Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukiwane białe płytki cegiełki

Misiowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 922
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za miłe słowa. Z Vivesów jestem bardzo zadowolona, świetnie wyglądają i polecam każdemu. Ja się nie mam zamiaru przejmować sprzątaniem i w kuchni też będą białe płytki tylko trochę inne. Na pozostałych ścianach łazienki mam płytki Zienia.

Pozdrawiam

http://img9.imageshack.us/img9/6097/azienkae.jpg

Piękna i duża łazienka. Moja przy tej jest mikrooo. A co powiecie na różowe płytki w łazience ? Właśnie takie zakupiłam, ale zastanawiam się czy ta łazienka szybko się nie znudzi ? A może zaproponujecie coś, aby monotonny róż czymś ożywić ?

http://www.mojelazienki.pl/up_files/4590_product_thumb.php_b.jpg

Darcy łazienka nie jast taka duża to tylko perspektywa samego zdjęcia. Może Cię zaskoczę ale to Twoja łazienka była dla mnie inspiracją i też planuję wannę na nóżkach tylko większą 180cm. Łazienka ze względu na niską ścianę kolankową ma 8m2 powierzchni użytkowej ale na podłodze mam położonych 18m2 płytek. Stąd taka przestrzeń choć niekoniecznie do pełnego wykorzystania.

Darcy łazienka nie jast taka duża to tylko perspektywa samego zdjęcia. Może Cię zaskoczę ale to Twoja łazienka była dla mnie inspiracją i też planuję wannę na nóżkach tylko większą 180cm.

A to mnie zaskoczyłaś. :-) Miło to słyszeć, bo ja - choć jeszcze nie mieszkam - nie mogę już na te swoje łazienki patrzeć. Za dużo nad nimi myślałam, za wiele nerwów straciłam na glazurnika i zbyt bezwzględna jestem dla swoich błędów. Ale może je polubię, gdy ochłonę po wykończeniówce. :-)

Tymczasem w ramach uzupełnienia jeszcze druga łazienka, przy sypialni. Nie do końca skończona, ale coś widać:

http://decoratorium.blox.pl/resource/lazienka1.jpg

http://decoratorium.blox.pl/resource/lazienka2.jpg

http://decoratorium.blox.pl/resource/lazienka_3.jpg

Synthia u mnie te listwy z 2go zdjęcia wykorzystałam jako listwy przypodłogowe w łazience (w całym domu mam listwy 15stki z drewna oczywiście). Glazurnik chwytał się za głowę co to za pomysł, ale po położeniu wszyscy byli mega zaskoczeni efektem. Na górze cegiełek położyłam z kolei tą szarawą w połączeniu z cygarem. Ja mam w łazience tylko sztuczne oświetlenie i widzę różnicę, ale nikt poza mną tego nie widzi. I tak te płytki powalają efektem. W weekend będę miała trochę czasu to może wkleję jakieś zdjęcia. Tymczasem pozdrawiam cieplutko.

Agnie-cha, płytki znajdziesz w TTW Opex przy Al. Jerozolimskich 185, tuż przy wiadukcie, bardzo niedaleko od centrum handlowego Blue City (po tej samej stronie Alei). Sklep z New Classic to pierwszy na prawo od głównego wejścia. Dużo płytek, wyposażenie łazienek, akcesoria. Nie sposób nie trafić. :-)

agulowy domek, bardzo dziękuję, ale do ideału tej łazience bardzo daleko. Miało być inaczej, wyszło jak wyszło. Dziś pewnie jednak zrobiłabym brodzik zamiast samego odpływu, bo nie do końca podoba mi się twórcza inwencja glazurnika przy robieniu tego spadku i montażu ścianki prysznicowej. Ale ja jestem już u kresu wykończeniówki i u kresu sił, więc może muszę nabrać trochę dystansu. :-)

A biblioteka akurat mi się podoba. :-) Jedno z moich ulubionych miejsc w domu.

Krzysztoffff, nie mam pojęcia... :(

Nie widziałam glazurnika przy robocie. Oceniałam tylko efekty, z których jestem średnio zadowolona. W wewnętrznych narożnikach wygląda to jako tako, płytki były chyba cięte pod kątem 45 stopni. Ale miałam jeden róg zewnętrzny (na szczęście w bardzo mało widocznym miejscu), który wyglądał strasznie. Powinien tam być jakiś ćwierćwałek albo sprawnie przycięte płytki, a tymczasem mój glazurnik walnął trzy kilo fugi. Kazałam to potem szlifować i nie jest teraz tak tragicznie, ale generalnie z ułożenia płytek nie jestem zadowolona.

Jeśli kogoś wynajmiesz, upewnij się, że glazurnik wie, jak kłaść i fugować płytki z fazą. Potem daj mu jakiś fragment do ułożenia i zafugowania. Jeśli sobie nie poradzi, pożegnaj się z nim, bo spieprzy Ci całą radochę z Mugatów. Vide - my case.

Darcy

Dziekuje ci bardzo za odpowiedz i podpowiedz.

Mam fachowca, ale on sam zastanawial sie jak to zrobic zeby bylo dobrze.

Troche sie boi podjąc tej roboty zeby nie sprzeprzyć.

Ja sam boje sie wlasnie tych efektów.

Dla mnie na zdjeciach i z daleka twoja lazienka wyglada swietnie, ale jezeli sie sama przyjrzysz widzisz pewne niedociagniecia - tu u mnie pojawia sie problem.

Przez nastepne lata bede sie wkur..ł, że nie jest idealnie tak jak sobie to wymyśliłem.

Pozdrawiam

Przez nastepne lata bede sie wkur..ł, że nie jest idealnie tak jak sobie to wymyśliłem.

Podobno to z czasem przechodzi. :D

Moja mama po roku od przeprowadzki do swojego domu przestała biegać ze szpachlą, papierem ściernym i pędzlem. To daje mi nadzieję. ;)

A serio mówiąc, jeśli fachowiec ogląda te płytki, wie, że są trudne i zastanawia się, jak je położyć, to już jest dobrze. Facet rokuje na przyszłość. Mój spojrzał na Mugaty i nawet okiem nie mrugnął, że nie wie, jak się do nich zabrać.

Ja mam dość dużo ciętych mugatów i moim skromnym zdaniem u mnie wcale nie wyszło to źle. Oczywiście może się okazać, że po prostu mam taki stoicki stosunek do rzeczywistości... Z drugiej strony szef mej ekipy bardzo się postarał przy tych płytkach. Mówił, że nie będzie łatwo, ale że jest to wykonalne. Nie mam pojęcia, w jaki sposób je ciął, ale mogę się w przyszłym tygodniu dowiedzieć. Ja osobiście na efekt nie narzekam, a musiałam powlec płytkami a) filar w kuchni b) filar w łazience, która sama w sobie jest b. nieduża. Także nie traćcie nadziei, mi się moje mugaty podobają niezmiennie. Za to wylewka mogłaby schnąć szybciej. ;) Może uda mi się załączyć także jakieś zdjęcia jutro.

No i Twoja łazienka Darcy była dla mojej inspiracją... Też mugaty, też oktagonalna podłoga z Vivesa. Tylko ja mam szare-szare ściany, bez beżu. W sumie tak sobie myślę, ile jest osób, które tak bezwględnie po Tobie "papugują". ;) Ale mam nadzieję, że nie nie gniewasz, wszakże szerzysz gust w narodzie!

Nie mam pojęcia, w jaki sposób je ciął, ale mogę się w przyszłym tygodniu dowiedzieć. Ja osobiście na efekt nie narzekam, a musiałam powlec płytkami a) filar w kuchni b) filar w łazience, która sama w sobie jest b. nieduża. Także nie traćcie nadziei, mi się moje mugaty podobają niezmiennie. Za to wylewka mogłaby schnąć szybciej. ;) Może uda mi się załączyć także jakieś zdjęcia jutro.

Jeżeli mogłabyś Maszenka to bardzo bym prosił, zebyś dowiedziała się jak były cięte.

Możesz też wrzucic kilka zdjec.

Szczerze powiem, że mnie zainspirowała jedna ze stacji metra w Paryzu.

Powiedziałem sobie, że musze takie płytki mieć.

Wtedy jednak nie wiedziałem jeszcze gdzie będą (łazienka czy kuchnia).

Moze mi doradzicie,

Czy ktos Mugatami okładał np górną część wanny lub półkę?

Jak mam do wykończenia wlasnie wanne i kibelek podwieszany (górna półka).

Nie wiem czy bedzie do ładnie i praktyczne jak dam na góre Mugaty z charakterystycznymi załamaniami.

Czy ktoś tak kład?

Jak to wygląda?

Jak wygladaja docinane Mugaty na długość?