Oliwka29 17.09.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam, prosiłabym o poradę w sprawie budowy na działce rolnej.Słyszałam,że jest w przepisach budowlanych luka,że działka rolna automatycznie staje się budowlaną w momencie budowy domu.Czy to prawda?Nie potrafię znaleźć tego przepisu,więc może Państwo mi podpowiedzą? Z moją działką wyszły małe zawirowania i okazało się,że mój tata dawno temu jednak nie złożył stosownych papierów na przekształcenie ziemi,a mi nie jest na rękę czekać 5 lat na decyzje gminy. z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 17.09.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam, prosiłabym o poradę w sprawie budowy na działce rolnej.Słyszałam,że jest w przepisach budowlanych luka,że działka rolna automatycznie staje się budowlaną w momencie budowy domu.Czy to prawda?Nie potrafię znaleźć tego przepisu,więc może Państwo mi podpowiedzą? Z moją działką wyszły małe zawirowania i okazało się,że mój tata dawno temu jednak nie złożył stosownych papierów na przekształcenie ziemi,a mi nie jest na rękę czekać 5 lat na decyzje gminy. z góry dziękuje żeby budować - musisz mieć pozwolenie bez pozwolenia - uprawiasz samowolę budowlaną wniosek - nikt nie będzie premiował samowoli budowlanej prezentem w postaci zmiany przeznaczenia ziemi.......mogą co najwyżej dostarczyć decyzję o rozbiórce..... to sie nazywa: prawo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 17.09.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 w sprawie budowy na działce rolnej.Słyszałam,że jest w przepisach budowlanych luka,że działka rolna automatycznie staje się budowlaną w momencie budowy domu. przepisy są inne działka rolna staje się budowlaną pod kilkoma warunkami i nie automatycznie np. wtedy kiedy działkę obejmuje plan zagospodarowania przestrzennego i teren jest przeznaczony pod zabudowę, musisz tylko wyłączyć z produkcji rolnej i oczywiście mieć pozwolenie na budowę http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=73483&highlight=wy%B3%B1czenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka29 17.09.2007 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Dziękuję wszystkim za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts