gg 25.07.2003 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Jestem na etapie przygotowań do budowy, czyli jestem na razie tylko teoretykiem, ale chcę wszystko przemyśleć (oczywiście na ile to możliwe) wczesniej. Zastanawiam się od pewnego czasu z czego robicie ścianki boczne lukarn i czym oraz jak je ocieplacie i wykańczacie.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 25.07.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Jedna murowana (tak wyszło z konstrukcji). Druga: w środku deskiod zewnątrz styropian, środek wełna+gk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 25.07.2003 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Witam. U mnie obie drewniane, ocieplone wełną i tynkiem cienkowarstwowym tak jak reszta elewacji. Szczegóły na stronkach (adres w stopce). Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 25.07.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 było gdzieś na Forum, poszukaj w archiwum - sa różne sposoby, pamietam, że byłem zdiwiony, bo u mnie są takie jak pozostałe mury i nie widziałem powodu, aby robić inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 25.07.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 U nas jest lukarna w dachu i tak: boki obite deskami - na zewnątrz styropian 5 albo 10 (juz nie pamietam) na to tynk cienkowarstwowy na siatce (pamiętaj aby otynkowanie lukarn i komina zrobić przed położeniem dachówki), od wewnątrz wełna i płyta g-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.07.2003 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 U mnie jest tak samo jak u Karoliny - i myślę że jest OK !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 25.07.2003 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Bardzo dziękuję za odpowiedzi, ale zastanawiam się czy gdzieś nie powinno być folii. Logicznie biorąc to jest to ścianka jak w domkach kanadyjskich, a tam się daje wiatroizolację.Co o tym sądzicie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 25.07.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Na temat wiatroizolacji proponuję zastosować rady p. Wojtka Nitki w wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 28.07.2003 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Folię daliśmy na wełnę pod płyty G-K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 29.07.2003 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Chyba zrobię tak: g-k, paroizolacja, wełna min., deski, wiatroizolacja, styropian, tynk.Co o tym sądzicie? Chyba będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.07.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Chyba zrobię tak: g-k, paroizolacja, wełna min., deski, wiatroizolacja, styropian, tynk. Co o tym sądzicie? Chyba będzie ok. Uważam, że to dobre rozwiązanie. Wełny mineralnej proponuję min. 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adru 29.07.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Jeżeli zamiast styropianu użyję wełny lamelowej-czy będzie źle.Cały dom będzie docieplany taką wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 03.08.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Jeżeli zamiast styropianu użyję wełny lamelowej-czy będzie źle.Cały dom będzie docieplany taką wełną. Jaki rodzaj wełny lamelowej chcesz zastosować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adru 04.08.2003 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Rodzaj? Jeżeli chodzi o grubość -40mm. Cała płyta wełny fasadowej ma wymiary- 200x1200 Wyprodukowana przez Rockwoola. Oczywiście od wew. ścianka też będzie ocieplona min. 200mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adru 05.08.2003 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 mironmk pisze-"było gdzieś na Forum, poszukaj w archiwum - sa różne sposoby, pamietam, że byłem zdiwiony, bo u mnie są takie jak pozostałe mury i nie widziałem powodu, aby robić inaczej." Jeżeli boczne ścianki lukarny wchodzą do wewnątrz domu poza lico ścianki kolankowej, nie wyobrażam sobie żeby je murować. Należy je wykończyć na wysokości przebiegających krokwi - deskami lub płytami OSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts