ZZUZAA 09.09.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Dzięki indigo. Faktycznie z tym blatem nie byłoby tak źle. Ja mam okno nad zlewem i też jest to moment problematyczny. A jak masz wykończoną górną krawęź płytek, czy masz gips na grubość płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 10.09.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Ten wątek przekonał mnie do kupna tych płytek (dzięki za wszystkie wypowiedzi)! Ja je uwielbiam, to moje spełnione marzenie o kaflach z pieca jak u mojej prababci, tylko w subtelniejszej wersji A oto efekt: Płytki są położone na niziutkiej (bodajże 18mm) listwie, kładzione 'bez fugi', a szczeliny wypełnione białą. Jak widać są dobrze oświetlone (wieczorem także oświetleniem podszafkowym), ale poza przecieraniem płytek umieszczonych nad płytą gazową w ogóle nie wymagają jakiejś szczególnej uwagi. Polecam Zostało mi tych Mugatów prawie całe opakowanie, które mogę rozsprzedać na sztuki. Wiem, że czasem brakuje tych trzech Wkrótce pewnie wystawię aukcję na znanym serwisie na A, ale jeśli komuś pilnie potrzeba to proszę pisać na prv. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
indigo 11.09.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Dzięki indigo. Faktycznie z tym blatem nie byłoby tak źle. Ja mam okno nad zlewem i też jest to moment problematyczny. A jak masz wykończoną górną krawęź płytek, czy masz gips na grubość płytki? chyba nie całkiem rozumiem pytanie nie mam żadnego gipsu, nie wiem, jak to wytłumaczyć: płytki po prostu są przyklejone do ściany i odstają - na grubość pytki. górna krawędź płytek jest (chyba) minimalnie zasilikonowana i pomalowana na oliwkowoszary, taki jak ściana ponad płytkami. nie mam górnej zabudowy. a, i te moje płytki mają delikatniejszą fazę niż mugaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.09.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Ten wątek przekonał mnie do kupna tych płytek (dzięki za wszystkie wypowiedzi)! Ja je uwielbiam, to moje spełnione marzenie o kaflach z pieca jak u mojej prababci, tylko w subtelniejszej wersji A oto efekt: [ATTACH=CONFIG]74134[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]74135[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]74136[/ATTACH] Płytki są położone na niziutkiej (bodajże 18mm) listwie, kładzione 'bez fugi', a szczeliny wypełnione białą. Jak widać są dobrze oświetlone (wieczorem także oświetleniem podszafkowym), ale poza przecieraniem płytek umieszczonych nad płytą gazową w ogóle nie wymagają jakiejś szczególnej uwagi. Polecam Zostało mi tych Mugatów prawie całe opakowanie, które mogę rozsprzedać na sztuki. Wiem, że czasem brakuje tych trzech Wkrótce pewnie wystawię aukcję na znanym serwisie na A, ale jeśli komuś pilnie potrzeba to proszę pisać na prv. Pozdrawiam! Aga.....piękna kuchnia......moja ulubiona !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewja 11.09.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Ten wątek przekonał mnie do kupna tych płytek (dzięki za wszystkie wypowiedzi)! Ja je uwielbiam, to moje spełnione marzenie o kaflach z pieca jak u mojej prababci, tylko w subtelniejszej wersji A oto efekt: [ATTACH=CONFIG]74134[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]74135[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]74136[/ATTACH] Płytki są położone na niziutkiej (bodajże 18mm) listwie, kładzione 'bez fugi', a szczeliny wypełnione białą. Jak widać są dobrze oświetlone (wieczorem także oświetleniem podszafkowym), ale poza przecieraniem płytek umieszczonych nad płytą gazową w ogóle nie wymagają jakiejś szczególnej uwagi. Polecam Zostało mi tych Mugatów prawie całe opakowanie, które mogę rozsprzedać na sztuki. Wiem, że czasem brakuje tych trzech Wkrótce pewnie wystawię aukcję na znanym serwisie na A, ale jeśli komuś pilnie potrzeba to proszę pisać na prv. Pozdrawiam! Aga pieknie to wyglada, ja planuje Mugaty ale beżowe (ecru) i fajny ten zTwój pomysł na kładzenie bez fug też tak zrobię. gdzie kupowałaś prze internet????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 11.09.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 kala, ewja, dziękuję ewja, kupowałam przez Internet, sklep 'Dom z Bajki', mają swoje konto na Allegro. Szybka dostawa,dosłownie parę dni. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 11.09.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (edytowane) kolejna piękna kuchnia z cegiełkami, gratulacje Aga przy okazji zobaczyłam jak wygląda , gdy nad bokiem szafek nie ma płytek. ja też tak planuję. Ciąg kuchenny jest na jednej ścianie i odpada mi problem łączenia krawędzi w rogu. ( stata też będę mieć mamy klub nie tylko cegiełek ale i statów , hihihi) i też mi już trochę po głowie zaczyna chodzić kwestia jak rozwiązać miejsce spotkania płytki-blat. Nie chciałabym, żeby mi się płytki w połowie zaczynały nad blatem :/ . Muszę pogłówkować, i jeszcze nie wiem jak parapet zrobić? będzie kilkanaście cm nad blatem i nie wiem czy w kolorze blatu, czy z płytek. ale jeszcze mam czas , dopiero okna wstawiliśmy. ja jestem z podgrupy "płytki bez fazy" czyli u mnie będzie ascot, chyba że dorwę ekwiwalent z Castoramy tak jak koleżanka z poprzedniej strony ekwiwalent , ale wielkiej urody on był! Edytowane 11 Września 2011 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZZUZAA 11.09.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (edytowane) chyba nie całkiem rozumiem pytanie nie mam żadnego gipsu, nie wiem, jak to wytłumaczyć: płytki po prostu są przyklejone do ściany i odstają - na grubość pytki. górna krawędź płytek jest (chyba) minimalnie zasilikonowana i pomalowana na oliwkowoszary, taki jak ściana ponad płytkami. nie mam górnej zabudowy. a, i te moje płytki mają delikatniejszą fazę niż mugaty. Za to ja już wszystko rozumiem - właśnie o to mi chodziło Dzięki Aga - płytki ślicznie położone - chyba się jednak na nie zdecyduję, choć ja muszę jeszcze rozwiązać kwestie z parapetem, oknem i wewnętrznym narożnikiem. Edytowane 11 Września 2011 przez ZZUZAA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.09.2011 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 u mnie robi się lazienka... narazie połozyli podłogę: jestem bardzo zadowolona pókio co;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 12.09.2011 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 (edytowane) kala ! ale będzie ekstra! kolejne piękne wnętrze się rodzi! Edytowane 12 Września 2011 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.09.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 emi.....dziękuje ...właśnie dziś kafelkarz zaniemógł....i mamy 3 dniową przerwe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.09.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 (edytowane) Mugaty są cudne, ale trudne. Przynajmniej dla naszych "fachowców". Glazurnik paskudnie przyciął mi je na rogu, bo twierdził, że nie da się inaczej z powodu frezowania. Hydraulik straszy mnie, że ze względu na frezowanie sedes w łazience może pęknąć w czasie dokręcania śruby. Rewelacja. Gdybym wiedziała o tylu możliwych problemach, płytki położyłabym tylko w absolutnie newralgicznych miejscach. Mugaty mają jeszcze minus. Nieładnie wyglądają przycięte. Pół biedy, gdy w układzie na mijankę cięte są poprzecznie. Ale nie wyobrażam sobie cięcia ich wzdłużnie. Najlepiej wyglądają w całości, z zachowanym frezowaniem, ale ułożenie ich tak wszędzie nie jest zawsze możliwe... Darcy właśnie szukam porady jak położyć vivesy z zakrętem na boczną ścianę, przez ten frez mój kafelkarz, nie chce układać . jak zakończyc układanie płytek w cegiełkę, jak na krawędzi wyjdzie płytka docięta, gruba na przekroju i różniąca sie kolorem? Edytowane 13 Września 2011 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.09.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 (edytowane) . Edytowane 14 Września 2011 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 23.09.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 żona m, nie jestem właściwą adresatką tego pytania, bo mój kafelkarz sobie nie poradził. Nieładnie mu to wyszło - zaciapał tylko białą fugą i szlus. Już się przyzwyczaiłam, bo zewnętrzną krawędź mam tylko jedną i to właściwie schowaną, więc nie muszę na to prawie nigdy patrzeć. Ale może ktoś zadowolony z fachowca może się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi3107 09.10.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Ten wątek przekonał mnie do kupna tych płytek (dzięki za wszystkie wypowiedzi)! Ja je uwielbiam, to moje spełnione marzenie o kaflach z pieca jak u mojej prababci, tylko w subtelniejszej wersji A oto efekt: [ATTACH=CONFIG]74134[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]74135[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]74136[/ATTACH] Płytki są położone na niziutkiej (bodajże 18mm) listwie, kładzione 'bez fugi', a szczeliny wypełnione białą. Jak widać są dobrze oświetlone (wieczorem także oświetleniem podszafkowym), ale poza przecieraniem płytek umieszczonych nad płytą gazową w ogóle nie wymagają jakiejś szczególnej uwagi. Polecam Zostało mi tych Mugatów prawie całe opakowanie, które mogę rozsprzedać na sztuki. Wiem, że czasem brakuje tych trzech Wkrótce pewnie wystawię aukcję na znanym serwisie na A, ale jeśli komuś pilnie potrzeba to proszę pisać na prv. Pozdrawiam! witam, bardzo ładnie to wygląda ale ciągle mam dylemat czy u mnie w nowoczesnej minimalistycznej kuchni tego typu płytki się bedą fajnie komponowały. Mam pytanie - co to znaczy że pytki są położone na 18 mm listwie ???? wrzucam zdjęcie mojej kuchni - powiedzcie jakie jest wasze zdanie - czy to w ogóle będzie wyglądać??? na zdjęciu nawet przymiarka do cegiełek - mam białe ale także kilka czarnych i czerwonych z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 09.10.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Myślę, że będą dobrze wyglądały klejone nie w mijankę, tylko 1 do 1. Kładzione na 18mm listwę oznacza, że nie przylegają bezpośrednio do blatu, tj. na blat jest położona listwa i dopiero na nią płytki. Powinno to być widoczne na focie.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 09.10.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 u mnie robi się lazienka... narazie połozyli podłogę: jestem bardzo zadowolona pókio co;) lazienka teraz wyglada tak: brakuje jeszcze opasek, parapetów, listew wykończeniowych, przycisku do spłuczki.......itd..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 10.10.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Kala no ślicznie Ci to wyszło, pokaż więcej Poproszę fotkę z przodu patrząc na umywalki A co tam jest takiego na ścianie pod oknem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 10.10.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 kala CUDNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poza podłogą moje klimaty!! p.s. co nie znaczy że masz brzydką podłogę, wszystko razem u Ciebie pięknie się komponuje, a czym malowałaś te bale na biało?? akrylowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KachnaP 10.10.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Kala67 przepiękna łazienka! Ja też proszę więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts