Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukiwane białe płytki cegiełki

Misiowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 922
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

he,he, juz nawet net okazuje się byc maly, bo zdaje się novi_ana, ż eczytamy te same fora :)) bo obydwa te zdjęcia mam u siebie w galerii inspracji, ta łazienka kaczucholandu cudna, choć moja ma byc w całkiem innym stulu (wiejskie retro, z etak powiem) więc te kafle troche za duże.

Ale wielkie dzięki, raczej po prostu zrobie łazienkę nie w cegielkę tylko białymi kwadratowymi małymi np. w karo albo przynajmniej pasek w karo. Zobaczymy. Na razie dzisiaj padam, ponieważ wczoraj świętowaliśmy stan surowy otwarty, ja robiłam za kierowce i organizatora i dziś po prostu chce iść spać........

Ale wielkie dzięki, raczej po prostu zrobie łazienkę nie w cegielkę tylko białymi kwadratowymi małymi np. w karo albo przynajmniej pasek w karo.

A może ułożyć kwadratowe płytki w cegiełkę, jak w aranżacji Majoliki Tubądzina? Ja tak zamierzam ułożyć w dolnym kibelku, styl nawiązujący do retro.

http://img225.imageshack.us/img225/2534/lazienkatubadzinmajolikid7.jpg

Sylwia

no też o tym myślałam, ale właśnie wydaje mi się, że w takim układzie jak jest na tym zdjęciu jest ładnie, ale gdyby cała ściana taka była to już nie bardzo. Mi sie te majoliki bardzo podobają, ale do łazienki szukam czegoś o gładszej strukturze. Mam zresztą juz wstępnie wybrane - najzwyklesze białe (taka złamana biel) małe dość tanie, one będa gdzies do wysokości 120 cm a na samej górze takie cygarko, znaczy taki pasek.

• 1 year później...
Dziękuję za namiary :)

Byłam w sklepie płytkowym i znalazłam jeszcze takie płytki (włoska firma Self), rozmiar 7,5x15 cm:

http://img340.imageshack.us/img340/4853/plytkicegielkiself10yl1.jpg

http://www.selfitaly.it/eng/cataloghi_elencoprod.php?cat=50&serie=132

Sylwia

Sylwia, prosiłbym o jakieś namiary (miasto, nazwa sklepu, ulica lub inne namiary) na sklep sprzedający wspomnianą glazurę firmy Self. Niestety u nas w Szczecinie jest z tym ciężko.

Pozdrawiam,

Jerzy

Sylwia, prosiłbym o jakieś namiary (miasto, nazwa sklepu, ulica lub inne namiary) na sklep sprzedający wspomnianą glazurę firmy Self. Niestety u nas w Szczecinie jest z tym ciężko.

Pozdrawiam,

Jerzy

Witam,

Kupiłam je w sklepie Paste, Poznań, ul. Helska. Dokładniejsze namiary znajdziesz na pewno w internecie.

Sylwia

• 2 months później...
Marzą mi sie do lazienki płytki takie biełe cegiełki (cegly) i do kuchni tez tylko moze w mniejszym rozmiarze. przeszukalam net i nic:( nie znalazlam kolekcji z takimi płytkami poza jedna za prawie 100 zł, czego moj budzet nie wytrzyma. moze ktos natknal sie na takie plytki/zna producenta. A moze ktos zrobil sobie taka lazienke lub kuchnie? prosze pomozcie.