Spad 25.09.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Czy słyszeliście o przesądzie,że nie grodzi się działki na jesień?Niby jak ktoś się ogrodzi na jesieni to mu ktoś z rodzinny umrze...Mnie to śmieszy i nie chcę słyszeć o takich opowiastkach,ale: dwóch fachowców mi mówi,że oni na jesieni płotu dotykać się nie będą.Moi rodzice też cały czas mnie przestrzegają,aż wszyscy razem żonę mi wystraszyli To grodzenie u mnie to w zasadzie modernizacja frontowego ogrodzenie.Obecne po poprzednich właścicelach jest do wymiany.Trzeba poprawić podmurówkę i wymurować kilka słupków,zamontować bramę,furtkę,sztachety... Czy w Waszych częściach kraju też taki przesąd panuje?(moja rodzina i fachowcy ze Śląska) poproś sąsiada z dużym samocodem,żeby wjechał Ci w płot i masz problem z głowy (mi tak zrobił i teraz to on grodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 26.09.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Pierwsze słyszę. Lada chwila będę się grodzić i przesądów się nie boję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 03.10.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 A jeżeli płot tylko z 3 stron, to też się liczy? Ale fakt, lepiej było nie czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpawlak 03.10.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Jutro zaczynam lać podmurówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.10.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 ogrodziłam sie na jesieni zeszłego roku , mieszkamy od 2 miesięcy ...nikogo szlag nie trafił , dom sie nie zawalił howkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.11.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 u nas mówią, żeby nie grodzić się do końca tzn. zostawic np. 2 cm przerwę między przęsłami. Znajomy z pracy mówił mi, że jego ojciec zginął w wypadku tydzień po tym jak ogrodził działkę. Może to bzdury, ale ja ryzykować nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 06.11.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 "kto jesienią grodzi - wiosny nie dochodzi" ... brrrr... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 10.11.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 No pieknie :) W pazdzierniku ogrodzilismy dzialke...Nic tylko czekac najgorszego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edzia_niedzwiedzia 12.11.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 W naszym przypadku grodzenie działki jesienią wywołało jednak nieszczęście... nieszczęściem tym była ekipa od ogrodzenia... :/Cóż poprawki po nich sami będziemy musieli robić... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts