Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ścianka działowa g/k-potrzebuje porady!

epiter

Recommended Posts

Witam wszystkich,będę stawiał ściankę działową g/k 260x210 cm.Zdecydowałem się postawić ją sam ponieważ ""wydaje""mi się to w miarę łatwe,ale zapewne sa jakieś złote zasady i kolejność wykonania dzięki którym mozna uniknąć w przyszłości rozczarowań,tak więc bym bym wdzięczny za ew,porady i podzielenie się swoimi doświadczeniami,z góry dziękuje i pozdrawiam.

Witam.

Ja robiłem ścianki działowe z płyty g-k w całym domu, nie jest to specjalnie trudne trochę wprawy i idzie. Trzeba dać na podłodze i na suficie pod profil specjalną taśmę wytłumiającą drgania, ja kupowałem taką z pianki, samoprzylepną o szerokości 75mm (ścianka ma 10 cm)trzeba też pamiętać po przykręceniu z jednej strony płyty o położeniu instalacji jeśli takowe tam będą myślę o elektryce, no i wypełnienie wełną mineralną lub watą szklaną dla wygłuszenia bo pusta w środku strasznie przenosi wszelkie odgłosy.

Witam.

Ja robiłem ścianki działowe z płyty g-k w całym domu, nie jest to specjalnie trudne trochę wprawy i idzie. Trzeba dać na podłodze i na suficie pod profil specjalną taśmę wytłumiającą drgania, ja kupowałem taką z pianki, samoprzylepną o szerokości 75mm (ścianka ma 10 cm)trzeba też pamiętać po przykręceniu z jednej strony płyty o położeniu instalacji jeśli takowe tam będą myślę o elektryce, no i wypełnienie wełną mineralną lub watą szklaną dla wygłuszenia bo pusta w środku strasznie przenosi wszelkie odgłosy.

Dziękuje za konkretne wskazówki,a w jakiej kolejności ustawiać profile żeby był pion?