ponury63 19.08.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Cześć, właśnie przejrzałem fotki z budowy Twojego domu. Ja też planuję w tym roku ruszyć formalności i jak się uda rozpocząc budowę KASTORA. Mam wiele pytań odnośnie zmian, których dokonałeś w projekcie. Czy możliwy jest z Tobą kontakt telefoniczny?? Jeśli znajdziesz chwilę to proszę o kontakt mój nr 0601628287. Pozdrawiam, Ryszard z Gdyni. http://forum.muratordom.pl/uzytkownik74508.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulab 27.08.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 hello, bardzo podoba nam sie Twój komin, czy mozesz mi dokładnie opisac jak go robiłeś. czy ta imitacja piaskowca jest przyklejona do komina czy budowałes go całego z tej imitacji. czy pod tym kamieniem masz jeszcze kostke czy pystaczki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAAW 29.08.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Witam, tu chyba jakaś cisza przed burzą? W co ciekawego upiększyliście swojego Kastora? Bo my własnie jesteśmy w trakcie budowania tarasu, który podpatrzylismy u Was. Dzięki za inspiracje. PozdrawiamyAAAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 31.08.2008 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Oki to tak na szybko spróbuje odpowiedzieć, kominy byly ze zwyklej cegłu murowane a później obłożone piaskowcem Mexicana. Jutro obiecuje ze wkleję Fotki jak domek wygląda teraz bo zmienil sie nie do poznania!!! a teraz zmienia sie środek!ale jeszcze dużo pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 12.10.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 czy ja dobrze zauwazylam ze macie okna z roletami? jakie mileiscie otwory okienne tzn wymiary? my mamy wys na 1,60 i zastanawiamy sie jak nam to wyjdzie gdy wprawimy okna z roletami czy nie wyjda za niskie okna? Jaki masz wymiar tego okna z przodu domu? a tak swoja droga to fajwoski ten dom macie podoba mi sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 13.10.2008 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Naprawdę ale to naprawdę będąc już na tym etapie budowy jak przeczytałem "fajowski ten dm macie podoba mi sie" to sie bardzo uśmiechnąłem !!! i aż chce sie żyć!!!Dziękuję!Okna sa takich wymiarów jak w projekcie(projekt nie zawierał rolet)Po prostu każde otwory okienne podniosłem o 16cm a okna powyżej 1.8m o 20cm większy otwór bo większa jest kasta na roletę.Okno od frontu ma długość 2.1m a wysokość 1.2m i w sumie mogło być inaczej niż w projekcie tz o 25cm wyższe czyli nie 1.2m tylko 1,45m, ale to akurat kuchenne i jednolicie byłoby wtedy z blatem kuchennym a tak to parapet jest troszkę wyżej przynajmniej.Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgulkaZgagulka 14.10.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Scooby, Pieknie wam to wyszlo wszystko tylko poskapiles nam zdjec ze srodka, nie daj sie wiec prosic bo umieram z ciekawosci jak urzadzliscie sie w lazience i salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 15.10.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 a pozostale okna na jakiej wys Wam wyszly?Wiesz co tak sobie mysle ze u nas tez moze by to jakos w miare wygladalo... bo wszystkie otwory mamy teraz na 1,60 wysokie tylko jedno okno ma 1,80 wiec tam chyba tez by sie zmiescila ta roleta 20 cm mamy tylko jedno okno balkonowe wie tylko tam roleta musiala by byc wieksza. Tylko teraz problem jak to wyglada cenowo ile przykladowo daliscie za 1 okno np. to szerokie na 2,10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.10.2008 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 pozostałe okna to 3 wykuszowe 90(50)180 (szerokosc,wysokosc na ziemia,długość okna)tarasowe 180(0)230 x2pokój 150(80)150 x2kotłownia,lazienka 90(110)120 Okna mam takie jak w projekcie. otwory powiększyłem o miejsca dla rolety i okien mniejszych przez to nie mam.Koleżanka muriel z forum zrobiła rolety zewnętrzne i puszkę schowała w styropianie, tez wiec jakiś sposób zawsze jest A co do wnętrza to temat rzeka!Miał byc skończony w sierpniu ale zrezygnowałem z wykonawcy bo jednak drogo było.we wrześnio przyszedł nowy 1 człowiek porobił 3 tygodnie sprzęt zostawił i teraz od 3 tyg ślad po nim zaginął, telefonów nie odbiera nie dzwoni, a jego sprzęt leży u mnie na budowie...