BOHO 17.09.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 witam,czy macie doświadczenia, jak kleić aby było równo ? chcę okleić obudowę wanny glazurą w postaci wąskich ale długich płytek - 35cm X 4cm....obudowa jest z BK, ale niestety nie jest idealnie prosta jak np. płyta GK - wtedy by problemu raczej nie było..... płytki są co prawda przyklejone na siatce po 8 sztuk i jakoś się w kupie na tej siatce trzymają, ale moim zdaniem to nie załatwia sprawy bo i tak są względem siebie ruchome...boję się, że każda płytka może się przesunąć względem innych i będę miał fale zamiast gładkiej powierzchni..... czy ktoś robił coś takiego i ma jakiś sposób, żeby wyszła gładka powierzchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 17.09.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Jak nie jest równo, to może tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 17.09.2007 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Jak nie jest równo, to może tynk? tynk? na obudowie wanny? to może jeszcze "baranek"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratanek2 17.09.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Wyszpachluj obudowe wanny . Jak podklad bedzie rowny , to plytki beda ladnie lezaly . Do nanoszenia kleju , uzyj drobnej pacy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 18.09.2007 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Wyszpachluj obudowe wanny . Jak podklad bedzie rowny , to plytki beda ladnie lezaly . Do nanoszenia kleju , uzyj drobnej pacy . myślałem o tym, tylko nie jestem pewien, czy wyrównam obudowę tak idealnie..... szczerze mówiąc wątpię..... myślałem też o jakiegoś rodzaju prowadnicach metalowych.....tak jak się tynkuje ściany, tylko w skali mikro.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 18.09.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 zrób sobie szablon ze sklejki taki odwzorowanie profilu wanny, po bokach ustaw prowadnice pionowe i na nich prowadź szabloni dociskaj ułożone płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 18.09.2007 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 zrób sobie szablon ze sklejki taki odwzorowanie profilu wanny, po bokach ustaw prowadnice pionowe i na nich prowadź szabloni dociskaj ułożone płytki wanna jest prostokątem, więc wystarczyłaby prosta decha...... ja raczej myślałem o przyklejeniu do obudowy i idealnym wypoziomowaniu 3-4 milimetrowych prowadnic i klejeniu płytek wprost na nich, tak aby klej był między prowadnicami, ale nie wchodził pomiędzy nie, a płytki.... przypominam, że są to długie płytki 35x4cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopernik 19.09.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam do dociskania plytek mozesz uzyc pacy do fugowania lub innej odpowiadajacej wielkosci twojej siatki z plytkami a jezeli chesz miec proste fugi uzyj krzyzykow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 23.09.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Jak nie jest równo, to może tynk? tynk? na obudowie wanny? to może jeszcze "baranek"? Taa - baranek Widzę, że użyłem zbyt dużego skrótu myślowego. Jak nie umiesz ułożyć płytek na krzywej powierzchni (fakt - to trudne) to ją najpierw wyrównaj za pomocą tynku. Wtedy płytki przykleisz bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts