scooby 09.10.2007 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 pod koniec tyg. ma wpas. i wsumie doradza. troszke niemknwecjonalnie czasem ale coż. kaze mi zrobic tynki tradycyjne:| ja bym wolal gipsowo -maszynowo. a on ze sciasny nie oddychaja itp. ale dobry pomysl podsunoł mi z drenazem wokol domu z wprowadzeniem do studni. przynajmniej rynny beda miały odplyw. a tak to pochwale sie ze jutro ruszaja ze scianami u mnie hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 10.10.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 z czego robisz ściany? u mnie dzisiaj prąd założyli także ściany planowo startują w poniedziałek. Juz sie nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 10.10.2007 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Sciany z Bk kupowalem w lipcu po 14.5sztuka:|a dzis ustawili mi moze 15bloczków i pojechali konczyc inne prace wrrr:|jeszcze tylko musze kupic Bk 12 na dzialowe ale ciesze sie ze tego nie kupilem bo teraz jest taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 11.10.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Hej Scooby! projekt bardzo ładny, będziesz elewację okładać kamieniem? i zachowasz kolorystykę z projektu? pozdrawiam i duuużo powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAAW 11.10.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Hej!też tu zaglądamy i kibicujemy.Bardzo fajny projekt. Aha! my też organizowaliśmy materiał w trakcie boomu budowlanego, jak się okazuje, niepotrzebnie spanikowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.10.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam bardzo się cieszę, że Cie namierzyłam, zawsze cos podobnego i w oklocy:) my będziemy budować MARSA w Gowarzewie ( Swarzędz/Tulce), a to jest bardzo podobny projekt do Twojego Kastora. Czekamy w tej chwili na pozowlenie na budowę i jeszcze przed mrozami chcielibysmy mieć zrobiony stan zerowy. Bez owijania w bawełnę - czy w przypadku jakiś konkretnych problemów/rozwiązań technicznych możemy się do Ciebie zwrócić? - to są podobne domy, nawet chyba tego samego projektanta, więc powinny mieć podobne rozwiązania. No i nie ukrywam, że chętnie byśmy popatrzyli na żywo na Twoją budowę. Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 11.10.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witaj Scooby - u ciebie budują Bartki? Z tego co czytam, chyba nie jesteś bardzo zadowolony? - Pytam bo daliśmy im również projekt do wyceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 11.10.2007 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 To tak szybciutko odpowiem na wszytskie posty tak w jednym zdaniu.Cokól chce zrobic z piaskowca i ta kolumne tez. dom raczej zólty tak jak w projekcie ale dach chyba ciemna czerwien wchodzaca w braz.Maras i kastor to podobne domki prawie identyko:p tylko ze troszke marek wiekszy.I u mnie bartek buduje oczywiscie, ps. myslalem ze to juz wszyscy wiedza a jednak:p Buduje ok tylko ma długie przestoje technologiczne i jak juz wchodzi to tak szybko szybko i wszystko co do minuty obliczone i pozniej np sie spiesza bo grucha przyjechala itp. terazz juz wiem ze jak bartek mói ze grucha ma byc o 10to zamawiam na 15 bo wtedy wszystko jest dopiete na ostatni guzik:p noale małe byki jzu opisywalem. ale to sa takie rzezcy poprostu do poprawy teraz. z apropo słynnego zbrojenia to wszytsko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 12.10.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 To prawda Mars jest troszke większy, ale za to ma prostszy dach:) a my go jeszcze uprościliśmy, dzieki czemu będzie więcej słońca w salonie no i będzie tańszy. Sprawdzilłam, faktycznie oba są tego samego autorstwa, więc należy sie spodziewać b.podobnych rozwiązań. Ja co prawda dopiero ruszam, ale cały czas wałkujemy różne rzeczy, bo co chwila cos nowego wpadnie w oko, nowe znaki zapytania, więc jeśli cos będę mogła podpowiedziec, to proszę pytać, co kilka głów , to nie jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 12.10.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 I u mnie bartek buduje oczywiscie, ps. myslalem ze to juz wszyscy wiedza a jednak:p Buduje ok tylko ma długie przestoje technologiczne i jak juz wchodzi to tak szybko szybko i wszystko co do minuty obliczone i pozniej np sie spiesza bo grucha przyjechala itp. terazz juz wiem ze jak bartek mói ze grucha ma byc o 10to zamawiam na 15 bo wtedy wszystko jest dopiete na ostatni guzik:p noale małe byki jzu opisywalem. ale to sa takie rzezcy poprostu do poprawy teraz. z apropo słynnego zbrojenia to wszytsko ok. Moje pytanie było bardziej nastawione na "czy jesteś zadowolony". Wczoraj dostałam od nich wycenę. I jeszcze jedno pytanie - negocjowałeś coś w kwestii wyceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 12.10.2007 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 agula11 to bedziemy siebie wspierac? a widzialas dom kamili i radka? "kastor"? 3 miesiace temu czekali za ciesla i od tego czasu ani widu ani słychu:|mowaleriaRobia ok pozadnie, tylko czasem im podpowiadam;P ale jak widze inne budowy to niektorzy nie maja fundamentow ocieplonych ani nie omalowanych dysperbitem a juz dach stoi a bartek to odrazy styropian klej i malowanko. Takze stan zero to pozadnie zrobili. Jak widze ze cos mi nie pasuje to sie pytam i mówie lepiej zeby bylo tak np.cos poprawic domalowac. ale poprostu staram sie tez naprawic sam jak mam czas:p ogólnie jesli chodzi o stan zero to w pon musze im przypomniec jeszcze ze musza domurowac 40cm sciany z BK bo zapomnieli ale lawe juz wylali, i poprawic w jednym narozniku siatke bo przy nakladaniu jedna na druga sie rozkleila.I dom mam o 25cm wiekszy ale to wina geodety:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 13.10.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 pewnie że będziemy sie wspierać, niech no tylko ruszymy, ale właśnie wczoraj dowiedzialam sie ze kobieta ktora opracowuje nasze pozwolenie na budowe jest na urlopie i teraz sie zastanawiamy kiedy je dostaniemy i czy zdazymy przed mrozami:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekkamila 21.10.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 hej scooby! widze ze robota ruszyla na calego!! ciesze sie ze ktos zaczal budowe "kastora", bede tu zagladal i podziwial. powodzenia i wytrwalosci bo moja sie powoli konczy - 3 miesiac na dekarza czekam mam szczera nadzieje ze tobie pojdzie lepiej! pozdrawiam hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 21.10.2007 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Hej hej miło was widziec u mnie ruszylismy w koncu i widze ze dogonilismy was ale wam wspolczuje naprawde u mnie ekipa teraz byla tydzien na innej budwie i juz sie wkurzalem a co dopiero takdługou mnie ciesla ma wejsc 15 listopada ale zobaczymy...jutro ciag dalszy murów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekkamila 30.10.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 hej scooby! i co z pracami? idziesz jak burza . sluchaj, czy wprowadzales jakies zmiany jezeli chodzi o okna? pomniejszales okna w projekcie? no i powiedz ktore okna wybrales z tych proponowanych przez ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 30.10.2007 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 HEj radkokamilo Sciny juz stoja teraz tylko buduja sie działowki i komin. w tym tygodniu juz wszytsko ma byc zrobione. a od pon strop. a co dookien to wszytko zostaje tak jak jest(otwory okienne sa powiekszone po to aby rolety sie zmiescily) brame garazowa troszeczke podwyzszyłem o 12cm(wsumie nie wiem po co bale moze w przyszłosci bedzie wysoki samochod:p) i okno w sypialniu za łazienka z tarasowego zmienionena normalne i zastanawiam sie czy słup pomiedzy jadalnia a salonem zrobic owalny czy lany kwadratowylub z cegly pelnej. na owalnym obrazkow wsumie nie mozna powiesic...hehe ale to uz jest takie widzi misie. a jak tam wasze prace kiedy wchodzi ciesla? moj za 15 dni ale cos czuje ze chyba troszke dłuzej patrzac na budowe:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 05.11.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 scoob ile Ty masz w sumie tych okien? bo tak patrzę na wyceny - robiłam tam gdzie maile od Ciebie + dwie, Ty masz okleinę, ja nie, rolety tak samo, a masz kurde połowę taniej..... a może ja mam za dużo okien...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 05.11.2007 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Mam 13 okien w tym 3x600x600 (czyli 3 małe okienka do garazu) 3 okna wykuszowe 900x1800 2 tarasowe, a reszta to takie typowe rozmiary:p no moze w kuchni mam troszke wieksze 2100x1600 , mam jeszcze wycene od oknoplastu na goreckiej, znajde czas i wycene to dodam do dzeinika, muriel a ty jak pdajesz cene 22k to za same okna bez rolet? jak jak soboe policzyle to mnie rolety tez 10k wyniosa bo chce automatyczne... a ciesla mnie tak ostatnio wkurzył!!! opisze niedługo w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 06.11.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 podaje z roletami, na balkonach auto, na reszcie taśmy. Ale bez dachowych, a tych jeszcze 6 dojdzie...... to pewnie kolejna dyszka się zrobi ps. przeczytałam Twoja przygodę z więźbą - i się zastanawiam czy lepiej "kata" do rozładunku czy "kata" do pozabijania majstrów jakby taki z siekierą stał to by im lepiej poszło pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 06.11.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Scooby wrzuć tę więźbę chociż na palety, niech się nie moczy w tym deszczu . Ciesz się, że dobre drewno chociaż przyjechało. U nas za pierwszym razem krokwie łamały się jak zapałki i kazałam cały transport odesłać. pozdrawiam i trzymama kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts