panczurka 23.01.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 krzysztoffff ja mam podwieszany kibelek obłożony mugatami z półką u góry. Szczerze mówiąc nie jest to sprawa bezproblemowa. Na górze płytek nie da się ułożyć w mijankę. Pojawia się więc kontrast: poniżej półeczki są położone w mijankę a na górze nie. Przyjrzałam się też cięciom: listwy mam cięte pok kątem 45 st, a mugaty na prosto. Zauważyłam za to, że na tych ciętych pod kątem pojawiają się częściej odpryski w miejscach cięcia, ale może to tylko przypadek. Na pocieszenie dodam, że żeby to zauważyć musiałam przeczytać Wasze posty i iść się temu przyjrzeć. Prawda jest taka, że 3 miesiące po zamieszkaniu, a w sumie ponad pół roku po położeniu płytek ja już takich rzeczy zupełnie nie dostrzegam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 23.01.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Oto zdjęcia mojej ciągle jeszcze niedopieszczonej łazienki (brak czasu i finansów). Proszę więc nie zwracać uwagi na wszelkie niedomalowania, pustostan na ścianach itp. itd. Zdjęcia robione w sztucznym świetle bez korekt, żeby jak najlepiej pokazać ewentualne różnice w odcieniu płytek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 23.01.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 panczurka, ale cudna łazieneczka. obłożenie geberitowej półeczki mugatami niezbyt do mnie wprawdzie przemawia, ale cała reszta rewelacyjnie wygląda. pogratulowac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 23.01.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 monah dziękuję za taki pozytyw. Co do geberita to wiesz, pewne rzeczy wie się dopiero po fakcie... Najbardziej NIE żałuję mega wielkiego prysznica. Jest bardzo pro-rodzinny ;D POZDAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 23.01.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 prysznic jest absolutnie MEGA. bardzo mi się podoba. w tle widac inne wnętrza... załóż galerię, kobieto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztoffff 24.01.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Panczura Dzięki wielkie za odpowiedz i podzielenie się swoimi spostrzeżeniami. Nie będę oryginalny jak powiem, ze również podoba mi się twoja łazienka:) szczególnie wykończenie płytek przy ścianie. Dodanie wałka - warkocza (nie wiem jak fachowo się to nazywa) dało zaj...ty efekt. Próbuje uzyskać wiedzę na temat: czy dobrze będzie wyglądał Mugat na półce. Widzę, że masz zastrzeżenia [cyt]Co do geberita to wiesz, pewne rzeczy wie się dopiero po fakcie... Zastanawiam się co masz na myśli. Już byłem przekonany do kładzenia Mugatów na półkę a ty zasiałaś mi znowu niepokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 24.01.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Warkocz nazywa się chyba fachowo 'cygarem' Jeśli chodzi o geberitową półeczkę to wolałabym jednak jakiś 'stylowy' (jeśli można tak powiedzieć) kibelek zamiast tej zabudowy. Ale z drugiej strony półeczkę wykorzystuję często na jakieś tam bibeloty (ten porządek to tylko na potrzeby zdjęć). Poza tym wszystko ok - nic nie cieknie, nic (jeszcze) nie trzeba było kuć, więc jeśli jesteś zdecydowany to nie mam żadnych mocnych argumentów przeciw. monah - galeria będzie na pewno. To tylko kwestia czasu i podreperowania budżetu domowego, coby nie pokazywać pustych wnętrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulowy domek 24.01.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Panczurka- super łazieneczka. Prysznic rzeczywiście pokaźnych rozmiarów:) Bardzo ładne wykończenie mugatów listwa i cokoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KachnaP 25.01.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam serdecznie, od jakiegoś czasu poszukuję inspiracji do łazienki. Wybrałam kafle cegiełkę vives mugat. Ale mam dwa dylematy Pierwszy to kafle na podłogę. Z Waszych łazienek bardzo podobają mi się kafle oktagonalne A drugi problem to obudowanie wanny. Wanna będzie asymetryczna. Obudowanie jej cegiełkami spowoduje, że wanna stanie się kanciasta, zresztą nie wiem czy będzie to dobrze wyglądało Myślałam ewentualnie o mozaice na wannę. Podpowiedzcie proszę co byście z tą wanną zrobiły. Panczurka i Darcy Wasze łazienki są przepiękne!!! Agulowy domek raz jeszcze dziękuję za przekierowanie mnie na ten wątek Dziękuję i pozdrawiam. Kaśka Kachna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j.dabczak 26.01.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam serdecznie wszystkich miłośników Mugatów Czy ktoś mógłby zaprezentować zdjęcia z dokładnym kadrem na rogi zewnętrzne i wewnętrzne? Toczę właśnie zacięte boje z moim kafelkarzem i fajnie byłoby mu pokazać, że jednak da się Wszelkie szczegóły dotyczące sposobu rozwiązania tych rogów również bardzo mile widziane. Panczurka - moze Ty? Widzę u Ciebie na zdjęciach conajmiej kilka takich rogów, bardzo proszę w imieniu swoim i wszystkich zainteresowanych krzysztoffff - udało się Tobie znaleźć informację nt. cięć w rogach? Dziękuję za uwagę, Jerzy Dąbczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 26.01.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 panczurka, widzę, że kolor ścian mamy prawie identyczny. U mnie chyba o ton ciemniejszy. Łazienka superancka, z detali szczególnie podoba mi się lustro i półeczka nad kibelkiem. Mam dzięki nim cień nadziei, że po odpowiednim dopieszczeniu moje łazienki zaczną wreszcie jakoś wyglądać. Bo na razie mam z Mugatami ciche dni. A prysznic wymiata! Jest obłędny, zawsze o takim marzyłam! Wahałam się, czy w łazience gościnnej (4,1 x 1,9) nie zrobić na końcu pomieszczenia czegoś identycznego. Ale stanęło w końcu na wannie, bo strasznie mi jej brakuje od paru lat. Zauważyłam też, że - podobnie jak ja - masz odwrócone dekory (podwójną fazą w dół). Strasznie mi to ktoś wypomniał w komentarzach na blogu, ale cóż mogłam poradzić na błąd glazurnika. Skuć? Twoja łazienka to dla mnie dowód, że drobne modyfikacje w stosunku do intencji producenta nie przynoszą ujmy. Jedyne, co zmieniłabym u Ciebie, to kompakt zamiast Geberitu. Bo rzeczywiście ciężko zabudować ten stelaż. Dlatego w łazience gościnnej kazałam go podciągnąć pod sufit, a w drugiej wybrałam kompakt. Ale poza tym - bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 26.01.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Ja również zastanawiam się nad kupnem mugatów do łazienki . Marzy mi się z szarościami na ścianie pięknym lustrem w drewnianej ciemnej i obrazami w czarnych ramach na ścianie oprawie Mam problem tylko z prysznicem. Nie podoba mi się wykafelkowanie całego. Czy ktoraś z Was odważyła się na łączenie z innymi płytkami lub ma jakieś pomysły? Tak , ... mi też się nie podobało wykafelkowanie całego prysznica w przypadku, gdy na innych ścianach są płytki do wysokości ok. 1,20 m ... Stąd też bardzo główkowałam, jak rozwiązać ten problem ... No i ostatecznie mam w prysznicu dwie ogromne płyty - kafle dobrane w niemal identycznym kolorze szarym, jak ściany ... Praktycznie tego nie widać i mam taki efekt, o jaki mi chodziło Tak to wyglądało przed malowaniem: http://img375.imageshack.us/img375/1869/p4290063.jpg A tak po pomalowaniu: http://img42.imageshack.us/img42/8158/p1260486.jpg http://img560.imageshack.us/img560/7905/p1260487.jpg .... Nie podoba mi się jedynie biały silikon łączący płyty ... Miał być szary ... ale płytkarz z rozpędu położył biały ... Na szczęście można to łatwo zmienić ... tylko czasu cięgle brak ... Pozdrawiam Edytowane 26 Stycznia 2011 przez mycha73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 26.01.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam serdecznie wszystkich miłośników Mugatów Czy ktoś mógłby zaprezentować zdjęcia z dokładnym kadrem na rogi zewnętrzne i wewnętrzne? Toczę właśnie zacięte boje z moim kafelkarzem i fajnie byłoby mu pokazać, że jednak da się Wszelkie szczegóły dotyczące sposobu rozwiązania tych rogów również bardzo mile widziane. Jerzy Dąbczak Postaram się pomóc Nie bardzo co prawda wiem, co to rogi zewnętrzne i wewnętrzne ... ale może chodzi o to : http://img717.imageshack.us/img717/2158/p1260484.jpg http://img638.imageshack.us/img638/1641/p1260485v.jpg Pomogłam choć trochę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 26.01.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 mycha, twoja łazienka jest OBŁĘDNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 26.01.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Zgadzam się. Biały silikon co prawda do wywalenia, ale pomysł położenia szarych kafli - rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thnd 26.01.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Gdzie były kupione płytki na podłogę? Również poszukuję takich białych z czarnymi kwadracikami. Możesz proszę pokazać jeszcze zdjęcie podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 26.01.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Mycha ma chyba to samo, co ja - Vives Alaska Octagono i czarne kwadraciki Taco Negro, także z Vives. U mnie wygląda to tak: http://decoratorium.blox.pl/resource/darcy2011_5.jpg Płytki można kupić w sklepie domzbajki.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 26.01.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Monah - eee ... no co Ty .... :oops: ... ale dziękuję w każdym razie Darcy - dobrze prawi - mam takie same płytki na podłodze ... i kupowane w domzbajki a u mnie wygląda to tak : http://img338.imageshack.us/img338/7734/p3160194.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 26.01.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Panczurka - masz R E W E L A C Y J N Y prysznic !!! W ogóle w tle widoczne inne pomieszczenie jest bardzo intrygujące ... Żądam galerii !!! Ciekawa jestem wszystkiego ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaweł7 26.01.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 PANCZURKA prysznic boski!!!! Byłam wielka przeciwniczką prysznica w moim domu i nie posiadam. Ale po wprowadzeniu zaczynam ubolewać nad jego brakiem na szczęście mam jeszcze jedną łazienkę do zrobienia a Ty rozwiewasz me wątpliwości. Dzięki za inspiracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts