scooby 17.09.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Piszcie wszystko czy sie podoba projekt i wykonanie, oraz pytajcie o wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 19.09.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam,Gratuluje wyboru projektu (bardzo ładny domek) i wbicia pierwszej łopaty. Oby dalsza budowa była już bezproblemowa i bez wpadek.pozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 19.09.2007 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 dziekuje bardzo, a tymbardziej za pierwszy wpis.jestem dobrej mysli ze wszystko bedzie dobrze.twoj widze troszeczke wiekszy od mojego:prazem ile m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 24.09.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Scooby gratuluję początku A gdy "wyjdziesz z ziemi" - to dopiero się będziesz cieszył, mówię Ci Fajne masz te krzaki i drzewa przy działce. U mnie łyse pole... pozdrawiam Zakrzewianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 28.09.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Jak widać budowa idzie do przodu. Fajne zdjęcia. Przypilnuj budowlańców aby ci teraz dobrze kanalizę zrobili no i przepusty (peszle na kable, rura do kominka). Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.09.2007 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Scooby gratuluję początku A gdy "wyjdziesz z ziemi" - to dopiero się będziesz cieszył, mówię Ci Fajne masz te krzaki i drzewa przy działce. U mnie łyse pole... pozdrawiam Zakrzewianka dzieki , a co do krzakow to drzewa moze i ok mozna fajnie wkmponowac w przyszłosci ale jesli chodzi o granice z sosiadem to nie ma ta wogole plotu , tz był bardzo bardzo dawno ale bez(krzaki)go zniszczyly ale walcze z tym popsikalem randapem i wszystko uschlo i juz nie kwitnie, moze na wiosne krzaki beda wykopane z tej strony i zrobi sie płot jak dojde doporozumienia z sąsiadem ($) krys1 Dziekuje za dobre rady (dobrze jak ktos co juz wybudowal mówi na co zwracac uwage) bo wtedy wiem na co przymykac oczy a na co nie! Do przudu budowa idzie ale ta jesienna aura :/ I Kanalize to przypilnuje! hmm ale o peszlach iprzepustach na kable nikt nic mi nie mówil z ekipy hmm a do kominka to nawet nie wiem o co chodzi krys1 ? W poniedzialek bedzie kierbud ufff (mam nowego kierbuda tak apropo, tamten nawet nie zdązył wykonac zadnego wpisu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 29.09.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 jeżeli będziesz miał kominek to musisz jakoś dostarczyć mu powietrze bo będzie mocno "ssał" z pokoju. Trochę możesz poczytać tu http://forum.muratordom.pl/post2047686.htm?highlight=rura%20kominka#2047686 a przepusty my robiliśmy też pod kable bo przyda się np. zasilanie bramy, domofon jak ci zrobią kanalizę to zrób przed zasypaniem test: wlej do wyprowadzonej rury określoną ilość wody np. 2 litry, tylko dokładnie zmierz, podstaw czyste naczynie na wylocie i sprawdź czy wypłyną te dwa litry (może być troszkę mniej i pamiętaj, że przy małych spadkach na rurze 160 ten wypływ trochę musi potrwać 20-30 min. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 29.09.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 hyyy! o tym to juz wogole nie wiedzialem!! myslalem ze wystarczy sam dolot z komina wentylacyjnego:| a to ci dopiero wykonawca nic mi o tym nie mówil! czyli rura okolo 150mm i w piasku zageszczonym... hmm to beda musieli kuc sciane fundamentowa bo nie zostawili na to przepustu wrrr a to wilgoc nie bedzie wchodzic przez takie luki w fundamecie? krys1 moja budowa dopiero ruszyla i czuje ze sie zmeczysz tymi podpowiedziami ale wierze w ciebie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 30.09.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Rura będzie przechodzić przez fundament, zatem nie powinno być problemów. Trzeba odpowiednio zakleić dziurę, a na to dasz przecież ocieplenie i będzie ok. U mnie też tak jest. Ważne, aby rura znajdowała się pod pierwszą warstwą betonu, tzw. chudziakiem. A tak ogólnie, to okazałay ten twój dom! Powodzenia Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 02.10.2007 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 HEJ ! Okazały mam nadzieje ze nie masz na mysli duzy:p bo według załozen mial byc sredni domek:p a rure do kominka bedzie pod chudziakiem dzis wlasnie beda go wylewac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 02.10.