Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze -do dziennika budowy- Kastor

scooby

Recommended Posts

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Cześć,

właśnie przejrzałem fotki z budowy Twojego domu.

Ja też planuję w tym roku ruszyć formalności i jak się

uda rozpocząc budowę KASTORA.

Mam wiele pytań odnośnie zmian, których dokonałeś

w projekcie.

Czy możliwy jest z Tobą kontakt telefoniczny??

Jeśli znajdziesz chwilę to proszę o kontakt

mój nr 0601628287.

Pozdrawiam,

Ryszard z Gdyni.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik74508.htm

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 146
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

czy ja dobrze zauwazylam ze macie okna z roletami? jakie mileiscie otwory okienne tzn wymiary? my mamy wys na 1,60 i zastanawiamy sie jak nam to wyjdzie gdy wprawimy okna z roletami czy nie wyjda za niskie okna?

Jaki masz wymiar tego okna z przodu domu?

a tak swoja droga to fajwoski ten dom macie :D podoba mi sie...

Naprawdę ale to naprawdę będąc już na tym etapie budowy jak przeczytałem "fajowski ten dm macie podoba mi sie" to sie bardzo uśmiechnąłem !!! i aż chce sie żyć!!!Dziękuję!

Okna sa takich wymiarów jak w projekcie(projekt nie zawierał rolet)

Po prostu każde otwory okienne podniosłem o 16cm a okna powyżej 1.8m o 20cm większy otwór bo większa jest kasta na roletę.

Okno od frontu ma długość 2.1m a wysokość 1.2m i w sumie mogło być inaczej niż w projekcie tz o 25cm wyższe czyli nie 1.2m tylko 1,45m, ale to akurat kuchenne i jednolicie byłoby wtedy z blatem kuchennym a tak to parapet jest troszkę wyżej przynajmniej.

Pozdrawiam serdecznie!

a pozostale okna na jakiej wys Wam wyszly?

Wiesz co tak sobie mysle ze u nas tez moze by to jakos w miare wygladalo... bo wszystkie otwory mamy teraz na 1,60 wysokie tylko jedno okno ma 1,80 wiec tam chyba tez by sie zmiescila ta roleta 20 cm mamy tylko jedno okno balkonowe wie tylko tam roleta musiala by byc wieksza. Tylko teraz problem jak to wyglada cenowo ile przykladowo daliscie za 1 okno np. to szerokie na 2,10?

pozostałe okna to 3 wykuszowe 90(50)180 (szerokosc,wysokosc na ziemia,długość okna)

tarasowe 180(0)230 x2

pokój 150(80)150 x2

kotłownia,lazienka 90(110)120

Okna mam takie jak w projekcie. otwory powiększyłem o miejsca dla rolety i okien mniejszych przez to nie mam.

Koleżanka muriel z forum zrobiła rolety zewnętrzne i puszkę schowała w styropianie, tez wiec jakiś sposób zawsze jest

A co do wnętrza to temat rzeka!

Miał byc skończony w sierpniu ale zrezygnowałem z wykonawcy bo jednak drogo było.

we wrześnio przyszedł nowy 1 człowiek porobił 3 tygodnie sprzęt zostawił i teraz od 3 tyg ślad po nim zaginął, telefonów nie odbiera nie dzwoni, a jego sprzęt leży u mnie na budowie...(młotowiertarka, piła stolikowa do płytek ...

ale poszukalem brygady 4 osobowej co ma wejsc w listopadzie początek i w 2 tyg skończyć.

Schody juz gotowe czekają jak sie dom wykończy, i jesteśmy w końcowej fazie dogadywania$ kuchni...

Do 24grudnia mamy sie wprowadzić ale mogą być małe problemy...ale? UDA SIE!

A co do wykończenia to na pewno nic w stylu starodawnym, jak najwięcej nowoczesności...

pozostałe okna to 3 wykuszowe 90(50)180 (szerokosc,wysokosc na ziemia,długość okna)

tarasowe 180(0)230 x2

pokój 150(80)150 x2

kotłownia,lazienka 90(110)120

Okna mam takie jak w projekcie. otwory powiększyłem o miejsca dla rolety i okien mniejszych przez to nie mam.

Koleżanka muriel z forum zrobiła rolety zewnętrzne i puszkę schowała w styropianie, tez wiec jakiś sposób zawsze jest

A co do wnętrza to temat rzeka!

Miał byc skończony w sierpniu ale zrezygnowałem z wykonawcy bo jednak drogo było.

we wrześnio przyszedł nowy 1 człowiek porobił 3 tygodnie sprzęt zostawił i teraz od 3 tyg ślad po nim zaginął, telefonów nie odbiera nie dzwoni, a jego sprzęt leży u mnie na budowie...(młotowiertarka, piła stolikowa do płytek ...

ale poszukalem brygady 4 osobowej co ma wejsc w listopadzie początek i w 2 tyg skończyć.

Schody juz gotowe czekają jak sie dom wykończy, i jesteśmy w końcowej fazie dogadywania$ kuchni...

Do 24grudnia mamy sie wprowadzić ale mogą być małe problemy...ale? UDA SIE!

A co do wykończenia to na pewno nic w stylu starodawnym, jak najwięcej nowoczesności...

Hello

Okap?

o ile dobrze pamiętam to 70cm (chyba)

albo 80cm?

JAk bardzo istotne to jutro sprawdzę.

ale jest idealny, nie za duży ani nie za mały.

Wiem ze jak robili podbitkę to krokwie troszkę były ścinane na szerokość aby nie wyszła duża puszka tz od rynny do ziemi o ta wysokość mi chodzi.

Scooby..jakiej firmy masz kominek? Pytam tak z ciekawości, bo samam stoję przed wyborem kominka. Wczoraj byłam w firmie komnkowej, pytałam o słabe palanie - facet potwierdził, ze komin powinien być wyższy od kalenicy, a jeżeli jest niższy, to musi być w odpowiedniej odległości od dachu. Nie podnisłeś komina i to jest najpewniejszy powód Twoich problemów.

Gall 700, nie jest on żadnym marketowcem tylko bardzo dobry markowy.

jeden minus to nie ma połączenia bezpośredniego z rura doprowadzającą powietrze ale niektórzy piszą ze ważne ze poprostu jest gdzieś w pobliżu to doprowadzenie...

Teraz jak bym kupował(wcześniej sie nie znalem i wykonawca taki mi polecił i taki kupił) to bym kupił taki z bezpośrednim doprowadzeniem powietrza.

A co do kominu to jestem świadom.Komin od c.o ten najszerszy u mnie w domu podniosłem a ten co wydawał mi sie i tak mały to nie podniosłem i naprawdę jest mały.

W sumie to winna murarzy bo nawet tego szerokiego mi nie chcieli podnieś ale im kazałem a tamten co juz nic nie powiedziałem zostawili taki jak w projekcie i jest jak jest....

ale naprawie to dopiero na wiosnę.

• 2 weeks później...

najpierw styropian 12 cm pózniej 2cm styropian na bonie, srodki boni które ponoc sie brudza

(wsumie normalne) mam na dodatek biale, tynk KaBe silikonowy wiec teoretycznie nie powinno sie az tak brudzic.

A czy KB robił projekt a co to za firma?

Projekt robiła mi projektantka prywatna , koszt 50ozł.

Hm Drogo tanio?

• 1 month później...