Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy macie jakiś inny sposób jak przybijanie desek na krokwie aby uzyskac szczeline miedzy membrana a wełną?Krokwie 15cm i wełne też chce 15.Próbowałem patent z paskami styropianu ale nie bardzo to widze.

Uchwyty (wieszaki, te w kształcie "T") do profili mogą mieć 17cm długości, co umożliwia takie przykręcenie do krokwi, że profil można odsunąć nawet o 14cm (patrz rigips.pl).

U mnie przy krokwiach 15x8 cm jest więc 25cm wełny i jeszcze parę cm szczeliny ponad nią.

Zamiast przybijać deski do krokwi - mam tam docięte pasy wełny szer. 8cm,

a ostatnia warstwa wełny 5cm jest ułożona poprzecznie do krokwi.

https://forum.murator.pl/topic/87247-czy-jest-inny-spos%C3%B3b/#findComment-2001982

Uchwyty (wieszaki, te w kształcie "T") do profili mogą mieć 17cm długości, co umożliwia takie przykręcenie do krokwi, że profil można odsunąć nawet o 14cm (patrz rigips.pl).

U mnie przy krokwiach 15x8 cm jest więc 25cm wełny i jeszcze parę cm szczeliny ponad nią.

Zamiast przybijać deski do krokwi - mam tam docięte pasy wełny szer. 8cm,

a ostatnia warstwa wełny 5cm jest ułożona poprzecznie do krokwi.

Możesz napisać dokładniej jak mocowałeś pierwszą warstwę wełny zeby nie dotykała membrany??może masz jakieś foto

https://forum.murator.pl/topic/87247-czy-jest-inny-spos%C3%B3b/#findComment-2002271