Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukiwane białe płytki cegiełki

Misiowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 922
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam

od 2 lat szukalem takich plytek i wreszcie - DZIEKI WAM - znalazlem!!! Znajda swoje miesjce i w kuchni (kolor wanilia) i w lazience (czarne i biale).

Problem w tym ze sprzedawane sa wysylkowo TYLKO na pelne paczki a w sklepach stacjonarnych nie maja!

Mam wiec prosbe do kogos z Was, komu pozostaly jakies sztuki - czy przeslalibyscie mi jakies probki?? Bede bardzo wdzieczny...

pozdrawiam

PS - wyciecie w plytce pod gniazdka elektryczne jest MISTRZOWSKIE.

Krzysztofff czy Ty w narozniku zewnetrznym masz sklejane płytki z dwoch czesci aby faza byla dookoła ???

dobrze widzę ? jak to jest sklejone ? Własnie sie zastanawiam jak rozwiazac zewnetrzny bardzo widoczny narożnik :(

Przejrzałam całe forum i nigdzie nie widze zblizen naroznikow zewnetrznych :(

Wewnetrzne znalazłam ...

Pozdrawiam

Mugatka

Moja lazienka dziś zaczyna się "rodzić" :)

mugatka masz oko. rzeczywiście widac na 3 zdjęciu że niepełne cegiełki są sklejone z dwóch,

teraz to już nie wiem co by ładniej wyglądało czy tak, jak u krzysztofa, wtedy faza się ładnie uklada, czy dopracować fugą normalnie ścięte;

daj tu fotki jak się Twoja łazienka "urodzi" chętnie podpatrze

tu na 4 str. też widac sztukowanie z kawałków żeby fazy się stykaly

a może lepiej tak rozplanować żeby trzebabyło ściąć też te całe i wtedy narożnik wyjdzie bez fazy

Edytowane przez słońce 2

Witam

Ja również jestem fanką mugatów i przyłączam się do próśb o zbliżenia narożników u krzysztoffffa. Łazienka rewelacyjna. Ja swoje cegiełki będę kłaść w kuchni, tzn. mój mąż. Obiecał, że sam podejmie się tego zadania, ale ja jako dobra żona mogłabym mu troszkę ułatwić, prawda? ;)

Krzysztofff czy Ty w narozniku zewnetrznym masz sklejane płytki z dwoch czesci aby faza byla dookoła ???

dobrze widzę ? jak to jest sklejone ? Własnie sie zastanawiam jak rozwiazac zewnetrzny bardzo widoczny narożnik :(

Przejrzałam całe forum i nigdzie nie widze zblizen naroznikow zewnetrznych :(

Wewnetrzne znalazłam ...

Pozdrawiam

Mugatka

Moja lazienka dziś zaczyna się "rodzić" :)

Dobrze widzicie.

Płytki są przecinane i zostawione tylko boki. Środek poszedł w śmieci

Inaczej sie nie da ładnie zrobic.

Uwierzcie mi, że fugą cudów się nie zdziała.

Pomysł na tak ścinane płytki zalazłem tu na forum.

Teraz już wiem, że żadna inna możliwość zrobienia narożnika zewnętrznego nie wchodzi w rachubę. Wiem, że trochę widać łączenie, ale lepsze to niż ... Widziałem zdjęcia robione tak jak mówi "słońce 2" wygląda jakby kafelkarz był pijany i zrobił krzywo.

Szkoda, że producent nie robi płytki o długości 10cm (cała ma 20cm). Wtedy nie trzeba byłoby przecinać i łączyć dwóch zewnętrznych krawędzi. Wszyscy wiemy, że ten rodzaj płytek kładzie się na cegiełkę.

Pozdrawiam

jak to krzywo mi się wydaje ze na gebericie można zacząć nie od całej plytki tylko np 17cm a ta pod spodem wyjdzie np 7cm. przecież w kątach masz tak zrobione i nie wyglada krzywo

nie panimaju powiedz gdzie widzialeś te zdjecia

Edytowane przez słońce 2

Nasz narożnik został zrobiony jednak inaczej, pomysł mojego męża + zdolne łapki naszego "majstra" :)

Mi się podoba. Brakuje jeszcze fugi, wiadomo, myślę że wtedy efekt będzie taki jakiego oczekuje :)

Zdjęcie wklejam pierwszy raz, mam nadzieję że mi się uda :)

Pozdrawiam

http://img823.imageshack.us/img823/2486/30614142.jpg

By mugatka

mugatka zakladaj Ty lepiej swoją galerię, bo widze ciekawie się zaczyna u Ciebie (a moze to już końcówka wykończeniówki? remontu?)

napewno forumki Ci pomoga w wyborze oswietlenia i czego tam jeszcze bys chciala

namieszają w główce również http://emoty.blox.pl/resource/oui.gif

krzysztofff podloga u Ciebie cudna, cała lazienka marzenie

Witam po kilku dniach,

monah - ma prawo ci sie nie podobać. Ja uważam że moje położenie płytek jest świetnie.

Nie zrobiłbym tego inaczej. I nikt mnie nie przekona ze czarne jest białe a białe czarne.:)

http://img232.imageshack.us/img232/8547/img0302h.jpg

http://img688.imageshack.us/img688/7369/img0303nt.jpg

http://img560.imageshack.us/img560/7918/img0301qp.jpg

http://img853.imageshack.us/img853/9661/img0300l.jpg

http://img861.imageshack.us/img861/8900/img0295ji.jpg

monah - ma prawo ci sie nie podobać. Ja uważam że moje położenie płytek jest świetnie.

Nie zrobiłbym tego inaczej. I nikt mnie nie przekona ze czarne jest białe a białe czarne.:)

:lol2: dobrze, że nie "...białe jest białe, a czarne jest czarne", cytując klasyka :D

dzięki za zdjęcia całości. przepiękna łazienka.

Mugatka

Po raz kolejny widzę błąd w kładzeniu płytek.

Dlaczego robicie wykończenie dodając na zwieńczeniu cygaro oraz listwę bez przesunięcia cygara?

Wszystkie płytki są kładzione jak cegła czyli z przesunięciem a wykończenie jest fuga w fugę.

Dokładnie, faza została ścięta z każdej płytki w narożniku, za tydzień powinnam mieć już zarys łazienki :) Nadal nie mam pomysłu na oświetlenie górne :(

• 2 weeks później...

Błąd ?

Wybacz Krzysztofie ale to chyba nie błąd tylko kwestia tego co się komu podoba.

Nie zrobiłabym tego inaczej. I nikt mnie nie przekona mnie ze czarne jest białe a białe czarne.

Mi się nie podoba cięcie płytek na pół w narożniku zewnętrznym, Tobie ułożenie dekorów bez przesunięcia...

ale czy to błąd ?

Gdzie jest napisane że ma być przesunięcie ? To kwestia wyboru, przykładałam i tak i z przesunięciem. Wybrałam to co mi się podoba i nie uważam że to błąd.

Twoja łazienka piękna !

Wesołych Świąt wszystkim :)

Mugatka

Po raz kolejny widzę błąd w kładzeniu płytek.

Dlaczego robicie wykończenie dodając na zwieńczeniu cygaro oraz listwę bez przesunięcia cygara?

Wszystkie płytki są kładzione jak cegła czyli z przesunięciem a wykończenie jest fuga w fugę.