katel2 04.11.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 (edytowane) Huanita_79 Prostokątne mozaiki: MSP Pastel 13 z tubądzina, organza biała paradyż, nie wiem czy są matowe bo widziałam je tylko w katalogu. Jeszcze mozaika matowa Albir bianco paradyż. Edytowane 4 Listopada 2010 przez katel2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Huanita_79 04.11.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Huanita_79 Prostokątne mozaiki: MSP Pastel 13 z tubądzina, organza biała paradyż, nie wiem czy są matowe bo widziałam je tylko w katalogu. Jeszcze mozaika matowa Albir bianco paradyż. Bardzo dziękuję katel2Zanotowałam, jak je namierzę to jadę porównać na żywo . Za wszelkie inne propozycje białej prostokątnej matowej mozaiki na brodzik będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 05.11.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 A ja mam problem z płytkami w kuchni. Do białych Mugatów będzie dochodził granitowy blat i teraz zastanawiam się, czy: a) zostawić rząd płytek na styku z blatem, a szczeliny (na rysunku zaznaczone na żółto) zasilikonować http://decoratorium.blox.pl/resource/plytki.JPG b) skuć ten rząd płytek dochodzący do blatu, blat dopasować do ściany, natomiast pomiędzy blatem a płytkami wstawić granitowy cokół: http://decoratorium.blox.pl/resource/plytki2.JPG Co radzicie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 05.11.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Mamy taki sam profil plytek i laczenie blatu z nimi wykonczone silikonem.Troche bylo z tym zachodu bo blaty sa olejowane i silikon nie bardzo chcial trzymac, ale teraz jest O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 05.11.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Darcy, wersja B mi się bardziej widzi.A widziałaś w wątku Karoli, jak ma położone cegiełki? Ma piękne zdjęcie czarnego blatu, cegiełek i Kitchen Aid przy okazji:): http://forum.muratordom.pl/showthread.php?153184-Wyko%C5%84czeni%C3%B3wka-czyli-totalny-chaos.../page19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 05.11.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Mnie wersja B też bardziej odpowiada, ale 1) trzeba kuć płytki, 2), kamieniarz musi sprytnie przygotować cokół, który byłby węższy od blatu, maks. 1,5 cm. Dla "fachowców", którzy potrafią tylko ciąć z metra, może to być nie lada wyzwanie. A kuchnia Karoli - obłęd. Moja to jakieś 10% jej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 05.11.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 No, kuchnia Karoli jest absolutnie cudna..... Co do kucia, jeśli czujesz, że tak ma być, to każ kuć, nie zadowalaj się półśrodkami. Potem będzie za późno na zmiany, i będziesz żałowała, że nie zrobiłaś tak, jak chciałaś. My wczoraj zmieniliśmy zdanie co do lokalizacji dwóch par drzwi; otwory były już gotowe, i całe ściany wymurowane. No i ekipa przeniosła drzwi tam, gdzie chcemy - kuli ściany, a otwory zamurowali. Dało się. Wszystko się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 06.11.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Co do kucia, jeśli czujesz, że tak ma być, to każ kuć, nie zadowalaj się półśrodkami. Potem będzie za późno na zmiany, i będziesz żałowała, że nie zrobiłaś tak, jak chciałaś. I tak chyba zrobię. Odpuściłam już z przesuwaniem okna w łazience na etapie stanu surowego. Brakowało 10 centymetrów. Teraz mam prysznic nie taki, jak chciałam, nie da się dopasować WC, a szafek na kosmetyki mam o połowę mniej, niż planowałam. Wszystko przez te głupie 10 centymetrów, które odpuściłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 06.11.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 To tym bardziej nie odpuszczaj!!!Rany, ja nie mam jeszcze rozplanowanych szaf, szafek, zabudowy kuchennej itepe, a może trzeba było się za to zabrać przed rozpoczęciem budowy?Zrobiliśmy większość zgodnie z projektem, ufając, że architekt zdroworozsądkowy był, ale Twój post mnie nieco teraz przestraszył.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaweł7 10.11.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Mamy taki sam profil plytek i laczenie blatu z nimi wykonczone silikonem. Troche bylo z tym zachodu bo blaty sa olejowane i silikon nie bardzo chcial trzymac, ale teraz jest O.K. Zmartwilam sie tez mam blaty olejowane i jak juz wczesniej pisalam problemy z decyzja. Beda plytki grazzia prawie zamowione. Prosze o podpowiedz jak poadziles sobie z tym problemem.Pragne nadmienic ze plytki bedziemy ukladac sami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 15.11.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Czy do nowoczesnej kuchni fronty w kolorze szarym połysk, będą pasować te płytki białe cegiełki, np. http://www.domzbajki.pl/vives-mugat-mugat-blanco-10x20-p-8118.html?? Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.11.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Jasne! będzie pięknie, bo te kafle są cudne! Właśnie dziś skończyli je kłaść u mnie w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.11.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Moje mugaty już goszczą na ścianie w kuchni!!! cudowne są!boskie! moje jedyne!!!! normalnie się w nich zakochałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 16.11.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Mugaty są cudne, ale trudne. Przynajmniej dla naszych "fachowców". Glazurnik paskudnie przyciął mi je na rogu, bo twierdził, że nie da się inaczej z powodu frezowania. Hydraulik straszy mnie, że ze względu na frezowanie sedes w łazience może pęknąć w czasie dokręcania śruby. Rewelacja. Gdybym wiedziała o tylu możliwych problemach, płytki położyłabym tylko w absolutnie newralgicznych miejscach. Mugaty mają jeszcze minus. Nieładnie wyglądają przycięte. Pół biedy, gdy w układzie na mijankę cięte są poprzecznie. Ale nie wyobrażam sobie cięcia ich wzdłużnie. Najlepiej wyglądają w całości, z zachowanym frezowaniem, ale ułożenie ich tak wszędzie nie jest zawsze możliwe... Anjazzielonego, ja miałam zaplanowaną każdą szafkę, gdy kupiłam projekt. Ale ja to ja - control freak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.11.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Darcy zgadzam się z tobą we wszystkim. Przecięty mugat traci cały urok, ale i u mnie nie udało się tego uniknąć. Mam nadzieję, że jak dojdzie fuga i opatrzę się z nimi przestanie mnie to tak strasznie razić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michuteria 16.11.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) W nowoczesnej kuchni położyłabym je bez mijanki, jak tu np.http://img837.imageshack.us/img837/818/plytkicudowne.jpgjakis fajny okap i będzie super! fotka zapozyczona od kogos, juz nie pamietam, mam nadzieję, że właściciel sie nie obrazi;) Edytowane 16 Listopada 2010 przez michuteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 22.11.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 O mój synu... Tak się nakręciłam fotkami Waszych kuchni i łazienek, że zmieniłam koncepcję naszej małej łazienki. Mąż juz też rzucił okiem i (jak zwykle) wszystko dokładnie przeanalizował. Będą mugaty, na podłodze oktagony i chyba taki beżyk jak u Darcy. Starsznie mi sie to roziązanie podoba. Zanalazłam na allegro jeszcze niższą cenę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 22.11.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Ostatnio wstawiłam wannę. Stylizowana na retro z Mugatami wygląda tak: http://decoratorium.blox.pl/resource/wanna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmaggi 01.12.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Darcy...piękną masz podłogę! Nie wspomnę o ścianach... ) Mam pytanie, czy znacie nazwę firmy, która ma płytki wyglądające jak Vives Mugat ale żeby były mniejsze... Od kilku miesięcy takowych poszukuję z marnym rezultatem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 02.12.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 (edytowane) Mmaggi, bardzo podobne płytki (choć trochę droższe) ma w swojej ofercie Villeroy & Boch. Są chyba nawet mniejsze wymiarowo niż Vives, ale głowy za to nie dam. Z nieco innych wzorów - ale także biało-czarnych - polecam Bond Street 3 z kolekcji Picadilly Zienia dla Tubądzina. Widziałam je ułożone u znajomych i wyglądają naprawdę świetnie. P.S. To ta mozaika Zienia. Na pewno świetnie wygląda z białymi cegiełkami: http://www.happyhouse.no/image_func.php?img=gfx/e91e153c531617ca6743dd65f6aff5f0.jpg&maxwidth=150 Edytowane 21 Grudnia 2010 przez joliska Seria postów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts