Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 282
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o ile podnieść ściankę kolankową?- przyznam szczerze że to dla nas chyba jedna z trudniejszych decyzji.. bo podniesienie jej o 2 pustaki znacznie poprawi funkcjonalność pomieszczeń na poddaszu, jednak jednocześnie zmieni się trochę bryła budynku i boję się że nie będzie to już taki ładny, zgrabny hermesik, no i wykusz z zewnątrz też wiele straci ze swej atrakcyjności... No nie wiem- myślę że to będzie temat do dłuższych rozmów u nas w domu a decyzję pewnie spróbujemy poprzedzić odwiedzinami na innych budowach hermesów.
https://forum.murator.pl/topic/87135-projekt-hermes-2-pracownia-domena/page/15/#findComment-6338491

nie jestem pewna, ale chyba decyzję o podniesieniu ścianki kolankowej można jeszcze podjąć na etapie murowania. Gdzieś przeczytałam, ze niektórych namówili na to właśnie murarze, ze warto to zrobić. My widzieliśmy Hermesika już wybudowanego z podniesioną ścianką o jeden pustak ( tutaj wiadomo było od początku, przy adaptacji ze tak będzie ) i ja nie widziałam żadnej zmiany z proporcjach domu na jego niekorzyść,

Ale być może moje oko nie jest takie wprawne jak architekta.

https://forum.murator.pl/topic/87135-projekt-hermes-2-pracownia-domena/page/15/#findComment-6343269