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 daj znać jak rozwiązali tą rurę pod kominem pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 02.10.2007 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Tak jak widzisz w dzieniku na fotce kierbud powiedzial ze tak ma byc a ekipa chciala omijac... ale zadnego zbrojenia nawet pod ten komin nie zrobili:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 03.10.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 a jaki masz beton na górze (b15? 20?)? widzę, że z pompy, mi nie chcieli z pompą przywieźć, musiałam taśmę brać......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_ASIA I GRZEŚ 03.10.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Witam. jestem zainteresowany budową domu Kastor. Właśnie kupiliśmy ten sam projekt - bardzo nam się podoba i od wiosny zamierzamy rozpocząć budowę. teraz zaczniemy załatwiać same niebędne formalności. Daj znać ile wynosił stan zerowy i ile odbiegał od szacunku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 03.10.2007 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 b10 mam na górze, w projekcie byl b20 15cm ale we wszystkich innych projektach jest b10 i 10cm i kierbud tak kazal mi zrobic, bo po tym sie chodzi a nie jezdzi czolgeim... To ciesze sie bardzo ze budujesz kastora http://forum.muratordom.pl/przyszly-dom-kamili-i-radka-kastor,t91869.htm zajzyj tu , kamila i radek juz od wiosny dzialaja ale gonie ich...bo za dachem 3 miesiace czekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 07.10.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 scooby nie wliczyłeś w koszty przyłączy i tych takich papierologicznych opłat... ile Ci wyszło? ja robiłam podsumowanie stanu zero ze wszystkimi poniesionymi kosztami i mam prawie 7 tys więcej niż Ty.... zastanawiam się dlaczego? kiedy ruszasz w górę? z czego? gdzie bierzesz towar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 07.10.2007 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 wlasnie nie wliczylem bo u mnie to troszke inaczej jest z tym...na działce ktorej buduje rowniez mieszkam juz, stary domek obok nowego domku. I wszytskie przylacza juz własciwie mam. ale np prad mam nadpowietrznie i zmieniłem ze bedzie skrzynka w granicy dzialki za to zapłąciłem juz zaliczke 1100zł i moze do konca grudnia bedzie...ale to i tak bedzie kłopot bo kto bedzie kopal row zima do budynku:| razem za ten prad nie pamietam ile wyjdzie ale pewnie 2,5tys. wode tez juz mam z liczniikiem ale trzeba okolo 30m wykopac do nowegodomu. gaz to tez tylko rozdzial instalacji... i moze na tym zaoszczedzilem? muriel a gdzie moge obejzec twoja szczególowa wycene zero? bo w dzienniku nie widze.ty troszke wiecej piasku mialąs 400ton a ja 90 bo spod zasypalem tym z fundamentow... i wiecej bloczkow chyba? ja mialem 1500razemM6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 08.10.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 no tak, ja za sam piach mam 7500, to by była ta różnica... wrzuciłam podsumowanie do dziennika jakby co daj znać jak się kierbud spisuje, widziałam kilka uwag w stylu "kierbud powiedział", "kierbud stwierdził", co oznaczałoby generalnie, że.... jest czyli notujemy postępy w odniesieniu do poprzedniego.... ale jak Twoje wrażenia ze współpracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 08.10.2007 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Hej muriel. No fakt piasek, ja wsumie moglem 200ton wsypac ale zaoszczedzolem bo na spod dałęm taka mieszana ziemie z wykopu fundfamentow, ale chyba niczym to nie grozi. a co do kierbuda to ok nawet wykonawca go pochwalil ze strasznie dlugo był (hmm moze dlatego ze pierwszy raz u mnie) ale ten kierbud ejst chyba od ciebie? Pan Leonard K.? juz sie gubie od kogo go mam ale wiesz ostatnio pisałem ze przez law od komina(która jest wyzej od ławy domu bo w pospolce) i nawet zadnego zbrojenia nie było pod fundament pod komin:| a pod wszystkie inne slupy dawali. a pod komin ponoc nie musi byc. i kierbud tez kiwnol ze nie musi byc...wrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 09.10.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 ta, kierbud ode mnie dlatego pytam czy Tobie tez się dobrze spisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts