ouzo 16.09.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Witajcie, Potrzebuję wykuć ok. 2,5 metra bieżącego bruzdy w murze z czerwonej cegły dziurawki - głęboką na 8 cm i 3 cm szerokości (do zamurowania rury). Czym proponujecie ją zrobić? Może jakieś narzędzie? Kucia będzie więcej, gdyż w drugim, późniejszym etapie remontu czeka mnie również częściowa wymiana instalacji elektrycznej. Bardzo proszę o porady Najlepiej żeby takie ustrojstwo nie kosztowało majątku lub dało się podpiąć np. do wiertarki...? Nie wiem, może bredzę, zielony jestem, bardzo proszę o nakierowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 16.09.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 http://www.google.com/search?hl=pl&q=bruzdownica&btnG=Szukaj+w+Google&lr= ew. wersja niskobudżetowa młotek+przecinaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ouzo 16.09.2007 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Dziękuję! Niestety, typowa bruzdownica, zwłaszcza taka do bruzd o głębokości 8 cm (dzięki za nakierowanie na nazwę!) stanowczo przekracza moje możliwości finansowe. Czy coś takiego by zdało egzamin przy remoncie 31 mkw mieszkanka?: http://www.allegro.pl/item241423996_mlotowiertarka_falon_tech_1650w_faktura_vat_extra.html Czy zdałoby to egzamin jeżeli do powyższej młotowiertarki bym dokupił szerokie dłuto? Największa robota to byłoby wykucie powyższego 2,5 mb rowka o głębokości 8 cm. Reszta - to już centymetrowe roweczki na kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 16.09.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 W cenie tego czegos z Allegro + dłuta, mozesz wypozyczyc profesjonalna bruzdownice. I jeszcze Ci pieniadze w kieszeni zostana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 16.09.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Ja kułem i chowałem tak rurki 1/2 cala jak i odpływy 40 mm w żelbecie (wielka płyta w blokowisku) młotem udarowo obrotowym z Reala za 170 zł. To było mniej więcej tyle samo metrów co u Ciebie (dookoła łazienki). Nawierciłem dziury wzdłuż i później dłutem między śladami. Później pożyczany do innych robót i tak już ze dwa lata chodzi sobie bez problemu. Szwagier w cegle zdążył się przebić na wylot do sąsiada. Żadnych problemów z wiertłami, dłutami i innym osprzętem (sds). Profesjonalny sprzęt to nie jest, ale u mnie zdał egzamin. Czyścić po użyciu i smarować.Namyśl się, zawsze jest na gwarancji i można reklamować.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 16.09.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Za 170 zł wypożyczysz profesjonalna bruzdownice na 4 dni, a przez te 4 dni mozesz nia porobic bruzdy wokol calego swojego osiedla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ouzo 16.09.2007 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Za 170 zł wypożyczysz profesjonalna bruzdownice na 4 dni, a przez te 4 dni mozesz nia porobic bruzdy wokol calego swojego osiedla Dzięki za odpowiedź i wskazówkę Niestety - w moim przypadku wypożyczenie będzie trochę nieekonomiczne. W przyszłym tygodniu - muszę zdążyć przed włączeniem ogrzewania przez SPEC - muszę wymienić jeden kaloryfer i jednocześnie wkuć w mur obie gałązki od kaloryfera do pionu CO. Reszta remontu odbędzie się w grudniu/styczniu, po wymianie pionów wod-kan w bloku. Kaloryfer zatem muszę wymienić teraz, nie chcę czekać z remontem do kwietnia/maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 16.09.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Najpierw natnij ścianę szlifierką kątową, ale tą większą o średnicy tarczy 23 cm. Tarczą diamentową powinno ci naciąć na jakieś 7cm. Potem bezproblemu wykujesz te bruzdy młotem udarowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts