adairobert 29.06.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Po wnikliwej lekturze Waszych postów i zdjęć, zamierzam urządzić jedną z łazienek płytkami - cegiełkami z vives (mugat blanco) - w połaczeniu z "drewnianą" podłogą Serenissima Timber Nature Valley. Problem w tym, że nie widziałam ani jednej, ani drugiej płytki na żywo. Nauczona doświadczeniem moich różnych zakupów "w ciemno" wolałabym zobaczyć, jak one się prezentują. Buduję się w okolicach Wrocławia. Czy może ktoś wie, czy można obejrzec te płytki w jakims wrocławskim salonie/hurtowni? Będe wdzięczna za szybką odpowiedź, bo majster już się niecierpliwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KachnaP 29.06.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Po wnikliwej lekturze Waszych postów i zdjęć, zamierzam urządzić jedną z łazienek płytkami - cegiełkami z vives (mugat blanco) - w połaczeniu z "drewnianą" podłogą Serenissima Timber Nature Valley. Problem w tym, że nie widziałam ani jednej, ani drugiej płytki na żywo. Nauczona doświadczeniem moich różnych zakupów "w ciemno" wolałabym zobaczyć, jak one się prezentują. Buduję się w okolicach Wrocławia. Czy może ktoś wie, czy można obejrzec te płytki w jakims wrocławskim salonie/hurtowni? Będe wdzięczna za szybką odpowiedź, bo majster już się niecierpliwi... Witam, vives możesz zobaczyć w sklapie Carmen na ulicy Karmelkowej Pozdrawiam. PS. Ale jeśli chodzi o cenę to są tam droższe niż w sklepie internetowym domzbajki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 29.06.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 My dziś kupiliśmy cegiełki z Tubadzina Zienia - II gatunek za 39 zł w Toruniu. Pani mówiła, że II gatunek, ponieważ są mninimalne - milimetrowe różnice w fugach. Rzeczywiście oglądałam je dokładnie - żadnych rys, plam czy innych baboli a cena przecudna. Gdyby ktoś reflektował - są w sklepie koło Urzędu Skarbowego http://www.mojalbum.com.pl/index.php?m=fto&a=73&id=226489411&key=Y7S3KS64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 30.06.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 39?!? Nieźle, nieźle Przy białej fudze takie różnice nie mają większego znaczenia, gratuluję zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adairobert 30.06.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Bardzo dziękuję, w sobotę tam się wybiorę, a z Panem z domu z bajki już rozmawiałam.Jeszcze jedno - czy serenissimę tez gdzieś w tych okolicach (Bielany) można obejrzeć?Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adairobert 30.06.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Bardzo dziękuję, w sobotę tam się wybiorę, a z Panem z domu z bajki już rozmawiałam. Jeszcze jedno - czy serenissimę tez gdzieś w tych okolicach (Bielany) można obejrzeć? Ada Oczywiście te podziękowania dla KachnyP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KachnaP 30.06.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Oczywiście te podziękowania dla KachnyP Nie ma za co Ale z tego co widzę na stronie max-fliz (są koło outletu na muchoborze) to mają te kafle których szukacie Pewnie można będzie je tam na żywo zobaczyć http://maxlazienki.pl/producent/43/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.06.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 My dziś kupiliśmy cegiełki z Tubadzina Zienia - II gatunek za 39 zł w Toruniu. Pani mówiła, że II gatunek, ponieważ są mninimalne - milimetrowe różnice w fugach. Rzeczywiście oglądałam je dokładnie - żadnych rys, plam czy innych baboli a cena przecudna. Gdyby ktoś reflektował - są w sklepie koło Urzędu Skarbowego http://www.mojalbum.com.pl/index.php?m=fto&a=73&id=226489411&key=Y7S3KS64 jak to ulica w Toruniu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 30.06.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Kala67, Firma WABUD, ul. Chrobrego 135/137. Jak bylismy było sporo, więc zobacz, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adairobert 01.07.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Nie ma za co Ale z tego co widzę na stronie max-fliz (są koło outletu na muchoborze) to mają te kafle których szukacie Pewnie można będzie je tam na żywo zobaczyć http://maxlazienki.pl/producent/43/ Jeszcze raz dzięki. Zaraz tam zadzwonię. Byłam w poniedziałek w Maxxflizie, ale jakoś mi te kafle umknęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 03.07.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 A czy ktoś z Was natknął się na takie płytki: https://picasaweb.google.com/lh/photo/-WSfva8T3EsWb1EUdtOoRu8MIj9-Mxknx-mt_7bxiqE?feat=directlink Takie wydłużone cegiełki, białe, gładkie... Podobne kupiłam wczoraj. Miałam tylko 2 wymagania co do płytek-cegiełek do mojej kuchni: żeby były błyszczące oraz żeby były zupełnie płaskie. Znalazłam moje w Castoramie (sic!), za 54zł mkw (sic!). Kupiłam Jedyne odstępstwo to ich format, zamiast 10x20 mają 10x30, ale kiedy je rozłożyłam na podłodze i rozrysowałam na komputerze uspokoiłam się, a teraz się już tylko cieszę, że mam to za sobą! Porównanie płytek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 03.07.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 miszaki a widziałaś takie u magdyzz? wkleiła wczoraj zdjecie chyba z domu swojej mamy. widać tam wąskie długie płyteczki wyglądają ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lavender 04.07.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Podobne kupiłam wczoraj. Miałam tylko 2 wymagania co do płytek-cegiełek do mojej kuchni: żeby były błyszczące oraz żeby były zupełnie płaskie. Znalazłam moje w Castoramie (sic!), za 54zł mkw (sic!). Kupiłam Jedyne odstępstwo to ich format, zamiast 10x20 mają 10x30, ale kiedy je rozłożyłam na podłodze i rozrysowałam na komputerze uspokoiłam się, a teraz się już tylko cieszę, że mam to za sobą! Miszaki - a upewniłaś się, że te płytki można kłaść w cegiełkę? Bo niestety nie każde można, z uwagi na naturalne krzywizny (np. drewnopodobnego Woodentica można kłaść z przesunięciem nie większym niż 1/3) . W jednym sklepie też widziałam bardzo ładne białe 10x30 ale pani odgrzebała zalecenia producenta i wyraźnie było - nie układać z przesunięciem o 1/2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 04.07.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 (edytowane) Mugatko, śliczna łazienka! Bardzo podoba mi się Twój grzejnik, możesz zdradzić co to za firma? Przeglądam od dłuższego czasu wątki wnętrzarskie. Bardzo podoba mi się styl Darcy, no i łazienki pokazane w tym wątku. W przyszłym roku odbieram mieszkanie od dewelopera i chciałabym je urządzić w takim ciepłym stylu staroangielskim. Zastanawiam się tylko czy taki styl pasuje do mieszkania w bloku, jak myślicie? Edytowane 6 Lipca 2011 przez channel8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 05.07.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Witam, grzejnik jest firmy EMAR (http://emar.w.interia.pl/), nie widzę go w obecnej ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 09.07.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 czy uzytkownik allegro Dom z Bajki to stąd ktoś ? coś mi się kojarzy ale nie pamiętam dokladnie, chce kupic te płytki dlatego pytam....a moze ktoś kupował od nich...nazwa wydaje mi sie znajomaewentualnie prosze o inne sprawdzone źródła i cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 10.07.2011 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Miszaki - a upewniłaś się, że te płytki można kłaść w cegiełkę? Bo niestety nie każde można, z uwagi na naturalne krzywizny (np. drewnopodobnego Woodentica można kłaść z przesunięciem nie większym niż 1/3) . W jednym sklepie też widziałam bardzo ładne białe 10x30 ale pani odgrzebała zalecenia producenta i wyraźnie było - nie układać z przesunięciem o 1/2). Z tego co widziałam po ułożeniu, są proste. A nawet jeśli wystąpią jakieś naturalne krzywizny, to biorąc pod uwagę jak będzie wyglądała kuchnia i cały nasz dom, będzie to raczej zaleta niż wada. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 10.07.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 czy uzytkownik allegro Dom z Bajki to stąd ktoś ? coś mi się kojarzy ale nie pamiętam dokladnie, chce kupic te płytki dlatego pytam....a moze ktoś kupował od nich...nazwa wydaje mi sie znajoma ewentualnie prosze o inne sprawdzone źródła i cenę Znajoma, bo ktos wymienial ten sklep tutaj (#35) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?153433-Sklep-magiawnetrza.pl&highlight=Dom+z+Bajki a tutaj oceny, ja nie korzystalam z uslug tego sklepu http://dedo.com.pl/sklep,4090.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 10.07.2011 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 czy uzytkownik allegro Dom z Bajki to stąd ktoś ? coś mi się kojarzy ale nie pamiętam dokladnie, chce kupic te płytki dlatego pytam....a moze ktoś kupował od nich...nazwa wydaje mi sie znajoma ewentualnie prosze o inne sprawdzone źródła i cenę Ja kupiłam, w piątek, czekam na kuriera, dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 10.07.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Ja tez kupowałam swoje płytki w sklepie "Dom z bajki".Z obsługą nie ma problemu, jest kontakt itpAle na płytki czekałam 1,5 miesiąca (vives mugat)Same płytki były dostępne od ręki ale wszystkie dekory są już domawiane pod konkretne zamówienie, może coś się zmieniło ale ja się na swoje naczekałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts