Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Robocizna sufity podwieszane- prośba o opinie

zwierz_ak01

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Mam pytanie związane z ceną robocizny sufitów podwieszanych. Panowie wycenili mi prace na 6 500 zł (sama robocizna) - robocina obejmuje montaż sufitów oraz przygotowanie pod malowanie. Rzecz dotyczy powierzchni w przybliżeniu - 100 metrów kwadratowych - Latwo kalkulujac wychodzi około 65 zł za metr -

Sam wiem że to duzo - nawet bardzo duzo - ale rzecz w tym że sufit jest bardzo nie standardowy. Teraz pytanie czy te "niestandardowości" mogą tak podbić cene. A te niestandardowości to

1. Salon (32metrów) - Sufit na trzech poziomach - dodatkowo wzdłuż krawędzi dwóch sufitów jest zrobiona specialna wneka na świetlówki. Także oprócz halogenów beda także świetlówki.

2. Hol (18 metrów) - tutaj są dwa poziomy i podobna sytuacja jak w salonie - wzdłuz krawedzi sufitu miejsce na świetlówki

3. Łazienka (8 metrów) - dwa poziomy sufitu tylko halogeny.

4. Kuchnia ( 12 metrów) - podobnie jak w łazience.

5. Pokój (18 metrów) - jeden poziom sufitu

6. Wiatrołap (3 metry) - jeden poziom

7. Pralnia i kotłownia (10 metrów) - jeden poziom.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Maciej