Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze -do dziennika budowy- Kastor

scooby

Recommended Posts

• Odpowiedzi 146
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

mowaleria troszkę sie naczekałaś ale w końcu mam dla ciebie zdjęcie wykuszu, o ile cos na nim zobaczysz;p

http://www.vegas.neostrada.pl/murator/54.JPG

a jak wykonam taras to jeszcze nie wiem, na pewno ładnie i oryginalnie :p

zapraszam do dziennika nowe zdjęcia z zakończonego dachu.[/img]

• 2 weeks później...
Hej, sorry ale co to jest??????

wiesz sumie tego sie nie dopatrzyłem, może wyszło tak na zdjęciach, Jesli chodzi o krawędzie to na pewno wszędzie sa uciete choćby jak najmniejsze kawałki dachówek i sa przypięte ze napewmo dziur żadnych nie ma.. A jak dachówki nachodzą na siebie to każda jest identycznie zamek w zamek wsadzona, W pon wejdę na dach jeszcze raz i jak co to zorbie zdjęcie ale przypartywalem juz sie setki razy i jest ok, zrobie zdjecie(kilka zdjec z rożnych katów i zobaczysz ze wszystko jest ok

Ps następnym razem prosze o wpis w komentarzach , jak znajdę troszkę czasu to wrzucie zdjęcia z tynków .

Pozdrawiam

Hej o to fajnie ze sa nastepni:p

a co masz na mysli hydraulika? te pierwsze kanalizacje w stanie zero? juz nie pamietam dokładnie ile placilem ale na pewno nie więcej niz 600zł/

a co zmieniłaś w projekcie? moge troszke podpowioedziec co ja a co bym teraz zmienił ale niestety juz za późno ...

Witaj Scooby

Muszę Ci się przyznać że od początku Twoich zmagań z budową pięknego Kastora śledzę Twój dziennik i kibicuję .Moim wymarzonym domkiem była Idylla jak napewno wiesz łudząco podobna do Kastora , ale niestety musieliśmy z niej zrezygnować ponieważ nasze warunki zabudowy nie dopuszczały takiego dachu :( , więc wybraliśmy pięknego(biorąc pod uwagę że jes dwuspadowcem) Protona z tej samej pracowni co Idylla i Kastor. Ale sentyment do tego typu domku pozostał , więc proszę wklejaj jak tylko możesz zdjęcia JA JE NAPRAWDĘ PODZIWIAM.

Witam Scooby,

Chodzilo mi bardziej o centralne ogrzewanie. Jakie moga byc koszty? My w naszym kastorze dobudowalismy piwnice pod garazem i przesunelismy troszeczke toalete na dole w strone hallu dzieki czemu uzyskalismy wiekszy salon. A cala reszta pozostala bez zmian. Nastepny krok to kominek i ogrzewanie uff.

• 1 month później...

czołem,

trzymam kciuki za dalsze postępy. My zdecydowaliśmy się na podobny projekt, Idyllę.

Napisz jakiego producenta okna wybrałeś oraz z czego masz dach? Ile Cię wyniósł materiał oraz robocizna dachu? W tym projekcie dach do najprostszych nie należy, więc to pewnie znaczny koszt...

Pozdrawiam

O nawet nie wiedziałem ze w komentarzach ktoś pisał, bo nie pojawiał mi sie temat komentarzy na topie tematów :|.

Fotki wstawione specjalnie dla autora najszybciej zbudowanego i najbardziej dopilnowanego domu na tym forum, hehe

A co do dachu to juz mniej optymistycznie podejście.

najpierw miałem wykonawce co mnie oszukiwał i na pieniądzach i na cennym czasie(budowa przesunięta o 3miesiace) ale znalazłem innego solidnego a tamten sie wkurzył bo obudził sie ze chce wejść...

ODRADZAM PARTACZA GRACZYKA ZE SKOKÓW!

więźba 15kdachowka akcesoria i rynny 38(5k zwrotu z pozostałego materiału, oddałem dosłownie każdy drobiazg.(zdjęcia niestety nie mam ale rynny 4m na dachu odwoziłem tez;p i arkusze blachy...)

i robocizna 18chyba,

całość blisko 70k:| deskować nie deskowałem bo z czego...

Ale dachówka creatona czerwień winna glazura, i z niej bardzo zadowolony!

Całość z dek-pol na sytkowskiej.

koskarek

Ale sie miło zrobilo!!!

Pozdrawiam ciepło,

i głowa do góry to tak jak brat i siostra kastor i Proton... zupełnie inny ale z tej samej rodziny wiec coś łączy te 2 domy....

AgulkaZgagulka

koszty ogrzewania?

ja robiłem wszystko z miedzi, raz a dobrze, każdy inżynier mówi ze niezastąpiona miedz zawsze będzie!

materiał chyba coś koło 10k ale musiał byc sprawdzić bo pamiętam ze ciągle czegoś brakowało i ciągle dokupywałem...

teraz piec i grzejniki muszę kupić

aha juz wiem 18k z piecem,grzejnikami rurami miedzanimi rozdzielaczami itp ale ze 2k jeszcze musiałem dokupić materiału...

Hey scooby! Buduję się w okolicy Pobiedzisk i z tego co wiem mamy tego samego KB gdyż to chyba Ty jesteś "chłopakiem z Krzyżownik";););), o którym mi opowiada pan Leonard;) Zastanawiałem się jak Twoja budowa bo śledziłem Twój dziennik od początku, a ostatnio niewiele tam się zmieniało. Fajnie, że idziesz do przodu.

U mnie aktualnie pan Henio zajmuje się dachem. Pamiętasz jak długo zajęło mu położenie dachówki? Czy myślałeś już o podbitce?

Ostatnio to mało pamiętam, bo za dużo jest do pamiętania...

Ale hmm 2 tyg więźba i 3tyg do 4tyg dachówka, ale dach pogięty i pracy było dużo...

A co do podbitki to w pon wchodzi wykonawca od ocieplenia zew, ocieplenia poddasza no i podbitki.

Pytałem sie w nekli o podbitkę to 29zł za podbitkę 20mm gorszej jakości a 36 za lepszej jakości ale tez tej samej grubości.