oliwkag2003 16.09.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Zdecydowaliśmy się na kominy gotowe (prefabrykowane).Doradźcie, jakie sa najlepsze, a których unikać i dlaczego?A Wy jakie kominy zastosowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 16.09.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Zdecydowaliśmy się na kominy gotowe (prefabrykowane). Doradźcie, jakie sa najlepsze, a których unikać i dlaczego? A Wy jakie kominy zastosowaliście? http://www.schiedel.pl/index.php?id=3189 Troszeczke droższy od pozostałych, ale nie ma kłopotu z montowaniem, nic nie pęka nie kruszy sie przy byle puknięciu. W hurtowniach na ten system jest najmniej skarg, co łatwo sprawdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawek budowniczy 16.09.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Czesc!ja mam ibf system wzialem go poniewaz jest duzo tanszy niz np.schiedel a rury ceramiczne pustaki takie same jak ma schiedel.nie rozumiem skad takie roznice w cenie!!!??????Marketing dobrze dziala.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.09.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Czesc!ja mam ibf system wzialem go poniewaz jest duzo tanszy niz np.schiedel a rury ceramiczne pustaki takie same jak ma schiedel.nie rozumiem skad takie roznice w cenie!!!??????Marketing dobrze dziala.pozdrawiam skad wiesz ze sa takie same ???? cegly tez wygladaja tak samo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 18.09.2007 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Zdecydowałam się na IBF. Początkowo myślałam o firmie Schiedel, ale zadecydowała cena.____________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 29.10.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 IBF - niczym nie ustępuje shiedlowi (czy jakoś tak) a cena atrakcyjniejsza - sporo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENE-ENES 04.11.2007 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 IBF - niczym nie ustępuje shiedlowi (czy jakoś tak) mój kominiarz miał nieco inne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 04.11.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 ja zamontowałem komin firmy krasiccy http://www.smbkrasiccy.comceramika jest produkcji niemieckiej i bardzo gładka ma powierzchnie. komin wyglada naprawde pozadnie i wszystko do siebie pasuje idealnie.cena tez atrakcyjna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 04.11.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 A co myślicie o kominach firmy Zapel, podobno też mają dobre opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 05.11.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 IBF - niczym nie ustępuje shiedlowi (czy jakoś tak) mój kominiarz miał nieco inne zdanie a co z nimi nie tak?? , kurde nie chciałbym mieć z nimi problemów... P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinez44 07.12.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 No który z producentów jeszcze się pochwali jakie to są dobre opinie o ich kominach i poda link na własą stronę. No który ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.12.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 07.12.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 No który z producentów jeszcze się pochwali jakie to są dobre opinie o ich kominach i poda link na własą stronę. No który ? Ja mam mieć 3 kominy.(prawie jak na Titanicu ) Gdybym był producentem, wcale bym sie tym nie martwił. Teraz chciałbym sie poumizgiwać do tych producentów: może jeden gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 07.12.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 No który z producentów jeszcze się pochwali jakie to są dobre opinie o ich kominach i poda link na własą stronę. No który ? coś tak czuje jakbyś do mnie pił... zajrzyj na link ze zdjęciami i zobaczysz że je budowałem (kominy - i to własnoręcznie) a nie sprzedaję pozdrawiam P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 09.12.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 powiemtylko tyle: mam Schiedla Rondo Plus, razem z wentylacja jest mniejszy od tradycyjnego, wbrew opiniom kosztował prawie tyle samo ile chcieli za wymurowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 09.12.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 w nawiazaniu do tematu watku, wspomne tylko ze i u mnie komin schiedla.a dokladnie dwa: rondo plus i quadro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 10.12.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Zdecydowaliśmy się na kominy gotowe (prefabrykowane). Doradźcie, jakie sa najlepsze, a których unikać i dlaczego? A Wy jakie kominy zastosowaliście? A ja mam takie coś, z firmy Frank-Bud: http://hse.nazwa.pl/frankbud/html/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=2 (na dole strony). Z keramzytobetonu, rury szamotowe, izolacja z sypkiego keramzytu. Cenowo taniej niż Schiedel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 02.03.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 witam.LUDZIE czy nielepiej jest kupic pustaki i ksztaltki osobno i welne oraz inne elementy? moze bedzie taniej .taki komin z 8mb z 1 kanalem spalinowym+wentylacja fi 20 kosztuje okolo 3 tys zl a ze ida 2 to juz 6tys zl.czy juz tak ktos zrobil?jak tak to prosze o konkrety bloczki ksztaltki wena dzrwiczki itp.dziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 02.03.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Schiedel - wg. moich murarzy po prostu najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.03.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Każdy można źle postawić mam zapela. Czy najlepszy? Wszystko to samo. Różnią się właściwie tylko te z ceramiki . Wybrałam pod kątem wielkości, akurat rozmiary ich pustaków mi pasowały do dziury w ścianie. Oglądałam przedtem chyba wszystkie - ładne pustaki miał schneidel, ale w sumie i tak ida pod tynk, co mi po ich urodzie. Dla mnie mieli jedną wadę -nie mogłam dobrać wentylacyjnych w tym samym rozmiarze, co dymowe - byłby uskok w ścianie (pal licho) ale też na górze Potem byłyby problemy z obróbką ponad dachem. Twister miał fajne kształtki ponad dach - końcówka wyglądała, jak obrobiona, ale akurat jak ja potzrebowałam - na pustaki wentylacyjne były niemal zapisy! Termin coś ze 4 tygodnie... W każdym razie co bym nie kupiła i tak pustaki stawiał murarz a wkłady kleił -mąż, również ocieplenie sam wkładał. Przynajmniej jestem pewna, że mam szczelny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts