mowaleria 24.03.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Scooby - mam nietypową prośbę - mógłbyś zrobić dla mnie zdjęcia wykuszu od środka. Jestem ciekawa jak łączą się u ciebie bloczki na filarkach od wykuszu. Bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAAW 25.03.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Dzięki za "tarasik".A przy okazji, jak planujecie go wykończyć? płytyki, drewno a może jeszcze coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 04.04.2008 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 mowaleria troszkę sie naczekałaś ale w końcu mam dla ciebie zdjęcie wykuszu, o ile cos na nim zobaczysz;p http://www.vegas.neostrada.pl/murator/54.JPG a jak wykonam taras to jeszcze nie wiem, na pewno ładnie i oryginalnie zapraszam do dziennika nowe zdjęcia z zakończonego dachu.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.04.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Hej, sorry ale co to jest?????? wiesz sumie tego sie nie dopatrzyłem, może wyszło tak na zdjęciach, Jesli chodzi o krawędzie to na pewno wszędzie sa uciete choćby jak najmniejsze kawałki dachówek i sa przypięte ze napewmo dziur żadnych nie ma.. A jak dachówki nachodzą na siebie to każda jest identycznie zamek w zamek wsadzona, W pon wejdę na dach jeszcze raz i jak co to zorbie zdjęcie ale przypartywalem juz sie setki razy i jest ok, zrobie zdjecie(kilka zdjec z rożnych katów i zobaczysz ze wszystko jest ok Ps następnym razem prosze o wpis w komentarzach , jak znajdę troszkę czasu to wrzucie zdjęcia z tynków . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 19.04.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Hej, sorry ale co to jest?????? http://images27.fotosik.pl/197/aafe01ed6b2418aa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 19.04.2008 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 kwestia jak pada cien:p naprawde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 20.04.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 kwestia jak pada cien:p naprawde Ok. wygląda jak szpary. Dobrze, że sprawdziłeś. Pozdrawiam. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 26.04.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 fajny dach............................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 03.05.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Hej Scooby - co tak zamilkłeś? Co tam u ciebie na budowie słychać - jak postępy prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 07.05.2008 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Muriel dzieki za pozytywnego komenta:p A co tak zamilklem bo netu nie mam ale juz jutro bedzie i czasu wsumie tez.tynki skonczone teraz co sie robi i jak jutro bedzie net i znajde chwilke to odrazu laduje fotki.jedna bedzie bardzo orginalne ZAPEWNIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 07.05.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Aż miło patrzeć jak idziesz do prrzodu Piękny komin masz. I te drzewa na działce - tego Ci najbardziej zazdroszszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgulkaZgagulka 15.05.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam wszystkich, My rowniez budujemy kastora, czy ktos wie ile moze kosztowac hudraulika do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.05.2008 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Hej o to fajnie ze sa nastepni:pa co masz na mysli hydraulika? te pierwsze kanalizacje w stanie zero? juz nie pamietam dokładnie ile placilem ale na pewno nie więcej niz 600zł/a co zmieniłaś w projekcie? moge troszke podpowioedziec co ja a co bym teraz zmienił ale niestety juz za późno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koskarek 20.05.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witaj Scooby Muszę Ci się przyznać że od początku Twoich zmagań z budową pięknego Kastora śledzę Twój dziennik i kibicuję .Moim wymarzonym domkiem była Idylla jak napewno wiesz łudząco podobna do Kastora , ale niestety musieliśmy z niej zrezygnować ponieważ nasze warunki zabudowy nie dopuszczały takiego dachu , więc wybraliśmy pięknego(biorąc pod uwagę że jes dwuspadowcem) Protona z tej samej pracowni co Idylla i Kastor. Ale sentyment do tego typu domku pozostał , więc proszę wklejaj jak tylko możesz zdjęcia JA JE NAPRAWDĘ PODZIWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgulkaZgagulka 21.05.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam Scooby,Chodzilo mi bardziej o centralne ogrzewanie. Jakie moga byc koszty? My w naszym kastorze dobudowalismy piwnice pod garazem i przesunelismy troszeczke toalete na dole w strone hallu dzieki czemu uzyskalismy wiekszy salon. A cala reszta pozostala bez zmian. Nastepny krok to kominek i ogrzewanie uff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 04.07.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 scoob dawaj fotki!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 06.07.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 czołem,trzymam kciuki za dalsze postępy. My zdecydowaliśmy się na podobny projekt, Idyllę. Napisz jakiego producenta okna wybrałeś oraz z czego masz dach? Ile Cię wyniósł materiał oraz robocizna dachu? W tym projekcie dach do najprostszych nie należy, więc to pewnie znaczny koszt...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 06.07.2008 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 O nawet nie wiedziałem ze w komentarzach ktoś pisał, bo nie pojawiał mi sie temat komentarzy na topie tematów :|.Fotki wstawione specjalnie dla autora najszybciej zbudowanego i najbardziej dopilnowanego domu na tym forum, heheA co do dachu to juz mniej optymistycznie podejście.najpierw miałem wykonawce co mnie oszukiwał i na pieniądzach i na cennym czasie(budowa przesunięta o 3miesiace) ale znalazłem innego solidnego a tamten sie wkurzył bo obudził sie ze chce wejść... ODRADZAM PARTACZA GRACZYKA ZE SKOKÓW!więźba 15kdachowka akcesoria i rynny 38(5k zwrotu z pozostałego materiału, oddałem dosłownie każdy drobiazg.(zdjęcia niestety nie mam ale rynny 4m na dachu odwoziłem tez;p i arkusze blachy...)i robocizna 18chyba,całość blisko 70k:| deskować nie deskowałem bo z czego...Ale dachówka creatona czerwień winna glazura, i z niej bardzo zadowolony!Całość z dek-pol na sytkowskiej.koskarekAle sie miło zrobilo!!!Pozdrawiam ciepło, i głowa do góry to tak jak brat i siostra kastor i Proton... zupełnie inny ale z tej samej rodziny wiec coś łączy te 2 domy....AgulkaZgagulkakoszty ogrzewania?ja robiłem wszystko z miedzi, raz a dobrze, każdy inżynier mówi ze niezastąpiona miedz zawsze będzie!materiał chyba coś koło 10k ale musiał byc sprawdzić bo pamiętam ze ciągle czegoś brakowało i ciągle dokupywałem...teraz piec i grzejniki muszę kupićaha juz wiem 18k z piecem,grzejnikami rurami miedzanimi rozdzielaczami itp ale ze 2k jeszcze musiałem dokupić materiału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 07.07.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Hey scooby! Buduję się w okolicy Pobiedzisk i z tego co wiem mamy tego samego KB gdyż to chyba Ty jesteś "chłopakiem z Krzyżownik";);), o którym mi opowiada pan Leonard;) Zastanawiałem się jak Twoja budowa bo śledziłem Twój dziennik od początku, a ostatnio niewiele tam się zmieniało. Fajnie, że idziesz do przodu. U mnie aktualnie pan Henio zajmuje się dachem. Pamiętasz jak długo zajęło mu położenie dachówki? Czy myślałeś już o podbitce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 07.07.2008 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Ostatnio to mało pamiętam, bo za dużo jest do pamiętania...Ale hmm 2 tyg więźba i 3tyg do 4tyg dachówka, ale dach pogięty i pracy było dużo...A co do podbitki to w pon wchodzi wykonawca od ocieplenia zew, ocieplenia poddasza no i podbitki.Pytałem sie w nekli o podbitkę to 29zł za podbitkę 20mm gorszej jakości a 36 za lepszej jakości ale tez tej samej grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts