Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze -do dziennika budowy- Kastor

scooby

Recommended Posts

a elektryka masz? mi polecił nasz kierbud

http://www.elektroream.prv.pl

Koles wsumie tani jak na moje okoi do negocjacji:p i kierownik mówi ze robi na 6! a instalatora wod kan i co to masz tego co mi kiedys podalas? ogolnie wydaje sie bardzo konkretny, zna sie na rzeczy tylko zaszokowala mnie cena podłogowki :| hmm

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 146
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hmm smiglak chyba niee. Teraz czekam za wycena od 2innych "fachowców" :p

smiglak chcial 120zł za 1m podłogowki wydawalo mi sie duzo ale zobaczymy ile inni beda chciec. hmm a pdosumowanie to juz nie to samo co na pozcatku, troszke sie rózni od mojego bo np ja kupilęm calą stal za pierwszym razem wiec teraz nie mialem wydatku... no ale widac ze na dachu wyszlas korzystniej, ja za sama weizbe zaplacilem 15k... a robocizne mam 65 za m2 aler to juz wiezba dachoka rynny okna itp...Muriel a tak pozatym mam pytanko, gdzie ty sie wlasciwie budujesz :p swarzedz tak? moze uda mi sie kiedys przejechac obok twojego palacu :p

A te okna z ap, to na jakim profilu? ile to razem wyszło? ja bede bral chyba z okna maj, kozystne cenowo, naprawde a profil to trocal.

a tak pozatym to musze sie pozalic na pw...

• 3 weeks później...

HEJ

ile u mnie tej cegły? ciezko powiedziec :| pierwszy transport zawierał 2tys szt. no a pozniej ciagle domawianie:p( bo wiesz bartki ładuja na busa i sprzedaja na innych budowach i pewnie dlatego az tyle trzeba było domowic) cegla pełna była po 1.15 a czesc po 1.55.

ja mialem 2 kominy w tym jeden taki strasznie szeroki. I nie mam koncówek z klinkieru bo beda imitacja piaskowca obłożone.

A widze ze przygotowania juz w pełni ?;pp

humas kiedy sciagany?

• 3 weeks później...

scooby

drewno z betonem się nie lubią :-? Może niech pod słupy podłoży papę/ folię? Pod murłaty też masz podłożone?

Mnie też cieśla przeciągnął. z resztą ZŁODZIEJ okradl mnie na 1500 zł pomimo umowy i innych takich tam...

Ale teraz ladnie ruszyło... :o

Pozdrawiam cieplutko w tym nawrocie zimy

a fajnie fajnie:p mice okna :p nareszcie wygląda jak prawdziwy dom, a jak jeszcze daszek będzie to łohohoh !

dzis czeli robić mi kominy(tz dekorować jutro kończą to pokaze fotke :p no i od dziś mam dachówkę! tz jeszcze na ziemi ale jutro wchodzi ekipa bo dzis sie nie wyrobiła (ci sami od wiezby)

a poprzedni cieslo dekarz? NA CZARNA LISTĘ PAN GRACZYK!!!! oszut oszust i raz jeszcze oszust!!! tel nie odbiera i ciegle tylko słyszałem od grudnia ze chory jest ze robi samochod ze kolega złamał noge ze jedzie do sanatorium ze pada ze zimno choc było 6stopni...

GRACZYk firma ukrywa sie również pod inna nazwa ale napisze dokładnie na czarnej liscie

AHA ZAKZREWIONKA papa pod słupami jest i pod murłata tez! takze spokojnie bez obaw:p

z oknami może coś sie stać? nie boje sie ze ktoś pokradnie jeśli chodzi o to.

A o potłuczenia? hmm więźba już jest gotowa a dachówkę okładają od zewnątrz nie przez środek wiec nie ma jak za 2 tyg dach już ma być skończony i wydaje mi sie ze nic nie zrobią. prędzej ci od wykończeniówki i od tynków są gorsi:/

aha jutro przyjeżdżają zmieniać mi pancerze od rolet bo sie pomylili miały być złoty dąb a przywieźli brązowe!

ale zgłosiłem to firmie gdzie kupowałem okna i na drugi dzień telefon z przeprosinami od przedstawiciela rolet i że jutro o 10 przyjadą zmienić. naprawdę fachowo! choć nie chwali sie dnia przed zachodem...

Panie Scooby! jestem pod wielkim wrazeniem :wink: . dom wyglada niesamowicie , a taras pierwsza klasa! jezeli moge spytac o okna jakiej firmy i kolor jaki wybrany bo robi wrazenie czy to zloty dab? teraz tylko zeby majstry z dachu za szybko nie schodzili i dom prawie gotowy. powodzenia i wklejaj zdjecia z budowy dachu. hej :D

Tu zdjęcie tarasu z painta, może chociaż cos wam pomoże,

Jak znajde troszke więcej czasu to wkleję dalsze postępy prac z dachu który mial juz być skończony a tu śnieg troszkę popsuł aurę!

I dzięki za życzenia! wszystkim budowniczym nawzajem!

http://www.vegas.neostrada.pl/murator/49.JPG

A odnośnie okien to złoty dab, mial byc inny kolor ale jednak co pierwsze zdanie to pierwsze i zawsze wygrywa !