efilo 25.09.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Hehehe to mi ulżyło bo u mnie siatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 25.09.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Nie lubię takich przysłów słuchac...bo anuż się sprawdzi a z drugiej strony jak nie grodzić....żeby każdy łaził jak po swoim?? Filip 27 - a kiedy jaskólki nisko latają to będzie deszcz. A co w tym dziwnego??? Jaskółki nisko latają bo muchy nisko latają, a jaskółki się żywią muchami i owadami, a muchy nisko latają..... zawsze tak jest przed deszczem...Nie wiedziałeś????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montana1 25.09.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Hehehe to mi ulżyło bo u mnie siatka Eeee tam, siatka to nie płot przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 25.09.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 26.09.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 a ojciec dyrektor jak wam poswieci to tez tak bedzie czy wtedy jest juz anulowane? to zależy od co łaska nie mniej niż.... no co Maybach na wodę nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 26.09.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Pocieszę wszystkich którzy boją się grodzić jesienią. Jesteśmy z mężem najlepszym przykładem że to nie działa.Ogrodzenie zrobilismy 4 lata temu (oczywiście jesienią) i do dnia dzisiejszego zyjemy tfu tfu tfu...aby nie zapeszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 26.09.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Pocieszę wszystkich którzy boją się grodzić jesienią. Jesteśmy z mężem najlepszym przykładem że to nie działa.Ogrodzenie zrobilismy 4 lata temu (oczywiście jesienią) i do dnia dzisiejszego zyjemy tfu tfu tfu...aby nie zapeszyć Chociaż jedni normalni. Może takie przesądy wynikają z faktu, iż budowa domu to wielki stres, a to nie wpływa korzystnie na zdrowie. Dajcie sobie zatem już z tym spokój Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.09.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Hawk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 26.09.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 a ja muszę na jesieni zrobić ala murek oporowy, który będzie jednocześnie ogrodzeniem. jak przestanę tu pisać znaczy, że działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 26.09.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 ja też grodziłem we wrześniu 2 lata temu.tej wiosny zmarł mi stryj, który dłubał u mnie na budowie pół roku nie dończywszy roboty. Ale nawet po przeczytaniu o tym zabobonie w życiu bym tych faktów nie powiązał.Śmierć to coś tak naturalnego i oczywistego w życiu człowieka, że trzeba się z nią liczyć w każdym momencie. A jak ktoś ma czas na wiarę w gusła to niech się weźmie za dodatkową robotę to mu się mózg czym innym zajmie.A w ogóle to jak już ludzie chcą przysłów-przestróg to może coś w ten deseń:"Po kielichu jedziesz - do grobu zajedziesz""Za kółkiem napity - samochód rozbity""Piłeś chłopie - zejdź z rowera bo cię Erka nie pozbiera""Jedno piwo dość Ci będzie - nie wyrobisz na zakręcie""Piwko, wódka czy metaxa - nie jedź nigdzie - będzie kraksa""Pijesz, jedziesz - prawko tracisz albo życiem jeszcze płacisz"albo dla robotników, co już stracili prawo jazdy:"w pracy na budowie nie pij, bo ci w oko wbje się kij""majstra schlasz na urodziny - jutro spadnie Ci z drabiny""majster raz powącha korek, wnet go zbiorą w czarny worek""Pijał majster na budowie, nikt już nie zapłaci wdowie""Dekarz rano klina zabił a w południe sam się zabił""Wczoraj wiecha, dziś poprawka, miast wypłaty z dołu trawka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 27.09.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.09.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Pocieszę wszystkich którzy boją się grodzić jesienią. Jesteśmy z mężem najlepszym przykładem że to nie działa.Ogrodzenie zrobilismy 4 lata temu (oczywiście jesienią) i do dnia dzisiejszego zyjemy tfu tfu tfu...aby nie zapeszyć czary jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 28.09.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.09.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Pocieszę wszystkich którzy boją się grodzić jesienią. Jesteśmy z mężem najlepszym przykładem że to nie działa.Ogrodzenie zrobilismy 4 lata temu (oczywiście jesienią) i do dnia dzisiejszego zyjemy tfu tfu tfu...aby nie zapeszyć ojciec dyrektor juz szykuje klątwę widocznie Was w swoich modłach przeoczył P.S. ja tez sie ogrodziłem 3lata przed zakoncz budowy a rok pozniej urodzil mi sie dzidzius hehehe dobra, dobra....bez krakania proszę a tak w ogóle, to w poniedziałek zaczynam się grodzić pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 28.09.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ja znam takie: jak się najpierw opłotujesz to się nigdy nie pobudujesz nie znałam tego wcześniej, ale mi się sprawdziło z pierwszą działką, teraz mam domek, ale płotu ani widu ani słychu Hehe, z tego co wiem w prawie budowlanym stoi obowiązek ogrodzenia placu budowy. Ciekawe co by powiedzieli panowie z inspektoratu na taki argument może jest różnica między płotem a ogrodzeniem plac budowy trzeba ogrodzić, to fakt i było prowizoryczne ogrodzenie z drutu kolczastego, ale po wybudowaniu nie ma obowiązku grodzenia się, więc nie mam ogrodzenia, ani płotu jak kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 28.09.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Broniłem swojego mgr w piątek trzynastego, wszedłem jako 13 na obronę i było coś ok godziny 13. Gorzej nic nie mogło być Obroniłem się z b.dobrym wynikiem. Więc ty chyba tylko siła podswiadomości. Więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 28.09.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Czy słyszeliście o przesądzie,że nie grodzi się działki na jesień?Niby jak ktoś się ogrodzi na jesieni to mu ktoś z rodzinny umrze...Mnie to śmieszy i nie chcę słyszeć o takich opowiastkach,ale: dwóch fachowców mi mówi,że oni na jesieni płotu dotykać się nie będą.Moi rodzice też cały czas mnie przestrzegają,aż wszyscy razem żonę mi wystraszyli To grodzenie u mnie to w zasadzie modernizacja frontowego ogrodzenie.Obecne po poprzednich właścicelach jest do wymiany.Trzeba poprawić podmurówkę i wymurować kilka słupków,zamontować bramę,furtkę,sztachety... Czy w Waszych częściach kraju też taki przesąd panuje?(moja rodzina i fachowcy ze Śląska) No ja grodze teraz dwie strony na gotowo , a dwie zostawiam na tymczasowe. Nie przejmuje się przesądami bo tak to bym został z tym na zime. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 24.09.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Czy słyszeliście o przesądzie,że nie grodzi się działki na jesień?Niby jak ktoś się ogrodzi na jesieni to mu ktoś z rodzinny umrze...Mnie to śmieszy i nie chcę słyszeć o takich opowiastkach,ale: dwóch fachowców mi mówi,że oni na jesieni płotu dotykać się nie będą.Moi rodzice też cały czas mnie przestrzegają... czy ktoś jeszcze o tym słyszał... od dwóch dni mamy już jesień... a więc..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.09.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Nie rozumiem. Komu umrze? Grodzącemu, czy grodzonemu, znaczy, inwestorowi. Bo jeśli to drugie, to co to, do cholery obchodzi wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 25.09.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Dajcie spokoj...XXI wiek mamy... A jak baba w ciazy zobaczy slepego to jej sie slepe dziecko urodzi, tak? Moj sasiad przepowiedzial mojemu tacie rychla smierc po tym, jak moj ojciec zasadzil modrzewie (kolejny przesad) i jakos mu sie nie sprawdzilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts