Edybre 16.09.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Zamierzam zrobic ze styropianu ramki wokół okien. Czy lepiej wyglądać będzie 2 czy 3 styropianu? Czy na tych ramkach trzeba dawać narożniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 17.09.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Zamierzam zrobic ze styropianu ramki wokół okien. Czy lepiej wyglądać będzie 2 czy 3 styropianu? Czy na tych ramkach trzeba dawać narożniki? A sam będziesz robił te bonie czy ktoś to będzie robił?? Jak sam-to wpisz do wyszukiwarki "bonie" Jak firma-to fachowcy już będą wiedzieli jak to zrobić-papudraki spierniczą robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaijo 17.09.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 My w projekcie mamy też ramki, ale jak przeliczyliśmy koszt robocizny i materiałów na jedno okno w stosunku do gotowych zakupionych u producenta wyszło nam to samo. Wyższość gotowych ramek nad robionymi to dokładność ramek i cały dom można oklejic w jeden dzień ( jak się towarzystwo spręży) . My ramki będziemy mieli od firmy cppartner (http://www.cppartner.com). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 17.09.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 jak zrobisz za grube to będzie się zbierać brud, a o ptaszkach przysiadających na niej nie wspomne a w konsekwencji za zrobienie tzw. ławeczki spoczynkowej odwdzięczą się kupką na parapecie. a jak nie będzie narożnika to się również zabawią i wióry ze stropianu polecą Może lepiej bedzie zrobienie kolorem innym niż elewacja takiej ramki z daleka efekt wizualnu taki sam a i koszty mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 17.09.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 ja robiłem coś takiego sam , styropian 2 cm , wszędzie narożniki aluminiowe takie z siatką, trochę tego wyszło, bo na każde okno po 7 narożników, ale ogólnie wyszło fajnie , również ze styropianu porobiłem takie zworniki nad oknami , gdzieś na fotkach w moim dzienniku widać jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 17.09.2007 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Nie mam czasu na zamawianie tych ramek bo elewacja już mi się robi. Głównie chodzi mi o to, czy konieczne są narożniki, czy wystarczy siatka i na to tynk. Styropian mam i 2 i 3, wykonanie ramek jest gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 17.09.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Nie mam czasu na zamawianie tych ramek bo elewacja już mi się robi. Głównie chodzi mi o to, czy konieczne są narożniki, czy wystarczy siatka i na to tynk. Styropian mam i 2 i 3, wykonanie ramek jest gratis. trzeba narożniki takie z siatką , wystarczy 2 cm grubość styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 17.09.2007 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 ja robiłem coś takiego sam , styropian 2 cm , wszędzie narożniki aluminiowe takie z siatką, trochę tego wyszło, bo na każde okno po 7 narożników, ale ogólnie wyszło fajnie , również ze styropianu porobiłem takie zworniki nad oknami , gdzieś na fotkach w moim dzienniku widać jak to wygląda. Co masz na myśli mówiąc 7 narożników na każde okno? Ja mam narozniki po 2,5 m każdy. Chodziło ci o 7 mb czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 18.09.2007 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 pawelurb: oglądałam twój dziennik, bardzo fajny domek. Właśnie o takie ramki jak u Ciebie mi chodzi. Wiem, że zazwyczaj daje się styro 2 ale zostało mi sporo 3 twardej i pomyślałam czy by nie wykorzystać. Skoro twardy to może bez narożników? Co się może dziać? Będzie się odłupywać czy jak? Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-maro- 18.09.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Moim zdaniem warto dać te narożniki bo później może być problem.Dziecko niechcący uderzy piłką i odpadnie kawałek, lub podczas prac coś źle się przyklei i "załatana" dziura będzie szpeciła ci wygląd bo nigdy już tak idealnie się nie dorobi.Koszt tych narożników w stosunku do ceny całej elewacji zapewne będzie minimalny a ty będziesz spać spokojniej.Takie jest moje zdanie a decyzja należy do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 03.10.2007 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Ostatecznie zrobiłam te ramki z twardej 3 (została z posadzek) i dałam narożniki. Wygląda rewelacyjnie chociaz jeszcze bez tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 03.10.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 my zrobiliśmy z 2!!! + narożniki (co do kasy to jeszcze się nie dogadaliśmy) narazie wygląda ok, zobaczymy za kilka dni jak będzie tynk!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 03.10.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Zamierzam zrobic ze styropianu ramki wokół okien. Czy lepiej wyglądać będzie 2 czy 3 styropianu? Czy na tych ramkach trzeba dawać narożniki? Polecam "3", wydatna wizualnie i łatwiejsza w obróbce. Żadne bociany i kolibry na tym nie siadają Dla siebie bede robił sam wiidziałem jak, żadna trudność, wręcz przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 05.05.2017 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 A jak jest z brudzeniem się tego?Podobno zbieracz kurzu i zacieki od tego są? Tak słyszyłem, ale jestem za tymi ramkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts