scooby 06.11.2007 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Muriel, spytaj sie dokłądnie czy masz z rozłądunkiem czy bez...mój wszytsko wiezacy ciesla zamawia ponoc zawsze tam a zadzwonił mi godzine przed ze bez rozłądunku i kata mam zalatwiac... bez kata wyszlo mniie drozej iwiecej bólu, ale wiem ze nastepny taki jego wymysl bylby bezplatny i bez bólu.. zakrzewionko ty to widze masz temperamant:p a nie wciskali ci kitu ze tak przy rozładunku sie juz dzieje? oby jutro nie padało.... bo jak tak dalej pojdzie to mi wiezba zgnije :| a cisla powiedział ze moze tak lezec i nic sie nie stanie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 07.11.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 kazałam odesłać, bo złamało się na sęku. Kolejna zlamana krokiew zdyskwalifikowała nie tylko ten transport, ale i cały tartak scooby wrzuć tę więźbę na coś. Zwłaszcza, że nie jma przekładek. U mnie po 2 miesiącach, pomimo przekładek i związania taśmą część łat już się powykręcała i dekarze odrzucili je jako odpad. Może sobie pergolę zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekskw 12.11.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witambudujemy na sianowskiej, gdzie jest wasza budowa, mozesz podeslac jakiegos priva?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 12.11.2007 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 o sianowska hmm a dopiero zaczynacie? bo kojaze 2 budowy, jedna coukładaja wiezbe a druga to zaczety stan zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekkamila 14.11.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 hej scooby! jak tam postepy? mam nadzieje ze wszystko gra jak trzeba... jak znajdziesz czas to wklej jakies zdjecia. pozdrawiam hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 15.11.2007 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 hej radku i kamilo... dzis mial byc zalany strop no ale bedzie w sobote i od pon scianka kolankowa(na jeden bk plus wieniec na to, bo tak sie zdecydowalismy, a dach zostaje 30st tak jak był, a co wybraliscie na dach? ceramika czy beton? i w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekkamila 17.11.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 witam scooby. my na dach kładziemy ceramikę(średzka falista) Robena "jesienny liść", mialem mieszane uczucia co do tej dachówki, ale moj dekarz powiedział ze mam sie nie zastanawiać bo dobra dachówka i jeszcze nie miał z nią problemu. poza tym dal mi adresy domów z ta dachówka no i sie przekonałem - jest ładna i ludzie tez są zadowoleni. kładzie ja juz od trzech lat i jest zadowolony. ja płaciłem za dachówkę 8 miesięcy temu wiec trochę taniej bo 3,20zl/szt (na m2 wyliczonych jest 12,7szt). obecna cena tej dachówki to 3,40 - 3,48zl/szt. jak mówiłem różnica niewielka. pozdrawiam serdecznie, dzialaj dalej! (wklej zdjęcia z wylewki stropu) hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.11.2007 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 wow co to za cena!!! teraz to po tyle ejst cementowa dahcóka ;/ pokic o jak dostaje wyceny dachu to raczej zdecyduje sie na cementowa:( ale w tym tyg musze robena tez wycenic i zobaczymy ... a ile ci wyszlo wszystko? tz materialy na dach? rynny okna itp? okzapodam fotki stropu, tylko ty tez pokaz wiezbe...! ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 24.11.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 czesc Scooby, patrze na Twoje zdjęcia i widzę , ze beton masz wylewany na to żelastwo, które leży bezpośrednio na ziemi tzn w wykopie, a u niektórych widać, że wykop jest wyłożonyn folią. Ma to jakieś znaczenie? My robimy tak, jak Ty, nasz murarz powiedział, że bez folii jest lepiej, bo sa problemy z narożnikami , problem z zawinięciem folii, że wygląda dobrze, ale może gromadzic się woda, jakoś tak gadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 24.11.2007 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 tez ten temat przerabialem wtedy. prawidlowo powinien byc tz podbeton czyli okolo 10cm betonu b7,5 i dopiero na to zbrojenie i b20 ale to zalezy od gruntu, i mozna zaoszczedzic na tym b7,5 jak nie masz wody i ladny piasek to zbrojenie mozesz klasc tak jak ja na cegle pelna`, poprostu zeby nie lezalo i mieszalo sie z piaskiem to zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaigrześ 25.11.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 witam,od wiosny planujemy rozpoczęcie budowy- zainteresował mnie temat podniesienia ściany. Mógłbyś podać o ile zwiększyła się powierzchnia poddasza i jak obecnie będzie ono wyglądało. zastanawiam się co będzie korzystniejsze podwyższenie ściany, czy zmiana kątu nachylenia dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 25.11.2007 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ja radek i kamila eksperymentujemy ani podniesli kat dachu a ja scianke.zrobilem tak bo uwzam ze jak podniose kat dachu do do takiego parterowego domku ten dach moze wydwac sie mega wysoki bo o ile sie nie myle to chyba nawet o metr wyzszy sie robi albo nawet ponad...ja podnioslem o jeden bloczek czyli o 25xm plus na to wieniec idzie. czyli 50cm odejmujac posadzke bede mial 40cm na czysto. a ile zyskam to jeszcze nikt tego nie mierzyl:| nie mialem czasu przysiasc i sie pobawic z liczeniem bo to sie mierzy od 1.9m...w srode zalewaja ten wieniec i w czwartek chcialbym jzu ciesle widziec, bo snieg juz tuz tuz:(a co do wyceny stanu zero to zrobie jak skoncza bo jeszcze nie skonczyli i stale cos trzeba dokupowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 21.12.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Niech te Święta będą wyjątkowe - tak wspaniałe, jak żadne dotychczas! http://images33.fotosik.pl/84/367d8a56af85af8e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 21.12.2007 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Jasia dziekuje bardzo za sliczna choinke !!! oby wiecej takich ludkow jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 21.12.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 dzięki Scooby, miło mi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekkamila 26.12.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 hej Scooby! my rowniez zyczymy ci spelnienia marzen i samych sukcesow w zyciu codziennym, zawodowym, rodzinnym i budowlanym oczywiscie , by ten nowy nadchodzacy rok byl dla ciebie i calej Twej rodziny laskawszy i obfitujacy w dobre tylko niespodzianki. Wszystkiego najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 26.12.2007 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 dzieki bardzo Kamilo i Radku za orginalne zyczonka !! pozdrawiam was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 06.01.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 jak tam plany na najbliższy czas? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 06.01.2008 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 A witam cie muriel u mnie smętnie.... ciesla mial wejsc a zrobil tylko murłaty no i nic wiecej ciagle tylko słyszeze bedzie bedzie... w umowe ma ze do konca kwietnia skonczy wiec pewnie w marcu zacznie jak zrobi sie troszke cieplej...(do konca kwietnia ma byc ułozona doachowka juz) teraz staja same mury i strop a na nim lezy snieg... na wiosne to wszytsko bedzie to[niec i do srodka ehh(choc bede sie staral odsneizac strop) wsumie zima dopiero sie zaczyna taka prawdziwa a ja juz chce wiosne bo wiosna to ruszam pelna para juz tak sobie przemyslalem i bedzie sie działo:p bo teraz np juz 2ekipy bede mogly byc na raz na budowie albo i 3 wiec od wiosny bedzie postepowo. a widze ze martwisz sie ze ciesla nie odbiera tel. 2 dni, mij to potrafi tydzien...zobaczymy co w marcu bedzie....terazto wkurzamnie ta bezczynnosc... w tym tygodniu zamawiam dachówke. ladna ciemna czerwien winna:p a jak z twoimi pracami? jakie plany? pozdrawiam cieplo!!! ps, tego najmniejszego tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 09.01.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 cieśla zebrał się w sobie, wrzucił na dach ekipę 6osobową i dzisiaj skończyli także teraz dachówka, od poniedziałku ścianki działowe u góry, najbliższe plany to elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts