Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukiwane białe płytki cegiełki

Misiowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 922
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Vogue transparenze, co prawda na zamówienie ale nie mają zawrotnej ceny - kosztują 106-120 zł/m2. Mi się udało kupić za 108. Nie są fazowane, ale dostępne w wieeeeelu kolorach i wymiar 10x20.

Krzysztoff Twoja łazienka ogólnie bardzo ładna, ale to cięcie nie wygląda korzystnie. Widzę za to "swój" kibelek :lol2:. Możesz wrzucić jakieś zbliżenie na narożnik zewnętrzny przy prysznicu? Tam chyba nie masz ciętych płytek? U nas niestety wychodzi 5 narożników wew. i 3 zew. :) Płytki mają swój nieprzemijający urok. Jak radziliście sobie z małymi uszczerbkami po cięciu? Sprawdzałam na jednej i delikatny papier ścierny pięknie wszystko usuwa bez śladu :) jakby ktoś chciał ;)

Mugatka u Ciebie narożnik bardziej mnie przekonuje, z resztą u nas też będzie szlifowanie i zrobione jak u Ciebie - może dlatego. Ogółem super!

Dekor to już kwestia gustu. Ja jeszcze nie wiem jak zrobię :)

U mnie narożnik zafugowany wyszedł tak, jestem zadowolona :)

Tylko takie zdjęcie obecnie posiadam, ale co nieco widać :)

Pozdrawiam

http://img232.imageshack.us/img232/3971/img7813mmm.jpg

http://img692.imageshack.us/img692/8976/naroznikzewnetrzny.jpg

Edytowane przez mugatka

Krzysztoff Twoja łazienka ogólnie bardzo ładna, ale to cięcie nie wygląda korzystnie. Widzę za to "swój" kibelek :lol2:. Możesz wrzucić jakieś zbliżenie na narożnik zewnętrzny przy prysznicu? Tam chyba nie masz ciętych płytek? U nas niestety wychodzi 5 narożników wew. i 3 zew. :) Płytki mają swój nieprzemijający urok. Jak radziliście sobie z małymi uszczerbkami po cięciu? Sprawdzałam na jednej i delikatny papier ścierny pięknie wszystko usuwa bez śladu :) jakby ktoś chciał ;)

Uważam, że bardzo korzystnie. Jak już pisałem wcześniej nie zrobiłbym tego inaczej.

Przycinanie ich pod katem nigdy nie bedzie idealne i nie da takiego efektu jak oryginalne ścięcie w narożniku.

Niekorzystnie moim zdaniem wygląda obcięta w narożniku płytka, która nie ma oryginalnego ścięcia (tu mam na myśli płytki całe jak i polówki).

I oczywiscie nie musialem martwić sie jakimiś uszczerbkami bo oczywiście ich nie było.:)

Chyba nie darowałbym sobie jakiś odprysków, nawet jeżeli byłyby idealnie ukryte.

Ty oczywiście zrobisz po swojemu i będziesz mówiła, że jest pieknie i twojej jest ładniejsze.

Edytowane przez krzysztoffff

krzysztoff mozesz napisac cos na temat umywalki i szafki ? tez mysle o ikea i tez chce podwojna ale chce standardowe umywalki tzn 2 a nie jedna szeroka - sa takie widzialam w necie ale nie na zywo

Nie wiem co chcialabys wiedziec wiecej?

Na stronie IKEA.pl mozesz znaleźć wszystkie produkty (umywalki, szafki, itp.)

• 2 weeks później...
Uważam, że bardzo korzystnie. [...]

Ty oczywiście zrobisz po swojemu i będziesz mówiła, że jest pieknie i twojej jest ładniejsze.

Nie mam w zwyczaju mówić, że moje jest ładniejsze :lol2:. Natomiast podtrzymuję opinię, że przecięte płytki wyglądają jak błąd przy pracy, co nie umniejsza wyglądowi Twojej łazienki, nie odbieraj tak wszystkiego osobiście.

Płytki nie będą w moim przypadku ucinane pod kątem tylko szlifowane, o odpryskach nie ma mowy.

Witam!

Chociaż forum przeglądam od dawna, to jako pisząca jestem nowa :)

Mam pewną kwestię do przemyślenia, może coś mi podpowiecie?

Zastanawiam się nad kolorem blatu oraz szafki w łazience:

- wyłożonej prawie pod sam sufit białymi płytkami Vives Mugat (z połyskiem)

- prysznic wygrodzony prawie przezroczystymi luksferami

- podłoga białe duże kwadraty i małe czarne kwadraty

- do zrobienia blat z umywalką, pod tym szafki oraz szafka - słupek - obudowująca piec

Rozważam dwie opcje:

1) Biel - biały blat, białe szafki, wszystko białe

2) Brąz - blat biały imitujący marmur (albo coś w tym stylu) do tego brązowe fronty szafek

zapraszam do podzielenia się refleksjami :)

Zostały mi płytki na podłogę, wystarczy na ułożenie 3,8 m2

Vives - Mugat - Monocolor Octagono Alaska [31,6x31,6] - 4 opakowania

Vives - Zola - Monocolor Taco Negro [6,7x6,7] 40 sztuk

Cena do negocjacji, albo aukcja... jutro wystawie na allegro :)

http://img163.imageshack.us/img163/6403/02forum.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Zostało też:

1) Vives - Mugat - Blanco [10x20] płytki ścienne 4 opakowania czyli 4 metry kwadratowe

2) Dekor Vives - Mugat - Remate Quarter Blanco [5x20] 15 sztuk

3) Dekor Vives - Mugat - Tarpan Blanco [2x20] 18 sztuk

Wszystkie te płytki można zobaczyć na stronie http://www.domzbajki.pl/vives-mugat-c-20_928_957.html kolekcja MUGAT

Odbiór tylko osobisty w Piasecznie, ewentualnie w warszawie na al. stanów zjednoczonych :)

Anja, chodzi o dekory przy wannie czy na scianach ? :)

Te ze ściany mam już teraz więc wstawiam :)

To jest sklejone z dwóch oddzielnych dekorów...

Na wannie mam przycięty duży dekor, największy z kolekcji Mugatów, łatwo było dzięki temu wyregulować wysokość wanny :)

http://img191.imageshack.us/img191/5774/05forumh.jpg

Wstawiam też zbliżenie narożnika zewnętrznego, naprawdę da się to zrobić bez żadnych odprysków itp...

Potrzeba tylko czasu i cierpliwości :) Na dowód fotka, może komuś to pomoże :)

Przy okazji w okolicach Warszawy mogę polecić dobrego fachowca, uporał się z naszą łazienką perfekcyjnie !

I po pracy tego Pana nawet nie musiałam myć płytek, zdjęcia są tuż po wyjściu naszego "majstra" :)

http://img692.imageshack.us/img692/8976/naroznikzewnetrzny.jpg