(młotowiertarka, piła stolikowa do płytek ...ale poszukalem brygady 4 osobowej co ma wejsc w listopadzie początek i w 2 tyg skończyć.Schody juz gotowe czekają jak sie dom wykończy, i jesteśmy w końcowej fazie dogadywania$ kuchni...Do 24grudnia mamy sie wprowadzić ale mogą być małe problemy...ale? UDA SIE!A co do wykończenia to na pewno nic w stylu starodawnym, jak najwięcej nowoczesności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.10.2008 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 pozostałe okna to 3 wykuszowe 90(50)180 (szerokosc,wysokosc na ziemia,długość okna)tarasowe 180(0)230 x2pokój 150(80)150 x2kotłownia,lazienka 90(110)120 Okna mam takie jak w projekcie. otwory powiększyłem o miejsca dla rolety i okien mniejszych przez to nie mam.Koleżanka muriel z forum zrobiła rolety zewnętrzne i puszkę schowała w styropianie, tez wiec jakiś sposób zawsze jest A co do wnętrza to temat rzeka!Miał byc skończony w sierpniu ale zrezygnowałem z wykonawcy bo jednak drogo było.we wrześnio przyszedł nowy 1 człowiek porobił 3 tygodnie sprzęt zostawił i teraz od 3 tyg ślad po nim zaginął, telefonów nie odbiera nie dzwoni, a jego sprzęt leży u mnie na budowie...(młotowiertarka, piła stolikowa do płytek ...ale poszukalem brygady 4 osobowej co ma wejsc w listopadzie początek i w 2 tyg skończyć.Schody juz gotowe czekają jak sie dom wykończy, i jesteśmy w końcowej fazie dogadywania$ kuchni...Do 24grudnia mamy sie wprowadzić ale mogą być małe problemy...ale? UDA SIE!A co do wykończenia to na pewno nic w stylu starodawnym, jak najwięcej nowoczesności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 24.10.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Ile macie cm okapu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 25.10.2008 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Hello Okap?o ile dobrze pamiętam to 70cm (chyba)albo 80cm?JAk bardzo istotne to jutro sprawdzę.ale jest idealny, nie za duży ani nie za mały.Wiem ze jak robili podbitkę to krokwie troszkę były ścinane na szerokość aby nie wyszła duża puszka tz od rynny do ziemi o ta wysokość mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 26.10.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Scooby..jakiej firmy masz kominek? Pytam tak z ciekawości, bo samam stoję przed wyborem kominka. Wczoraj byłam w firmie komnkowej, pytałam o słabe palanie - facet potwierdził, ze komin powinien być wyższy od kalenicy, a jeżeli jest niższy, to musi być w odpowiedniej odległości od dachu. Nie podnisłeś komina i to jest najpewniejszy powód Twoich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 26.10.2008 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Gall 700, nie jest on żadnym marketowcem tylko bardzo dobry markowy.jeden minus to nie ma połączenia bezpośredniego z rura doprowadzającą powietrze ale niektórzy piszą ze ważne ze poprostu jest gdzieś w pobliżu to doprowadzenie...Teraz jak bym kupował(wcześniej sie nie znalem i wykonawca taki mi polecił i taki kupił) to bym kupił taki z bezpośrednim doprowadzeniem powietrza.A co do kominu to jestem świadom.Komin od c.o ten najszerszy u mnie w domu podniosłem a ten co wydawał mi sie i tak mały to nie podniosłem i naprawdę jest mały.W sumie to winna murarzy bo nawet tego szerokiego mi nie chcieli podnieś ale im kazałem a tamten co juz nic nie powiedziałem zostawili taki jak w projekcie i jest jak jest....ale naprawie to dopiero na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 06.11.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Scooby, Możesz napisać w jaki sposób robiłeś bonie na elewacji i na jaką grubość? KB zniechęca mnie do tego i mówi, że gromadzi się tam brud I BTW czy KB robił dla Ciebie projekt instalacji gazowej i jeśli tak to czy możesz zdradzić za ile? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 06.11.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 najpierw styropian 12 cm pózniej 2cm styropian na bonie, srodki boni które ponoc sie brudza(wsumie normalne) mam na dodatek biale, tynk KaBe silikonowy wiec teoretycznie nie powinno sie az tak brudzic. A czy KB robił projekt a co to za firma?Projekt robiła mi projektantka prywatna , koszt 50ozł.Hm Drogo tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 07.11.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Dzięki za info. Co do projektu KB chce 550 i wydaje mi się dużo ponieważ gaz jest doprowadzony tylko do kotłowni, która znajduje się od strony skrzynki gazowej. W kuchni będzie elektryczna płyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 08.11.2008 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Ja doprowadzałem w 2 miejsca do kotłowni oraz do kuchni (wszystko na zewnątrz budynku w ziemi , 15m do kotłowni, plus odgałęzienie i 15m do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 20.12.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 witam,mógłbyś wrzucić fotkę szczytu pokrycia wykuszu? chodzi mi o miejsce, w którym łączą się gąsiory... Mój wykonawca chyba coś w tym miejscu schrzanił i chciałbym zobaczyć jak to wygląda u Ciebie. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 20.12.2008 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 bo z tym wykuszem to wygląda tak ze przydałby się jakiś kogut bo nie ma takiej pięciokątnej przykrywki na gąsiory jeśli o to ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts