Gregor_R 25.07.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Witam, czy ktoś buduje Dom "Mariola" z pracowni Archipelag ? Chętnie bym prównał ze swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor_R 30.07.2003 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Nikt ? A to taki ładny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol_a 13.08.2003 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 Ja co prawda nie mamm Marioli w planach ale Elize,tez z Archipelagu.Sluchaj a jak ten projekt sie buduje...Chodzi o to,ze sa opinie o Archipelagu,ze lipe odwalaja...Troche mnie to boli ,bo dla mnie oni maja najlepszy serwis,obsluge i bardzo ladne projekty-do tego nie drogie i bardzo ladnie zwizualizowane.A co niektorzy tu na dachy narzekali,ze niby cos tam kiepsko policzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor_R 14.08.2003 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 W sumie to buduje się fajnie Trochę sobie pozmienialiśmy rozkład pomieszczeń, nie wiem czy to na plus Archipelagu czy nie, ale wyrazili na to zgodę bez problemu. Nie wiem, być może to normalne... może inne firmy z gotowymi projektami też tak robią. Z klitki nazwanej pomieszczeniem gospodarczym zrezygnowaliśmy - powiększył się dzięki temu pokój na dole. Zrezygnowaliśmy z jednych drzwi na dole (były właśnie z tej klitki), a dołożylismy dwa okna. Na górze - powiększyliśmy okna, zrezygnowaliśmy z trzeciej łazienki i "poprzestawialiśmy" troszkę ściany działowe - efekt większe sypialnie, osobne WC, wnęka na akwarium i ciekawszy hol. A błędy w projekcie... no cóż... Te podpory (miecze) dachu - przy robieniu więźby wyszły ciut w innym miejscu niż chciał autor jeden to nawet według projektu był na zewnętrzym kominie Całe szczęście, że nie było problemu z ich przeniesieniem... A na rzutach elewacji wychodziły pięknie. A... i zapomnieli jeszcze w projekcie zaplanować fundamenty pod klinkierowe narożniki domu. Poza tym luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.08.2003 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Buduję Darię z Archipelagu - faktycznie są problemy z ich projektami Zbrojenie w naszym domu jest przewidziane chyba pod jakiś most albo co Drewna na więźbę zamówiliśmy za dużo (kupiliśmy zgodnie ze specyfikacją w projekcie) i teraz część sobie leży koło domu Nie mieliśmy projektu schodów wewnętrznych (żelbetowe) - po telefonie do pracowni pan stwierdził, że w naszym domu powinny być schody drewniane a jak wół w projekcie jest opis schodów żelbetowych. Po jakimś czasie coś tam przesłali ale wykonawca stwierdził, że to się nie nadaje i zaprojektował schody sam Karol - jeżeli masz dobrego wykonawcę to wychwyci wszystkie niedoróbki w projekcie a przed zakupem drewna na więźbę daj wyliczenie do sprawdzenia cieśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.08.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Gregor - domek masz extra Też się zastanawialiśmy nad tym projektem ale był dla nas za duży i wybraliśmy Darię - troszkę mniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor_R 14.08.2003 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Ale tylko troszkę mniejszą Właśnie sobie obejrzełem oba projekty (Daria i Eliza) - fajne. W ogóle z Archipelagu są ciekawe projekty. Jak my szukaliśmy projektu, to decydowalismy między kilkoma i większość była z Archipelagu. Przy wyborze decydowało - kuchnia z oknem na froncie, cztery i w miarę równe sypialnie na górze, otwarta przestrzeń na parterze plus jeden "cichy" pokój. No i z zewnątrz, żeby nie był to klocek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.08.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Wybraliśmy troszkę mniejszy a po przeróbkach zrobiło się 212 m2 Fakt co jak co to wizualizacje Archipelagu są chyba najlepsze na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JJACK 31.10.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 Cześć Gregor.Długo szukałem kogoś kto buduje Mariolę.Jestem na etapie wyboru projektu,od 2 miesięcy oglądam ich całe mnóstwo razem z żoną i wciąż wracamy do Marioli.Czy budowałeś wersję 170 czy 190-metrową?Zależałoby mi na prywatnym kontakcie,mam wiele pytań\jeśli zechcesz mi pomóc\Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor_R 03.11.2005 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Witam, oczywiście odpowiem na Twoje pytania. Na mojej stronie w galerii z budowy nie ma zbyt wielu zdjęć z wnętrza domu, bo chyba nie chcę się aż tak "obnażać"... Na priv może być więcej. A jaka jest różnica między tymi wersjami ? Jak kupowaliśmy projekt, to nie było dwóch wersji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts