bisia 17.09.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Planujemy postawienie kanapy i foteli na środku pokoju. Tak sobie pomyslałam, ze fajnie by bylo, gdyby między fotelem a kanapą postawić lampę - bądź stojącą na podlodze bądź na jakimś stoliku. Czy ktoś ma pomysł (lepiej doświadczenie) jak to zrobić, żeby nie ciagnąć po podłodze kabli od ściany, bo raz, że niefajnie to będzie wyglądać, a dwa niebezpiecznie, mozna się o taki kabel potknąć. No i żeby samo rozwiązanie też było estetyczne i bezpieczne, zwłaszcza przy małych dzieciach. Będe wdzięczna za propozycje i ewentualnie jakieś fotki z takich rozwiązań. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annab11 17.09.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Najprostszym rozwiązaniem jest gniazdko w podłodze. Tyle tylko, że takie rozwiązanie trzeba przewidzieć na etapie elektryki lub najpóźniej przed posadzkami. Zrobione jest to następująco: w wylewce umieszczone jest gniazdko elektryczne z klapką, a w podłodze wycięty jest prostokąt, aby był dostęp do gniazdka. Oczywiście kiedy gniazdko nie jest używane, dziurę w podłodze zasłania się idealnie dociętym kawałkiem klepki. Sprawdzone! od pięciu lat działa bez zarzutu.Pozdr,annab11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 18.09.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 A taka lampa? http://www.prezenty.vox.pl/images/projekt_lampy.jpg http://www.prezenty.vox.pl/images/lampy/max/chloe_palak.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 18.09.2007 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 fajna, ale pasuje raczej do nowoczesnych wnętrz, a my chcemy bardziej klasycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 18.09.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Planujemy postawienie kanapy i foteli na środku pokoju. Tak sobie pomyslałam, ze fajnie by bylo, gdyby między fotelem a kanapą postawić lampę - bądź stojącą na podlodze bądź na jakimś stoliku. Czy ktoś ma pomysł (lepiej doświadczenie) jak to zrobić, żeby nie ciagnąć po podłodze kabli od ściany, bo raz, że niefajnie to będzie wyglądać, a dwa niebezpiecznie, mozna się o taki kabel potknąć. No i żeby samo rozwiązanie też było estetyczne i bezpieczne, zwłaszcza przy małych dzieciach. Będe wdzięczna za propozycje i ewentualnie jakieś fotki z takich rozwiązań. B. witaj, u nas też bedzie stała kanapa na samym srodku salonu i planuję za nia postawić komodę albo stolik, na którym stanie lampa wcześniej myslałam o gniazdku w podłodze (podobno są takie specjalne podlogowe) ale elektryk, który właśnie kladzie nam kable powiedział, że doprowadzi nam kabel pod podłogą i wystawi go w miejscu , gzie ma być lampa jak juz kupimu lampę to połączymy ją "na sztywno" z tym kabelkiem i gotowe i teraz są dwie opcje - albo bedziesz zapalać tą lampę pstryczkiem do niej "załączonym", albo pstryczkiem na ścianie (tak jak np lampę sufitową) - my wybraliśmy to drugie rozwiązanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 18.09.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Ja mam podobny problem z głosnikami. Gdybym chciał miec (a chcę ) niby kino domowe, to tylne głośniki musiałyby stac za kanapą na środku salonu. Skłaniam się do puszczenia kabli pod parkietem i wypuszczeniu w miejscu, gdzie będą stojaki/głosniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 20.09.2007 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 z tymi głosnikami to niekoniecznie. rozmawiałam w tym temacie z gościem, który się zajmuje konfiguracją tego typu rzeczy jak sprzęt audio (z Kliniki Dzwięków) i nam zaproponował tylne głośniki zamontowane w suficie. Ale wtedy sufit musi być podwieszany.zdjęcia takich rozwiązań możesz znaleźć u nich na stronie: http://www.klinikadzwieku.pl/home_instalacje.htm, tylko musisz poklikać po różnych realizacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 20.09.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 moje gniazdko jeszcze przed lakierem http://i19.photobucket.com/albums/b185/kirkris/gniazdko.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts