Przepiura 17.09.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 WitamPosiadam w domu przepływowy podgrzewacz wodu Siemens 18 KwNiestety nie pracuje on tak jak powinien .Zamontowany jest on w centralnym punkcie ,ale jak jest małe ciśnienie to na piętrze nie mam ciepłej wody .czy jest to wina podgrzewacza ,czy może jest za słaby ?czy jest może to wina rur ?Dodam że posiadam trzy kondygnacje na dole sa garaże i pralnie więc nie ma za dużo punków ale na piętrze i drugim jest ich jak w zwykłym domu .Ma około 250 m2 z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 17.09.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Przepływowy ogrzewacz wody siemens 18kw powinien spokojnie wystarczyć. ostatnio zakładalem taki w domu jednorodzinnym gdzie najdłuższa nitka(co prawda ocieplona) była długości 9m i woda była po chwili b.ciepła...ale nurtuje mnie to co mówisz...problem nie leży w ogrzewaczu ale właśnie w ciśnieniu...prawdopodobnie jest za słabe by "ruszyć" ogrzewacz... zobacz czy ogrzewacz ma zalożone sitko ( na dojściu w ogrzewaczu , ale trzeba odkręcić rurę i spojrzeć czy nie ma syfu, lub też czy wylewka kranu jest zakamieniona... ...ps. czy jest to nowa instalacja(hydraulika) ? ...puść wodę na nawyższej kondygnacji i zejdź do podgrzewacza , zobacz czy się włącza ... ps. daj znać o rezultatach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przepiura 17.09.2007 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 witam Dzieki za podpowiedz Faktycznie jak dobrze pamiętam on ma jakiś filtr może on jest zaklejony .To jest stara instalacja >mieszkam juz w tym domu 17 lat 3 lata temu podgrzewacz był w serwisie bo się nie załanczał ,ale do tej pory było dobrze .teraz jest tak że na kondygnacjii na której się znajduje wszystko działa a na piętrze wyżej niestety raz jest woda raz nie w zależności od ciśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przepiura 21.09.2007 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 witam Znalazłam problem .Odkręciłem sitko ,ale okazało się czyste więc szukałem dalej .Okazało sie że ten podbrzewacz ma regulację dopływu wody .Odrkęciłem trochę śrubkę i ciśnienie się zwiększyło i teraz jest ok .dzieki za rady Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts