tomek1950 25.07.2003 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Mam pytanie do PT forumowiczów. Czy ktoś z Was miał jakiekolwiek kłopoty problemy z uzyskaniem kredytu z Deutsche Banku 24?Sprawa bardzo pilna!!!!! Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.07.2003 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Wyciągam swój post na górę. Właśnie przyszła wiadomość z DB24, że kredyt nie zostanie udzielony bo jest zbyt niskie zabezpieczenie. Dwa miesiące biegania, zbierania różnych, ciągle nowych, wymaganych przez bank dokumentów liczba których rosła z każdym dniem, setki telefonów do banku. Przepada zaliczka wpłacona sprzedającemu. Stan psychiczny -100 w skali 12 stopniowej. Można było dać dodatkowe zabezpieczenia kredytu, ale kolejni urzędnicy bankowi mówili, że to niepotrzebne. No tak do dania odmowy zabezpieczenie potrzebne nie jest. Zastanawiam się nad wytoczeniem sprawy przeciwko pracownikom banku za wprowadzenie w błąd i spowodowanie strat finansowych i moralnych.Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia?Jak ochłonę i ktoś bedzie zainteresowany opiszę sprawę dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 30.07.2003 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Moze sprzedajacy jeszcze zaczeka, a wy zdazycie w innym banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.07.2003 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Problem z tym, że sprzedający ma zobowiązanie do uregulowania do soboty. Dwa miesiące biegania po co raz to nowe dokumenty których wamagał bank by rozpatrzyć wniosek. Setki telefonów do prowadzących w banku sprawę, kolejno trzy osoby. Miesiąc temu, przy świadkach prowadzący kredyt pracownik banku powiediał, że przy osiąganych dochodach i zabezpieczeniu na hipotece nabywanej nieruchomości + hipotece mieszkania z uzyskaniem kredytu nie będzie żadnego problemu. Przewidująco proponowaliśmy hipotekę drugiego mieszkania. Odpowiedź: nie niepotrzeba. Lecę odebrać dokumenty - jutro od rana spróbujemy w innym banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 30.07.2003 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Powodzenia, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.07.2003 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.07.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 tomek ja byłam w tym banku ( szczecin) jako ze moj małzonek jest pływajacy...byłam zaskoczona- pare papierkow, wizyta rzeczoznawcy na budowie, wyciag z konta za ostani rok, kontrakty za ostatni rok..i to wszystko... zabezpieczeniem jest budowany dom...kredyt w złotowkach na 5,4 %..nie zdecydowałam sie bo przez dwa lata nie mozesz wpłacic ani grosza wiecej pnad rate, bo inaczej kaza sobie płacic prowizje..tego mi ta kobieta nie powiedziała..powiedziala mi kumpelka z innego banku.. stwierdzam jezeli chodzi o moja osobe ze pko b.p potrzebuje jeszcze m,niej papierków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.07.2003 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Tomek zadzwon do centrali tego banku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.07.2003 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Teska, dzxięki za reakcję. Sprawa zaczęła się w pierwszej połowie czerwca. Gdyby nie niezgodna z prawdą informacja od pracownika banku, że kredyt bez problemów bedzie udzielony w ciągu 2 tygodni, dzieciaki nie zawarłyby umowy wstępnej i niezapłaciliby kilkunastu tysięcy zadatku. Człowiek który sprzedaje nie zawarłby też umowy, że za coś zapłaci. Nam termin mija jutro, jemu w sobotę.Nie wiem jeszcze na ile ja wydzwoniłem z komórki (służbowa i będę musiał zapłacić ponad limit) ale podejrzewam, że kilkaset zł. mam urlop. Siedziałem na Mazurach. Z okazji kredytu drugi raz jestem w Warszawie. Cztery dni urlopu, a remontuję tam z synem chałupę, diabli wzięli i 262 km w jedną stronę. Rozmawiałem z p.o. Dyrektora oddziału - Dyrektor na urlopie. Uwierz mi to wygląda jak angielski horror. Dzwoniłem do DB Polska w Warszwie. DB24 jest oddzielną firmą z siedzibą w Krakowie. Wygląda na to, że jest to firma krzak. Odnoszę wrażenie, że szybciej uzyskaliby kredyt w banku gminnym we wsi zabitej dechami. Przepraszam wszystkie małe banki gminne za to porównanie.Szukam teraz w internecie innych rozwiązań. Mamy komplet(?) dokumentów łącznie z wyceną nieruchomości idących jako zabezpieczenie hipoteczne. Dzięki za pomoc i proszę trzymaj kciukiTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 31.07.2003 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Biegnę do wybranych dziś w nocy w internecie banków sprawdzić oferty i mozliwości. Pocieszające w tej historii jest to, że sprzedający zgodził się poczekać i zaliczka nie przepada. Tylko czy trafię na porządny bank który szybko udzieli kredytu. W sumie wszystko zależy od ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 31.07.2003 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 tomek - trzymam kciuki za szybkie znalezienie banku może Polskie Towarzystwo Finansowe - oni zawsze wszystko mieli w miarę szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drozdek 31.07.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 też brałem kredyt z DB24, istna tragedia, obsługa niekompetentna-horror..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 31.07.2003 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Od razu piszę, że widać światełko w tunelu. Odwiedziłem dziś trzy poważne BANKI. Nie chcę na razie pisać jakie, więc umownie A, B, i C Bank A: Dostałem się przed oblicze samego głównego specjalisty od kredytów mieszkaniowych. Siedział znudzony, więc zajął się sprawą z wielką werwą. Kartka papieru, kalkulator, komputer. Opowiedziałem historię, przedstawiłem komplet otrzymanych z DB24 dokumentów. Po krótkiej analizie specjalista stwierdza, że zabezpieczenie które było w DB niewystarczające jest dla jego banku wystarczające. Ale zdolność kredytowa... Problem. Zbyt niskie dochody! Mogą udzielić kredytu maksymalnie w wysokości 2/3 tego co potrzebne! Bank B: Rozmawiam z pracownicą siedzącą przy komputerze. Nie jest ona kredytowym guru, ale wrzuca wszystkie dane do komputera i za chwilę otrzymuje odpowiedź. Zdolność kredytowa wystarczająca do zaciągnięcia kredytu w potrzebnej wysokości, ale zabezpieczenie jest zbyt niskie!!!!!!!!!!!!! Myslałem, siedząc w wygodnym fotelu że się przewrócę. Pomyślałem sobie, że może oba banki się dogadają... jeden da kredyt, a drugi przyjmie zabezpieczenie Żegnam się z tym bankiem. Bank C: Żeby dostać się przed oblicze speca od kredytów muszę pokonać szereg zabezpieczeń, przepustka, strażnik, wyznaczona winda. Już myślałem, że idę do skarbca wziąć sobie ile potrzeba, ale nie. Szkoda. Jestem drugi w kolejce do tutejszego guru od kredytów. Czekam ponad godzinę. Przedkolejkowiczka (znacie to określenie z czasów PRL-u?) starsza kobieta, opowiada mi straszną historię o innym banku. Dyrektor banku ukradł klientowi pieniądze. W gazecie pisali!!!. Czekam ponad godzinę, więc przynajmniej się nie nudzę. Guru jednak okazuje się jednak nie być guru tylko praktykantem. W pewnym momencie przeprasza i idzie szukać pomocy. Wraca po pół godzinie w towarzystwie prawdziwego guru. Nadchodzi moja kolej. Prawdziwe guru liczy i... Zdolność kredytowa w porządku, zabezpieczenie też nie budzi najmniejszych wątpliwości. Problem jest tylko z terminem przyznania kredytu. Trzeba dostarczyć trochę nowych dokumentów lub zaświadczeń na drukach banku C, a czas leci. Jeśli się uda załatwić wszystko do poniedziałku, jest szansa, że się uda. Moja córka z mężem pojechali po południu do banku D. Zdolność kredytowa nie budzi zastrzeżeń. Zabezpieczenie trzeba zwiększyć. Termin obiecują krótszy, ale trzeba donieść masę dokumentów. Czy ktoś to rozumie? Ciąg dalszy chyba nastąpi. Iwoneska, dziękuję za trzymanie kciuków. Proszę, trzymajcie dalej. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 31.07.2003 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 O rany, ale się rozpisałem. Gaduła ze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 31.07.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Tomek, to jak z opowieści niesamowitych ! Może jednak nazwiesz banki A B C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 31.07.2003 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Jolana, za kilka dni. Być może bedę też z którymś z tych banków negocjował. Ale mogę powiedzieć, że wszystkie cztery to duże, znane, ogólnokrajowe, z dyplomami na scianach, że są naj, naj, naj i dostały certyfikaty, nagrody i wyróżnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 31.07.2003 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Tomku nie przejmuj się tak bardzo. Ja dostałam kredyt z kasy mieszkaniowej BPH po jedenastu miesiącach biegania w te i wew te. Po kilku miesiącach przetrzymywania dokumentów kredytu nie dali i nawet na moje pisemne zapytanie nie raczyli odpowiedzieć z jakiej przyczyny. Dopiero interwencja rzecznika ochrony praw konsumenta pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 31.07.2003 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 Dobra, ujawnię, jednym z trzech banków był BPH PBK SA bo tak się ostatnio nazywa. Jestem urodzonym optymistą, ale wczoraj to nie było mi do śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 01.08.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Pyrka ale horror Ja w tym banku kredyt załatwiłam w ciągu niecałych dwóch tygodni bez najmniejszego problemu Tomku w jakim oddziale byłeś? Trzymam kciuki, żeby się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.08.2003 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 tomku -tez mam kredyt w tym banku - ciągnęło się na początku niestety z dokumentami, ale ogólnie jestem zadowolona z nich, i trzymam kciuki dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts