Ada73 18.02.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 2 pustaki to chyba za dużo. Nam mówili, ze to może trochę zachwiac proporcją domu ale dzięki temu będzie lepiej na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulka8891 18.02.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 o ile podnieść ściankę kolankową?- przyznam szczerze że to dla nas chyba jedna z trudniejszych decyzji.. bo podniesienie jej o 2 pustaki znacznie poprawi funkcjonalność pomieszczeń na poddaszu, jednak jednocześnie zmieni się trochę bryła budynku i boję się że nie będzie to już taki ładny, zgrabny hermesik, no i wykusz z zewnątrz też wiele straci ze swej atrakcyjności... No nie wiem- myślę że to będzie temat do dłuższych rozmów u nas w domu a decyzję pewnie spróbujemy poprzedzić odwiedzinami na innych budowach hermesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada73 21.02.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 nie jestem pewna, ale chyba decyzję o podniesieniu ścianki kolankowej można jeszcze podjąć na etapie murowania. Gdzieś przeczytałam, ze niektórych namówili na to właśnie murarze, ze warto to zrobić. My widzieliśmy Hermesika już wybudowanego z podniesioną ścianką o jeden pustak ( tutaj wiadomo było od początku, przy adaptacji ze tak będzie ) i ja nie widziałam żadnej zmiany z proporcjach domu na jego niekorzyść, Ale być może moje oko nie jest takie wprawne jak architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts