdzięczny na wstawienie. Chętnie podejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evito 04.03.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 28 Lipca 2014 przez evito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evito 04.03.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) . Edytowane 28 Lipca 2014 przez evito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelisiak 21.03.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Witam! czy może ktoś buduje/zbudował Hermes 2 w łódzkim? proszę o info. Witam, podpinam się pod prośbę Budowę planujemy w Kleszczowie k. Bełchatowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HansZimmer 22.03.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Evito,to oczywiste, ze kupujesz projekt w pracowni. Nie potrzebujesz zadnych dokumentów do tego. W pracowni wystawiają Ci zgody na zmiany - zresztą, ja zadzwoniłem i mi wszystko po kolei wytłumaczyli. Na miejscu są architekci którzy projekty rysują, liczą potem jeszcze dosyłali mi kolejne zgody na zmianę w trakcie adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada73 18.04.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 też chętnie obejrzę zdjęcia z realziacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evito 12.09.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 (edytowane) . Edytowane 28 Lipca 2014 przez evito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.kotlowska 24.11.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Forum opustoszało, ale zaryzykuję Poszukuję zdjęć Hermesa 2 Proszę proszę proszę... Zalezy mi na wnetrzu Kupujemy projekt i chciałabym zobaczyć jak to wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kielbikp 01.01.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Witam, poszukuję zbudowanego Hermesa 2g w województwie dolnośląskim lub lubelskim. jestem z żoną na etapie kupowania projektu i chcielibyśmy najpierw objerzeć na żywo wymarzony projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada73 17.01.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 http://www.domenadom.pl/produkty/91/hermes-3.html linkuje zdjęcia ale to hermes3 Ja widziałam Hermesa na zywo i to nas utwierdziło, ze projekt jest Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada73 17.01.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 w tym linku zapomniałam dodać, ze zdjęcia są w Galerii Użytkownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulka8891 05.02.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Witam, zastanawiam się nad zakupem Hermesa 2 g2, jednak myślę o kilku zmianach w projekcie i chciałabym zobaczyć jak będzie wyglądał domek po ich wprowadzeniu. Znalazłam programik "Sam zaprojektuj dom, wnętrze i ogród", myślę że powoli sama dojdę jak się go obsługuje, ale chciałabym zawrzeć w nim w miarę realne dane. W związku z tym mam ogromną prośbę: Czy mógłby ktoś podesłać skany/zdjęcia projektu lub ewentualnie napisać jakie są wymiary pomieszczeń? BAAARDZO PROSZĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada73 09.02.2014 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Anulka, mi wymiary o których mówisz zorganizował arch, adaptacyjny ale normalnie przesyła Ci takie rzuty na Twoją prośbę pracownia http://www.domenadom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulka8891 09.02.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Ada bardzo dziękuję za podpowiedz W takim razie napiszę do pracowni. Pozdrawiam wszystkich Hermesowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada73 11.02.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Anulka, i jak ? Masz te wymiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulka8891 12.02.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 W niedzielę wysłałam wiadomość do biura projektowego, jednak do tej pory niestety nie otrzymałam żadnej odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulka8891 12.02.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 dziś napisałam że nie mam żadnej odpowiedzi z biura projektowego, a tu prosze przed chwilą weszłam na pocztę a tam już czekała na mnie wiadomość z Domeny teraz już mogę zacząć działać i planować zmiany w projekcie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada73 13.02.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 to teraz daj znać jakie zmiany planujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulka8891 17.02.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Główne zmiany które na chwile obecną chcielibyśmy nanieść na projekt zaczerpnęliśmy z opisu zmian w projekcie jakie zrobił macst. tzn :1. podniesienie ścianki kolankowej o 1 albo 2 pustaki2. wydłużenie salonu o ok 150cm w kierunku ogrodu, 3. likwidacja podcienia4. wejście z garażu do domu pod klatką schodową- i tak jak u macst chcielibyśmy mieć tam małe pomieszczenie gospodarcze/składzik.poza tym:5. likwidacja spiżarni na korzyść większej łazienki6. w łazience zamiast dwóch małych okienek, jedno trochę szersze 7. wydłużenie wiatrołapu i poszerzenie go w prawą stronę aż do łazienkowego okna.Na poddaszu raczej nie przewidujemy większych zmian poza wynikającymi z wydłużenia domku w stronę ogrodu - powiększenie dwóch pokoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts